Neřešíme český jazyk, ale tvoje zcela zavádějící tvrzení, že je potřeba 2x měsíčně sledovat ČT nebo Novu minimálně půl hodiny, aby nic nevypadlo, což je ve skutečnosti naprostý nesmysl. Takže omluva by měla přijít z tvoji strany, přičemž ani event. fakt, že nejseš v dané problematice orientován, na tom nic nezmění (neboli když tomu nerozumíš, tak nepiš komentáře).
Ty jsi doopravdy popleta. Ty neřešíš český jazyk, protože mu nerozumíš.
Přece jen jsi mě dovedl k vysvětlení, aby se snad jiný čtenář nesvezl po tvé linii nepravd, které si hned sám vyvracíš a mě osočuješ z šíření nesmyslů.
...roste mi počet lidí, kterým „z ničeho nic (rozuměj po delší době) nejede karta“ a chtějí ji po telefonu „oživit a opravit“.
Věřím, že konstatování mého stavu je srozumitelné, nejde ani o zákazníky, ani o žádné jiné lidi. Mluvím, o lidech, kteří volají právě mně.
A pokračuji opět vzkazem pro tyto „své“ lidi:
A pro ně mám nyní jasnou odpověď: aspoň 2× měsíčně sleduj ČT nebo Novu, dohromady půl hodiny, a máš klid. Nic ti nevypadne.
Tedy co nejjednodušší sdělení, určené běžným uživatelům-neodborníkům, co mají udělat. Žádné tvrzení nezaznělo, to by vypadalo naprosto jinak.
Je mi nepříjemné, že se musím stále vozit po češtině, ale poraďte mi prosím kdokoli:
Jakým jazykem sem mám psát, aby bylo vnímáno, co napíšu? Hospodským?
Kdybych byl v hospodě, pochopím. Ale toto jsem měl za fórum dospělých lidí, kteří se domluví alespoň mateřským jazykem. A Žánovi poradím: neosočuj nikoho z neznalosti. Vždy je lepší si připustit fakt, že ten druhý je o tolik více v oboru zorientovaný, že se s tebou dál odmítne bavit. Obávám se, že toto právě nastává. Mé uvedení ČT a Novy má tak silné technické zdůvodnění, že tvé lpění na technickém detailu o všech TP obsahujících „zápisy“ si krutě zahrálo s tvým kreditem v tomto fóru. Ten už asi nebude obsahovat charakteristiku - to je ten tichý a chytrý.