Autor Téma: Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem  (Přečteno 8869 krát)

klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #15 kdy: 22. 10. 2012, 15:46:46 »
Včera jsme zkoušeli se sousedem dostat ten zmodulovaný dvb-t signál na obrazovku staré TV pomocí VHS modulátoru ale to se nám nepodařilo. Projeli jsme celá pásma co TV nabízí a nic, ani na novější TV se scartem, naladili jsme pouze slabě TVP1,2 a také videokanál z VHS.
Určitě jsme někde udělali chybu v zapojení, jinak by to muselo najít. Zapojovali jsme to takhle - koax. svod z antény do digitálního tuneru ANT-in na STP, z STP ze zástrčky VCR scart scartem do VHS(zástrčka pro scart video/audio line1) a z VHS anténní propojkou ze zdířky TV-out do vstupu analogového tuneru na televizoru. Někde je tedy chyba, prosím o schéma tohoto zapojení, nebo o správné popsání příjmu zmodulovaného signálu dvb-t, pomocí staré TV, STP a VHS videa. Děkuji.

Jo co se týče signálu z té antény ten tam byl, v plém rozsahu šly předtím chytit přes scart všechny 4 muxy s rezervou.   
« Poslední změna: 22. 10. 2012, 15:55:36 od klimis87 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #16 kdy: 22. 10. 2012, 16:43:21 »
Zapojení máte popsané správně, v tomto případě navíc můžete klidně použít i výstup STB označený TV. Důležité je, že jste naladili ten videosignál z VHS, jen mi není jasné, co v něm bylo - to jste měli puštěnou kazetu nebo testovací pruhy? Pro zobrazení signálu z STB musíte VHS přepnout na videovstup, kam je připojen ten STB. Nejspíš AV1, u starších VHS někdy předvolba 0. Pak byste měli místo signálu z VHS vidět výstup STB.
Pokud vidíte z VHS jen (černé) pruhy, pozor u starších typů na přepínač test, který sloužil právě k ladění - je potřeba, aby byl vypnutý.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #17 kdy: 22. 10. 2012, 16:50:33 »
...z STP ze zástrčky VCR scart scartem do VHS(zástrčka pro scart video/audio line1)...
konektor VCR na STB je vstupní, na DO STB se přepíná, když chceš použít výstup z videokazety až do televize.

Dej to do konektoru TV (to TV, apod.) na STB, tam je výstup DVB-T pro další zobrazení.

Dá se čekat, že CVBS bude osazen jak v STB tak i VCR, takže "tenkým" i "tlustým" skartovým kabelem by to mělo jet na první ťuk.
« Poslední změna: 22. 10. 2012, 16:57:36 od Petr Svoboda »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #18 kdy: 22. 10. 2012, 17:00:56 »
konektor VCR na STB je vstupní, na DO STB se přepíná, když chceš použít výstup z videokazety až do televize.
To bych nesouhlasil, VCR Scart na všech STB, co jsem měl, měl CVBS i zvukový výstup. Je to pro nahrávání z STB na VHS. Pro VHS to musí stačit, i když taky preferuji připojení do TVout.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #19 kdy: 22. 10. 2012, 18:23:15 »
Tak pánové omlouvám se, chyba byla mezi ovladačem a sedačkou, nevěděli jsme totiž ani po 18 letech jaké funkce to stařičké video Toshiba má, (lokalizace tenkrát před xx lety nebyla na takové úrovni, ovládání a menu jsou anglické, návod se někde už ztratil a to nám nepřidalo) zapojení funguje podle toho co mi radil pan Jan Novák, za to mu děkuji, už vše šlape jak má, jen si zapamatovat jak se k tomu došlo, nevěděli jsme totiž že se ladí přes videokanál ovladačem na video, stále jsme to hledali na ladiči v TV, pak už po přepnutí ovládání poslouchá na ovladač od STP, dokonce bych řekl že odezva je rychlejší než přes samotný STP, ztráty signálu jsou nepozorovatelné a samotné vysílání mě až překvapilo, čekal jsem špatný analog, ale není to vůbec špatné, z dálky skoro nerozeznatelné od připojení samotného STP přes scart. díky za rady!
« Poslední změna: 22. 10. 2012, 18:35:11 od klimis87 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0