U těch Alcadů řady 905 se v takovýchto případech dají použít verze KV - ZG 421, které mají daleko lepší selektivitu, co se sousedních kanálů týče, až 80dB, oproti 60dB, u ZG 401. Jsou v nákupu dražší asi o 100 Kč bez DPH 20%. Mám odzkoušeno v desítkách případů v kombinaci K37+K38 a K62+K63. Při dodržení nezbytných podmínek, příjmu a následné zpracování tv signálů STA, jsou naprosto bezproblémově funkční. Pro konverzi na jiný tv kanál, jsem pak několikrát použil Kanálový procesor ALCAD PC-525. Podrobnosti, nalezne zájemce v manuálech k výše uvedeným výrobkům.
Souhlas, taky reseni. Ja jsem to v jednom pripade na jednom Prazskem sidlisti (pomahal jsem strycovi s instalaci) vyresil vlozenim utlumoveho sousedniho kanaloveho clenu na vstupu.
Jinak si stale myslim, ze K.V. jsou stale to nejlepsi reseni Vaseho problemu se sloucenim dvou sousednich kanalu.
A narozdil od beznych programovatelnych kanalovych zesilovacu jsou K.V. od Alcadu i mnohem selektivni, tudiz z radioveho hlediska mnohem lepsi a odolnejsi. Vyborne je, ze Alcady maji tech 8MHz v rovine, nikoliv do spicky, tedy je tam zesileni na 2 mistech...na zacatku kanalu a na konci kanalu tak, aby celkove byl "obrys" do podoby horizontalni schodove, nikoliv do jehlove spicky.
Ty Alcady se osvedcili i tam, kde meli na panelaku BTSky GSM/TETRA/TV TX, ale i analogove vysilace prevadecu, dalkovych alarmu/poulicnicho rozhlasu/siren a tez to zvladne signalu od radioamateru a CBckaru nebo mistnich 1-2kW FM rozhlasovych vysilacu rozhlasovych stanic. Protoze vsechny tyto radiove silne signaly musi K.V. zvladnout a bohuzel takovej Televes to nezvladne a uz vubec ne "krabicky" (ala Teroz, nic proti Terozu, ale mam tim na mysli krabicky vseobecne). Cili neni to jen o kvalitnim sloucenim dvou sousednich kanalu, ale tez o schopnosti EMC kompatibility a zvladnuti radioveho ruseni od blizkeho vysilac v podobnem radiopasmu. Takovej CDMA Ufoun vysilac se svym 200kW ERP na BTSku na stejnem panelaku temer vzdy odrovna tv/r anteny s "krabickama", ale Alcad to spolehlive zvladne. Protoz bohuzel u malokde najdete selektivni predzesilovac s pasmovou propusti pred aktivnim prvkem jako je tranzistor.
Take je treba brat v uvahu, ze prvky pro analogovy prijem maji trochu jine parametry pro prijem nez prvky pro digitalni OFDM-QAM o "ploche" sirce 8MHz. Prvky pro analog se totiz konstruovali jako zesilovac s propusti do "spicky-jehly" misto do sirsiho OFDM signalu.