pekný příspěvek a rozumně vysvětleno zrovna včera jsem koukal na kv alcad řady ZG,tak mě zajímá jak jsou napájeny předzesilovače 12V nebo nutno nap.vyhybky a kostra mínus pol? pokud si pamatuju dobře dříve TESA-S měla + na kostře. Také jsem se dočetl,že je možno zesílit až 4 kanály vedle sebe na jedné kv alcad.
Kdyz se podivate na obrazek tech 3 komurek, tak vidite, ze to je asi 4mm od stredu konektoru a ze to je indukcne navazanej signal, tudiz zadny DC napajeci napeti by neproslo a tudiz Alcad ZG nema moznost napajet po koaxialu predzesilovace, vzdy je treba pouzit externi napajeci vyhybku. Avsak velmi malo predzesilovacu by proslo, kdyz ho nasadite, tak v 90% "rozlozite" signal.
Proto silne doporucuji, pouzit X-SuperColor na vstupu , pripadne Quad VK2LL (Crosspolarizacni smerovka, ma V i H prvky a na konci jeden zaric co pracuje jako 1/4L Quad do kazde polarizace, tedy celopol 4x 1/4L do ctverce, prvky-direktory jsou v obou polarizacnich rovinach, vystup je 300Ohmu i 75Ohmu pres symetrak).
Obe anteny stoji stejne, asi okolo 1200Kc.
Kazdopadne pokud bude delka kabelu do 15m, tak nepouzivat predzesilovac, my ho take nepouzivame pro CZ MUXy.