Ta matelka není zrovna nic moc.Pokud si chcete hrát bez konverze K38,já bych to "od stolu" viděl na antény tři. Na naše muxy vzhledem k nejslabšímu K63 BU-119 (K54 bude asi nutno trochu utlumit).Pokud ji máte možnost vyzkoušet,proměřte na ní i K38 (vrchol zisku má cca na K60+,pak to jde dolů).Když by to bylo solidní,tak bych na to Skrzyczne(vzhledem k pozdějšímu "snad přechodu" na K62),použil taky BU-119,ale 2x v soustavě (jednoduché sfázování dvěma koax. stejné délky,jednoduché uchycení na společné ráhno za reflektorem) se zádrží na K54 a změnou vzájemné vzdálenosti natvaroval vyz.diagram s některým z minim pro "rušivý" vysílač,čili především K39.Pak už sloučit hybr. sluč. Jde to i více účinněji,ale to už je trošku složitější.Nevím ale,jaký je u vašich rodičů úhlový rozdíl vysílačů a vůbec konkrétní podmínky.Potlačení nežádoucích vys. různými ant. soust. mám dlouholetě prověřeno a mnohokrát odzkoušeno v praxi.Teď zrovna třeba K53 Praděd vs. Kahlenberg,Když jsem měl ještě souběh an.-dig., tak Skrz. - VJ (K38,K39),v analogu pak Polsat K58 vs. Prima K58.
PS: Soustava 2x BU-119 bude v okolí Ostravy velice vhodná taky pro K68 Z Magurky.