Autor Téma: Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR  (Přečteno 9483 krát)

DragonFly

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« kdy: 09. 10. 2012, 09:52:28 »
Dobrý den,
Mám sestavu Technisat technibox SIR + CA modul Technicrypt CX (Conax). Karta Skylink je zasunuta v interní čtečce, CA modul je použit pro příjem polských programů "Telewizja na karte " Po přepnuti na TV Fanda se objeví zpráva, že v Modulu (mysleno CA modulu!!) není zasunuta žádná karta. Po zasunutí karty pro polské TV se objeví hláška No Access, která je trvale zobrazena na obrazovce a program je tedy nesledovatelny. Ostatní programy z packetu Skylink fungují korektně. Proč TV Fanda z nějakého důvodu přistupuje na úplně jinou kartu než by měla? Zkoušel jsem vypnuti přístroje, reautorizaci karty skylink. Bohužel to nepomohlo.Nevíte v čem by mohl být problém? Nějaká chyba ve firmwaru příjimače? Co s tím dál?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #1 kdy: 09. 10. 2012, 18:04:25 »
Ten sam problem ma soused .emtech200crci v čtečce ICE v modulu Technisat kartu TNK.Po přepnutí na Fandu se objeví nad info bannerem No acess.Navíc nejde přepnout na jiný program.
« Poslední změna: 09. 10. 2012, 18:07:19 od Miroslav Kuzník »


DragonFly

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #2 kdy: 10. 10. 2012, 07:33:13 »
Ten sam problem ma soused .emtech200crci v čtečce ICE v modulu Technisat kartu TNK.Po přepnutí na Fandu se objeví nad info bannerem No acess.Navíc nejde přepnout na jiný program.

Zajímavé. A teď babo raď co s tím? Jedinou spojitost vidím v CA modulu. Jedná se o tento?
http://www.eltasat.cz/ca-moduly/technicrypt-cx-technisat


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #3 kdy: 10. 10. 2012, 11:17:51 »
Ma taky tento modul.Hlašku nejde odstranít exitem hned zase naskočí.Chce to asi vyzkoušet jiný modul Conax.
« Poslední změna: 10. 10. 2012, 11:20:02 od Miroslav Kuzník »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 079
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #4 kdy: 10. 10. 2012, 11:29:08 »
Ma taky tento modul.Hlašku nejde odstranít exitem hned zase naskočí.Chce to asi vyzkoušet jiný modul Conax.
A nebude lepší použít přímo modul Cryptoworks, anebo ještě lépe Irdeto?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #5 kdy: 10. 10. 2012, 11:33:18 »
Přesně tak!!!! Conax není pro Skylink karty. :o ::) ::)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #6 kdy: 10. 10. 2012, 11:53:20 »
Petře+Drahoslave  Skylink kartu má v čtečce IR přistroje  Technisat.V modulu Technisat Conax má TNK kartu.Tak nepište blaboly o CWneb IR.


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #7 kdy: 10. 10. 2012, 12:13:16 »


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #8 kdy: 10. 10. 2012, 13:10:47 »
První co bych zkusil:vypnout uplně přístup k modulu na dané pozici,potom vypnout hlášky v přístroji nebo v modulu,pokud přístroj tohle nemá ani modul,je zle-jiný modul !!!Aligátor to má,nechce se mi věřit,že technisat nemá!!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 079
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #9 kdy: 10. 10. 2012, 13:26:23 »
Petře+Drahoslave  Skylink kartu má v čtečce IR přistroje  Technisat.V modulu Technisat Conax má TNK kartu.Tak nepište blaboly o CWneb IR.
Ty jsi ale prostořeký, takto při poledni. Tak, aby jsi to chytil, doplním původní větu.
...aby jsi ověřil, jak přijímač reaguje na prioritu Conaxe ve streamu (0x0b00) před ostatními systémy. A podle toho poslal dotaz a požadavek nápravy buď na výrobce nebo operátora. Vyřešit by to měli umět oba, podle skutečného chování přístroje to jeden bude umět rychleji a efektivněji, než jiný.
« Poslední změna: 10. 10. 2012, 13:28:18 od Petr Svoboda »


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #10 kdy: 10. 10. 2012, 13:30:32 »
A nebude lepší použít přímo modul Cryptoworks, anebo ještě lépe Irdeto?Petře kde potom da TNK kartu???


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 079
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #11 kdy: 10. 10. 2012, 13:41:58 »
A nebude lepší použít přímo modul Cryptoworks, anebo ještě lépe Irdeto?Petře kde potom da TNK kartu???
Až to bude mít vyřešeno tím nebo oním způsobem, tak pochopitelně zpátky do stejného modulu Conax.
Svými příčinami je to potíž softwarová (obsah streamu), tak by měla být řešena softwarovými prostředky.
To je způsob řešení, který vyznávám: SW → SW, HW → HW.
Je ovšem dost možné, že změnou HW (jiný typ modulu) vyřeší SW potíž. Ať se rozhodne tazatel sám.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #12 kdy: 10. 10. 2012, 15:01:25 »
Technisat technibox sir-1x čtečka irdeto pls,2x ci !? Jdevypnout unicable?
« Poslední změna: 10. 10. 2012, 15:06:10 od spyko »
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


DragonFly

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #13 kdy: 10. 10. 2012, 20:03:31 »
Po dnesnim zkouseni je muj zaver takovy, ze problemy dela firmware STB. Uprednostnuje conax pred irdeto. Pujcil jsem si cartu Conax secure Cam Smit a dela to to same.
Pro upresneni:
CA modul vytazeny - Fanda jede OK
Ca modul zasunuty (bez karty TNK) - objevi se hlaska ze v modulu neni zadna karta a po odkliknuti Fanda funguje
CA modul zasunuty vcetne TNK - objevi se hlaska No access, kterou nejde zrusit

Zablokovat pristup na CA kartu pro danou pozici nejde a zakazak hlasky CA karty taky ne.


Takze to vypada na reklamaci


DragonFly

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nefunguje TV Fanda na Technisat technibox SIR
« Odpověď #14 kdy: 10. 10. 2012, 20:07:18 »
Technisat technibox sir-1x čtečka irdeto pls,2x ci !? Jdevypnout unicable?

Co je presne unicable? Menu to nikde nevidim...