Autor Téma: Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem  (Přečteno 8871 krát)

klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Zdravím, se sousedem jsme dneska mimojiné probírali jeho staré TV, a zajímalo by ho jestli existuje takový STP.
Já mu na to neuměl odpovědět, USB nahrávání není prý podmínkou a podpora HD také ne,
jestli takový STP existuje, dá se připojit ke staré TV s antenním vstupem, i k nové předpokládám, hlavní
je ta podpora MPEG4 kvůli polským muxům, samotného by mě to zajímalo? Nějaké tipy?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #1 kdy: 20. 10. 2012, 22:23:37 »
Di-Way T-2200
« Poslední změna: 20. 10. 2012, 22:26:29 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #2 kdy: 20. 10. 2012, 23:02:04 »
Není to spíš Di-Way T-200HD?
Jinak ještě dvě poznámky. Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD a jednak k nové TV nemá smysl takový box už připojovat poněvadž snad každá /snad až na nějaké staré levné šunty ve výprodejích/ už MPEG-4 má. Proto pokud ten soused v nejbližší době plánuje obnovu TV parku tak takový STB nemá smysl vůbec kupovat.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #3 kdy: 20. 10. 2012, 23:28:48 »
Není to spíš Di-Way T-200HD?
Jinak ještě dvě poznámky. Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD a jednak k nové TV nemá smysl takový box už připojovat poněvadž snad každá /snad až na nějaké staré levné šunty ve výprodejích/ už MPEG-4 má. Proto pokud ten soused v nejbližší době plánuje obnovu TV parku tak takový STB nemá smysl vůbec kupovat.
Di-Way T-2200 je nástupnický model...a je fakt, že by asi bylo lepší už rovnou placku...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #4 kdy: 20. 10. 2012, 23:50:47 »
...Každý takový box s MPEG-4 samozřejmě podporuje HD...
Dane, obávám se, že tady ses dopustil nepovolené zkratky. MPEG-4 a HD na sobě nezávisí. Ostatně to ukazuje už dlouhé roky polské vysílání MPEG-4 SD. Pro poláky je HD velmi čerstvá zkušenost a teprve nyní zjišťují, že v jejich "normálním" kódování MPEG-4 lze vysílat i HD obraz. To je pro ně dokonce tak překvapující, že HD boxy někdy omylem vydávají za DVB-T2 boxy. To, že Pro nás neobvyklé MPEG-4 SD může být jinde normální. Stejně tak mí techniční známí někdy nechápou, že v ČR nejen že zakládáme multiplexy HD v DVB-T tak zvláštním způsobem a neuvádíme je v T2. 
Ještě asi pár let potrvá, než se pojmy a technologie všeobecně usadí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #5 kdy: 21. 10. 2012, 00:11:23 »
Master Soška-Di-way 2200 je starý vrak s mpeg2,s popiskou i zde na digizone !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #6 kdy: 21. 10. 2012, 00:26:50 »
Master Soška-Di-way 2200 je starý vrak s mpeg2,s popiskou i zde na digizone !!!
pane Bernardýne, ty jsi se nikdy nespletl? Jo, je to tedy Di Way T-200 HD, Dan výše měl pravdu...ale je jen s jedním SCARTem...http://www.digizone.cz/clanky/di-way-t-200hd-prijimac-s-mpeg-4-vhodny/
« Poslední změna: 21. 10. 2012, 00:28:47 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #7 kdy: 21. 10. 2012, 07:57:23 »
Petr Svoboda: Samozřejmě to bylo myšleno tak že to HD podporuje v případě že je v MPEG-4 vysíláno. Je jasné že se v něm dají vysílat i SD stanice.
Jinak v pohodě chlapi,kvůli tomu typu se nedohadujte,přece žádný z nás není neomyslný,každý můžem udělat chybu.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #8 kdy: 21. 10. 2012, 11:12:57 »
Jo díky chlapi a jsem nerad že to vyvolalo potyčku, ale zdá se že ten první box Di-Way T-2200 má modulátor ale nepodporuje mpeg4 a ten druhý Di Way T-200 HD podporuje mpeg4 ale jestli jsem to pochopil tak nemá modulátor. Soused má jednu starou TV, která se "zapomněla" na půdě a skoro nejela za XX let, není vůbec vybledlá, zkoušeli jsme pustit nahrávku z VHS videa a vše funguje jak má, chtěl by si dát nahorů do podkroví jako záložní, novou totiž má. Dohromady má 3 TV, ale to víte, manželka, děti a najednou není kde se podívat na oblíbený zápas, který nemá smysl nahrávat.

Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #9 kdy: 21. 10. 2012, 11:30:23 »
Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?
To funguje. Jen je to dalších pár wattů navrch a nutnost zapínat další krabičku.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #10 kdy: 21. 10. 2012, 12:11:06 »
Takže mě napadlo, jestli lze propojit "klasický STP s MPEG4" přes VHS video scartem a pak z videa do anteního vstupu u TV nebo je to blbost?
To funguje. Jen je to dalších pár wattů navrch a nutnost zapínat další krabičku.

Díky, s tím se počítá, soused bude s touto variantou spokojen, taky ale počítám přes toto zapojení nějaké ztráty signálu pravděpodobně.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #11 kdy: 21. 10. 2012, 13:03:36 »
Díky, s tím se počítá, soused bude s touto variantou spokojen, taky ale počítám přes toto zapojení nějaké ztráty signálu pravděpodobně.
Samozřejmě, z hlediska kvality je propojení přes modulátor to nejhorší. Rozdíl mezi propojením přes video nebo přímo modulátorem v STB je spíš dán kvalitou modulátoru, takže pokud je to slušné video, může být výsledek i o něco lepší než z STB.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #12 kdy: 21. 10. 2012, 15:55:06 »
Pane Soška-určitě má každý právo na omyl,ale to tvrzení bylo natolik vehementní ,že mi to nedalo-omlouvám se !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #13 kdy: 22. 10. 2012, 05:49:23 »
Pane Soška-určitě má každý právo na omyl,ale to tvrzení bylo natolik vehementní ,že mi to nedalo-omlouvám se !
jo, v pohodě, pane kolego :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Set top box s podporou MPEG4 a RF modulátorem a 2x scartem
« Odpověď #14 kdy: 22. 10. 2012, 06:46:17 »
Tak jsem pridal LNB pro pozici 9stE kvuli EbS/EbSplus/Pentagon Channel a jsem spokojenej.

STB i s MPEG2/4 mam IceCrypt S4000HDPVR (uvazuji o STC6000HDPVR nebo novem STC7000HDPVR).
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653