Autor Téma: STA - problém se sloučením signálu ze dvou antén (mux 2 a 4 - kanály 41 a 42)  (Přečteno 23393 krát)

M. Švejda

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Já spíš myslím, že se jedná o předchozí stav, kdy k42 nevysílal a který nyní pochopitelně nevyhovuje.

Bohužel, není tomu tak. STA byla do tohoto stavu předělána toutéž firmou před 14 dny, právě za účelem zprovoznění příjmu kanálů 42 a 46. Do té doby fungovaly jen muxy 1, 2 a 3. Nejel ani kanál 64.

Reklama

• Stálý člen

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
U mě No problém se sousedníma kanálama .. a že jich mám  ;) Provedeno ovšem klasickýma běžnýma krabičkama, jak u STA netuším. Možná to ani všude fungovat nemusí. Záleží na mnoha faktorech.
tak co se pořád cpeš do toho o čem nic nevíš a navíc, jak sám píšeš, netušíš ??!!! Fakt máš pocit, že po tobě někdo touží a zajímá ho to? A furt mlet o to tvém bastlu, který funguje náhodou jen díky tomu, že bl-bí mají štěstí a to někdy sedne i na v***...
Nech se léčit...
"joo jak spravit auto to Vám neporadím (i když se ptáte právě na to), ale já jsem si spravil tříkolku..."
asi tak...

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
Pokud jste si objednali anténu na kanál, který v dané době nevysílal a ještě ji zaplatili,  tak to mi rozum nebere. To ani nejde komentovat aniž by člověk mírně řečeno použil hrubší výrazy.

M. Švejda

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Pokud jste si objednali anténu na kanál, který v dané době nevysílal a ještě ji zaplatili,  tak to mi rozum nebere. To ani nejde komentovat aniž by člověk mírně řečeno použil hrubší výrazy.

Co je to za nesmysl? Přijímáme kanál 42 z Ládví a ten v době změny nastavení STA samozřejmě dávno vysílal, stejně jako kanál 46. Oba zmíněné kanály také hned od okamžiku přenastavení STA bez problémů přijímáme. Problém je od té chvíle jen s kanálem 41 (tento problém s kanálem 41 nijak nesouvisí se změnami vysílání na Olšanské a Novodvorské v tomto týdnu - existoval již předtím)
« Poslední změna: 02. 11. 2012, 21:40:24 od M. Švejda »

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
U mě No problém se sousedníma kanálama .. a že jich mám  ;) Provedeno ovšem klasickýma běžnýma krabičkama, jak u STA netuším. Možná to ani všude fungovat nemusí. Záleží na mnoha faktorech.
tak co se pořád cpeš do toho o čem nic nevíš a navíc, jak sám píšeš, netušíš ??!!! Fakt máš pocit, že po tobě někdo touží a zajímá ho to? A furt mlet o to tvém bastlu, který funguje náhodou jen díky tomu, že bl-bí mají štěstí a to někdy sedne i na v***...
Nech se léčit...
"joo jak spravit auto to Vám neporadím (i když se ptáte právě na to), ale já jsem si spravil tříkolku..."
asi tak...

Ten kdo je tu zralej na léčení, tak to jseš leda tak osobně sám  :P Jinak na náhody já teda nevěřím, to je pěkná blbost.

Reklama

• Stálý člen

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
Ten kdo je tu zralej na léčení, tak to jseš leda tak osobně sám  :P Jinak na náhody já teda nevěřím, to je pěkná blbost.
tak toto si zaslouží zarámovat společně s tvojí fotkou :D
ok, žij si dál ve víře, že výsledku, který se u tebe dostavil po několika letech "laborování", dosáhls svojí vrozenou genialitou v oboru antén  ;D ;D ;D
a "raď " těm chudákům, kterým se tohoto osvícení nedostalo...

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
Od anténářského vrzala, to opravdu sedí! Zvláště ta poslední věta, že to záleží na mnoha faktorech! Tu si okopíroval odkud? Nebo spíš od koho?? Ty nejsi schopný sloučit v obtížnějších podmínkách ani signál ze dvou antén, tak tady nepiš nesmysly! Praha, to nejsou nějaké zasrané Maránské Lázně!

Nevím na co si pražáku stěžuješ když máš všechno naservírovaný u nosu, dokonce i další muxy. My tu nemáme např. mux3, natož nějakej 5 nebo jak se to jmenuje. Právě že bud' rád že tam máš kdeco a topí ti to přímo u nosu kW na drát. Já mám osobně na drátu kulový.
tak toto si zaslouží zarámovat společně s tvojí fotkou :D
ok, žij si dál ve víře, že výsledku, který se u tebe dostavil po několika letech "laborování", dosáhls svojí vrozenou genialitou v oboru antén  ;D ;D ;D
a "raď " těm chudákům, kterým se tohoto osvícení nedostalo...

:D  :D  :D ani nevíš jak jseš Davide trapnej těmato kecama.

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
:D  :D  :D ani nevíš jak jseš Davide trapnej těmato kecama.
zato ty jsi ctnost sama  ;D

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
No, já se sice nehodlám stavět do role jakéhosi soudce, ovšem již docela chápu po více než roce, co zdejší web pravidelně navštěvuji, proč se do Štěpána-pozemáka docela často mnozí navážejí.  Přesto, že se považuji za tolerantního člověka, už se vůbec nedivím, že třeba David Kříž nebo Libor L. občas docela "vybouchnou"... To, co tady, Štěpáne, předvádíš, opravdu není normální. Proč se vyjadřuješ k tématu, o kterém v podstatě nic nevíš? To, že Tobě doma na půdě cosi funguje, nelze přece aplikovat na STA! A už vůbec ne v souvislosti se slučováním sousedních kanálů!!! Právě proto, jak píšeš: ...Jinak na náhody já teda nevěřím, to je pěkná blbost..., že na náhody nevěříš. Jenomže Ty věříš, jinak bys nepsal nesmysly. Pleteš se do tématu výhradně v duchu Tvých zkušeností s náhodami.  Pokud bys totiž na nich aplikoval montáž STA (a Tvé vstupy zde v tomto tématu o ničem jiném nejsou), věř tomu, že Tě záhy účastníci na ni napojení poženou vidlemi. Nechápu, co hodláš k tématu říci, když koneckonců přiznáváš: ...jak u STA netuším. Možná to ani všude fungovat nemusí...   Zkrátka setrváváš stereotypně v pozici, z níž nemáš zájem se podívat vlevo, vpravo, a ani dopředu. Pokud nebudeš mít za sebou montáž alespoň jediné SPOLEHLIVĚ fungující STA, kdy budeš nucen řešit sloučení třeba K36+K37+K38 nebo K54+K55, k dotazům tohoto typu se raději vůbec nevyjadřuj. Neboť působíš komicky, ba přímo tragikomicky. A to, jak nyní posměšně napadáš D. Kříže, svědčí jen a pouze o Tvé malosti, o tom, že problematice přijímacích sestav pro DVB-T rozumíš tak akorát "z rychlíku", a přitom vůbec nemáš zájem pronikat do této obsáhlé tématiky hlouběji. Je sice hezké i chválihodné, že si doma na půdě hraješ, dá se pochopit, že máš radost, když se Ti něco "náhodně" podaří, avšak udílet rady-nerady jen díky takto omezeným zkušenostem vztahující se ke STA, to je fakt, nezlob se na mě, na hlavu a ryze "chválidupské". Prostě o ničem! Tazateli si nijak nepomohl a akorát ses opětovně zesměšnil. A navíc i urážel. Bohužel...
« Poslední změna: 03. 11. 2012, 00:46:58 od Petr PetrK »

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil

Co je to za nesmysl? Přijímáme kanál 42 z Ládví a ten v době změny nastavení STA samozřejmě dávno vysílal,                                                                                                                                                                                                                                  No vidíte, tak jste nám řekl další věc, kterou jste doposud tajil. Žádal jsem vás o adresu domu, neposkytl jste. Chcete radit a nejste ochoten poskytnout relavantní informace, tak se snažím spekulovat ve váš prospěch. Omlouvám se už to dělat nebudu. nabídku jste dostal.  :)

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
Pozemáku - máš syndrom gamblera,kterému se jednou v životě podařilo vyhrát v loterii. Až své "moudra" prokazatelně zrealizuješ na stovkách dalších instalacích,pak mudruj. Jinak kušuj a běž si vsadit sportku...

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
Člověk, zde vystupující pod nickem "pozemák", není nikdo jiný než jeden téměř zkrachovalý, západočeský rádobyumělec, který je tak neúspěšný ve svém vystudovaném(!!) oboru, že trpí jakýmsi komplexem nebo pomateným snem, ve kterém se převtělil do (dle svého pocitu) úspěšného anténáře, který všechno zná a všechno ví a má nutkavou představu neustále někomu sdělovat svá rádoby moudra. Stačí si u konkurence přečíst jím založené téma "Dyleň MPX4, kde má dokonce drzost ukazovat na fotkách své rádoby půdní dílo, kde má snad 20ks(!!) různých , pasívních nebo aktívních komponent,  na papírových krabicích(!!) od zeleniny, přikrytých(!!) kusem jakési juty nebo igelitu a je na své dílo patřičně "pyšný" a každému, kdo jej za to kritizuje se snaží namluvit, že to všechno funguje, protože on tomu rozumí a je odborník a všichni ostatní jsou blbci! Bohužel u něj se již jedná o pokročilé stádium duševní nemoci, kdy on sám snad už není ani schopen nebezpečnost svého jednání rozpoznat! Bohužel odpovědné instituce a orgány, v tomto případě svou preventívní a ni represívní funkci zatím neplní! Je jen otázkou času, kdy dojde i k ohrožení třetích osob!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Martin Patera

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Ja bych doporucil normalni Alcad prvky pro system STA serie 905 s vlozkama ZG-401 pro UHF kanaly, ZG-601DAB pro T-DAB+ III pasmo a ZG-201 pro FM pasmo. Jde to seskladat kanal po kanalu, vzajeme si to nevadi, viz zde: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2329.msg32412#msg32412. Osobne mam vyzkouseno k21 a k22 atd..

Zkousel jsem Televes, Hirschmann, Zigo, Alcad, ale jen Alcad ma na vstupu i vystupu galvanicky oddelene vstupy a vystupy. Tranzistorovy zesilovac je, az za pasmovou propusti, nikoliv pred ni.
Duvod, jsem radioamater a 50cm od anten mam sve vysilaci anteny do kterych jde az 1kW PA (i 3kW ERP) a jedine u galvanicky oddeleneho Alcadu se signal "nerozklepal".
Pravda, Alcad vlozky potrebuji trochu silnejsi signal na vstup, aby se co nejlepe vybudili (ja jsem si u nemcu vypomohl pomocnym UHF domovnim zesilovacem) na 114uV.

Proto doporucuji Alcad pro poskladani kanal vedle kanalu.
Cenove vlozky vychazi na 1500Kc jedna, daji se dodatecne preladit...pokud CTU zmeni kmitocty. Coz me ceka s MUXem4, ktery mel byt v Zatci na k62 a musim ho preladit na k30 kvuli Teplickemu vysilaci MUXu4 (Loustin tu nechytame, stini nam Brdy).

PS: Samozrejme, ze jde na vstup vlozky vlozit kanalovej utlumovej clen onoho sousedniho kanalu, ktery by mohl rusit na dane vlozce, respektive jde dat kanalove utlumove cleny na vstupy obou sousednich vlozek a to i kdyz to jde ze stejne anteny.

« Poslední změna: 03. 11. 2012, 08:57:01 od Martin Patera »
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653

Jean-Valjean

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Ani Alcad 905 není pro sousední kanály ideální a mnohem lepší je použít kanálovou konverzi a jeden z kanálů (41 nebo 42) převést jinam.

Jinak k vrzalovi - jeho home-made řešení mu ani doma nefunguje a on sám na webu zveřejnil stream Novy, která víc vypadávala než hrála. To vypovídá o všem...

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
U těch Alcadů řady 905 se v takovýchto případech dají použít verze KV - ZG 421, které mají daleko lepší selektivitu, co se sousedních kanálů týče, až 80dB, oproti 60dB, u ZG 401. Jsou v nákupu dražší asi o 100 Kč bez DPH 20%. Mám odzkoušeno v desítkách případů v kombinaci K37+K38 a K62+K63. Při dodržení nezbytných podmínek, příjmu a následné zpracování tv signálů  STA, jsou naprosto bezproblémově funkční. Pro konverzi na jiný tv kanál, jsem pak několikrát použil Kanálový procesor ALCAD PC-525. Podrobnosti, nalezne zájemce v manuálech k výše uvedeným výrobkům.

Pozemáku, ty se k těmto záležitostem nevyjadřuj! Preventívně tě varuji!
« Poslední změna: 03. 11. 2012, 09:45:10 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!