Autor Téma: Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC  (Přečteno 2754 krát)

Pehaha

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« kdy: 17. 09. 2012, 19:04:56 »
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu. Cca. Od soboty se mi na TV kartě v PC nedaří naladit MUX2 a MUX3. Před tím bylo vše v pohodě, teď nenaladí PC ani síť. Setopbox u TV nemá problém. Jen jednou se mi podařilo naladit MUX2, ale pouze jako síť Unknown, ve které jsou Service 513, Service 514 a Service 2034. Nevíte někdo, kde hledat chybu?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #1 kdy: 17. 09. 2012, 21:26:33 »
treba by jsme ti i radi poradili :-) zkus nam dat trochu vic info: tv karta/chip ,system/windows,linux,mac ,město/vysílač :-)


Pehaha

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #2 kdy: 18. 09. 2012, 16:53:19 »
Tak tady to je: Karta Terratec PCI-E (2 tunery), anténa STA připojena oddělovačem, Windows 7-64 bit, místo příjmu Brno-střed. Problém je v tom, že vše fungovalo jak mělo, setopbox Technisat Digipal 2 naladí všechny multiplexy v pořádku. Udělal jsem foto, co o multiplexu 2 ukazuje Digipal 2 (parametry).
Říkám si, kdyby byl slabý signál, tak to bude kostičkovat, trhat se atd.. Ale TV karta  najednou nedokáže najít 2 a 3  multiplex a ani ho identifikovat na frekvencích, kde se signál běžně pohyboval na 100 procentech.. (viz. přiložené obrázky).


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 630
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #3 kdy: 18. 09. 2012, 17:34:24 »
Zkoušel si vypnout a zapnout pc, mě se občas stane, že mě dokonce na všech frekvencích naskakuje jeden mux, stačí vypa zap pc, nedávno mi to udělalo znovu, místo programů muxu 2, 3, tam všude byl mux 1, stačilo vypnout a zapnout pc, mám sice uartu winfast ale problém může být podobný.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


nel nel

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #4 kdy: 18. 09. 2012, 18:27:23 »
Zkus naladit muxy ručně podle frekvence, nebo kanálu, nebo přeinstalovat ovladač a aplikaci nejnovější verzí,pro 64 bit win 7,  pokud je na stránkách výrobce ke stažení. Přeji hodně štěstí .

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #5 kdy: 18. 09. 2012, 21:29:50 »
Predpokladam, ze service513 atd. nehraji. Prvni krok je, pokud se jeste nezkousel, pripojit kartu na totozny kabel misto digipalu.


Pehaha

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze naladit Mux2 a Mux3 na TV kartě na PC
« Odpověď #6 kdy: 06. 10. 2012, 21:09:27 »
Děkuju za tipy, chvilku mi to trvalo, ale dopadlo to zatím takto:
- protože bydlím v domě, kde je STA a jsem na konci vedení,požádal jsem o kontrolu STA. Po výměně starého zesilovače za nový naběhly všechny multiplexy a programy. Věc má ale háček, pokud v programu DVBViewer v nastavení hardware povolím funkci všech tunerů (karta Terratec Cinergy T dual PCI-E má 2 DVB-T a jeden DVB-C), potom u multiplexu 3 spadne ukazatel síly signálu na 0 a vidím jen černou obrazovku. Pro kartu se dvěma tunery pod Win7-64 bit musím nastavit tuner 2 jako preferovaný a tuner 1 jako normal, potom u multiplexu 3 naskočí signál na 98 procent a vše normálně běží.
- vypadá to, že pod Win7-64 bit je u karty se dvěma tunery DVB-T problém s citlivostí tunerů, pokud jsou povoleny oba dva. Asi by to tedy spravil nový ovládač TV karty, nebo nějaká aktualizace Win7.