Autor Téma: Nová TV - Nova HD  (Přečteno 7662 krát)

Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nová TV - Nova HD
« kdy: 05. 10. 2012, 22:55:20 »
Dobrý den, jsem tu nově registrovaný a chtěl bych poradit od expertů,věřím, že se najde někdo kdo mi bude moci pomoct.
Před cca měsícem jsem si koupil s přítelkyní nový televizor: 60" Samsung PS60E530 a dá se říct do včerejšího večera jsem si ničeho nevšiml ale najednou nám strašně blbne nova hd, všechny ostatní programy fungují v pořádku ale nova hd hrozně přeskakuje, ukazují se tam různě barenvé kostičky a občas pískne - jakoby přeskočí i zvuk. nevím co stím mám dělat, zkoušel jsem přeladit televizi a dělá to pořád, nevím jestli Náš televizor není dostatečně kvalitní pro příjem novi hd, ale bluray filmy přes hdmi z pc nebo čt 1 HD jsem nyní zjistil, že také blbne :(. bydlíme v Krči na praze 4. Televizor máme zapojený jen anténím kabelem bez přídavné antény či dalšího zařízení jako je septop box atd. je mi divný, že normálně šla a teď najednou dělá toto. jelikož máme tak velký obraz tak bych rád sledoval kvalitní formát. Děkuji mnohokrát za případné odpovědi.
« Poslední změna: 05. 10. 2012, 22:57:56 od Messhidan »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #1 kdy: 05. 10. 2012, 23:10:37 »
To, co pozorujete, jsou výpadky při příjmu digitálního signálu. Bohužel z vašeho popisu ("Televizor máme zapojený jen anténím kabelem bez přídavné antény či dalšího zařízení jako je septop box atd") není jasné, co vlastně přijímáte. Takže do čeho máte anténní kabel televizoru zapojený - kabelovka, společná anténa, nebo kus drátu ve vzduchu? Pokud přijímáte přes společnou anténu, Nova HD je dostupná v Muxu4, jehož parametry se ještě občas mění.
Z textu nechápu, jestli máte problémy i při sledování něčeho z PC přes HDMI kabel. Pokud ne, vadu bych nehledal v televizoru, ale spíše v kabelech nebo v kvalitě signálu v domě - zkuste se zeptat u sousedů, jestli mají stejný problém.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #2 kdy: 05. 10. 2012, 23:11:05 »
nebude to špatným příjmem mux4?


Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #3 kdy: 05. 10. 2012, 23:14:21 »
Klasicky anténí kabel ze zásuvky v paneláku, je to společná anténa, nemáme žádné placené kanály od upc atd, nic takového. když pouštím z PC filmy v DVD nebo Bluray ripu tak to běží krásně čistě. Ještě před necelým týdnem jsem koukal na novu hd celý den a nikdy to nepřeskočilo, ani obraz ani zvuk, až včera večer to začlo být hodně znát, už na to ani nevydržím koukat.


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #4 kdy: 05. 10. 2012, 23:28:33 »
To bude změnou muxu 4 a nastavení STA u vás na paneláku.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #5 kdy: 05. 10. 2012, 23:31:04 »
To bude změnou muxu 4 a nastavení STA u vás na paneláku.

Jsem totální lajk :) mux 4 je nějaký vysílač nebo? nevím, každopádně je nějaké možné východisko pro mě abych mohl koukat na hd kanály bez toho aniž bych u toho bouchal pěstí do madrace ? :)))


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #6 kdy: 05. 10. 2012, 23:46:25 »
Mux 4 vysílá právě Novu HD a ČT HD a v posledních dnech učinil pár změn, třeba v Praze byl spuštěn nový vysílač Ládví.   A co Pohoda a Fanda, ty se vám nesekají?
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #7 kdy: 05. 10. 2012, 23:50:04 »
Mux4 znamená multiplex 4, pro vás vysílač, který dnes šíří stanice ČT1HD, NovaHD, Fanda, Pohoda. Nejspíš u těchto stanic máte problémy. Východiskem je nahlásit to správci domu. Ale fakticky si budete muset nějakou dobu počkat, protože by v Praze mělo dojít ke změně kmitočtu (přeladění na jiný kanál) tohoto multiplexu. Po té bude možná nutné udělat úpravy STA v domě, což musí udělat správce domu - SVJ/BD. Do té doby se musíte spokojit s SD verzemi.


Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #8 kdy: 05. 10. 2012, 23:58:25 »
Máte pravdu občas zablbne i fanda a pohoda :( takže to nebude mou tv ale lokalitou kde se nacházím a kvalitou signálu pro něj? takže mi nepomůže nic než čekat až to předělají.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #9 kdy: 06. 10. 2012, 00:05:01 »
Máte pravdu občas zablbne i fanda a pohoda :( takže to nebude mou tv ale lokalitou kde se nacházím a kvalitou signálu pro něj? takže mi nepomůže nic než čekat až to předělají.
Je to tak. Do definitivního přeladění multiplexu4 nemá smysl se tím trápit. Přitom v Krči by vám měl chodit vysílač na Novodvorské prakticky na kus drátu. V televizoru chybu nehledejte, tam není.


Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #10 kdy: 06. 10. 2012, 00:08:06 »
Dobře, nějaká případná anténa navíc k posílení signálu nebo tak? to mi asi nepomůže, že? já jen doufám, že to nebude trvat nějak extra dlouho :) už jsem si na ten hd obraz zvykl :) na 60'' už je klasický obraz dost znát :), je ale divný, že to donedávna šlo.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #11 kdy: 06. 10. 2012, 09:34:31 »
Nicku pod jménem Messhidan, podle Vašich projevů je jasné, že o moderních způsobech šíření televize nemáte potřebné informace a znalosti, což Vám ale nevyčítám. Než byste něco "nastudoval" pomocí založení nového vlákna v tématu "Analogové vysílání", zkuste se obrátit na alespoň trochu TV znalé sousedy. Alespoň jeden z nich by mohl o situaci ve vašem domě něco vědět a mohl by Vám poskytnout potřebné informace, vysvětlení, případně rovnou pomoci. Pořád na tom bude o kousek lépe, než nějaký webový "expert", bez znalostí místních poměrů a skutečné situace ve Vašem bytě.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #12 kdy: 06. 10. 2012, 10:07:48 »
Dobře, nějaká případná anténa navíc k posílení signálu nebo tak? to mi asi nepomůže, že? já jen doufám, že to nebude trvat nějak extra dlouho :) už jsem si na ten hd obraz zvykl :) na 60'' už je klasický obraz dost znát :), je ale divný, že to donedávna šlo.
V Krči byste nejspíš bez problémů chytil signál Muxu4 z Novodvorské, ale zase byste měl problém s Muxy1-3. Takže to nechte, až to v domě vyřeší. Na HD obraz si moc nezvykejte, oba kanály jsou tam jen dočasně, za své šíření neplatí. Takže až v Muxu4 najdou nějakého platícího zákazníka, HD kanály zmizí. Což může být za měsíc nebo taky za rok.


Messhidan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #13 kdy: 06. 10. 2012, 10:09:06 »
No to máte pravdu, nevím o tv, signálu, vůbec nic. Proto jsem doufal, že bych třeba zrovna tady mohl narazit na někoho kdo by mi pomohl. Na druhou stranu by bylo jasné, že se najde někdo kdo do mě bude valit jak nic nevim a otravuji ostatní :). každopádně i tak díky za pomoc. Snad se to srovná a pošlape to dobře. Soused novu hd vůbec nepustí. Díky moc ;)


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nová TV - Nova HD
« Odpověď #14 kdy: 06. 10. 2012, 10:29:04 »
Jestli je tam kabelovka UPC, tak ji vem a nebudeš řešit problémy a dostupnost HD programů.