Autor Téma: Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4  (Přečteno 52928 krát)

klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #90 kdy: 01. 12. 2012, 20:37:56 »
Jo v pohodě, taky dík, jsem tím překvapen ale žíly mě to určitě netrhá;-)
Jasně, Černá studnice to jistí dokonale, že?  ;)

No vlastně odnedávna je ještě v záloze Větrný Jeníkov co ho spustili, ale to by už musela být fakt nouze abych musel otáčet anténu, a je tu slabší než Černá studnice ale je tu.., teď stačilo pár zmáčknutí na ovladači:D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Tomáš Henzl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #91 kdy: 02. 12. 2012, 10:42:18 »
Ústí horní sídliště, od pátečního večera nebyl jediný výpadek. Mux1-3 přes STA, širokopásmovým slučovačem a pokojovou anténou MUX4. Pasivně vypadává při pohybu před anténou, aktivně na nejnižší zesílení OK. Ústí dříve zapomenutý kraj pro digi vysílání a teď v centru dění. Dustojná funkce pro naší rozhlednu, zaslouží si to, pěkně nás zviditelňuje. Jen aby se Pařízkovi nepodařilo MUX 4 zaplácat nekoukatelnými kanály a co nejdéle vydržela v obsahu HáDéčka.
« Poslední změna: 02. 12. 2012, 21:38:56 od Tomáš Henzl »


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #92 kdy: 02. 12. 2012, 12:20:02 »
A foto antén by nebylo? Předem díky.
Planar IT-15T2.


Tomáš Henzl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #93 kdy: 02. 12. 2012, 13:17:06 »
Aktuální foto (1.12.2012) rozhledny Andrlův chlum. Doufám že se to odešle.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #94 kdy: 02. 12. 2012, 13:55:25 »
Áááá, nahoře přibyl tubus. Já byl v Ústí týden před spuštěním, bitil jsem si anténní systémy a po tom tubusu tam ještě nebylo ani náznaku. No, takže se tam od nás z jižních Čech stavím zase až na jaře  ;). Moc díky za foto.
Planar IT-15T2.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #95 kdy: 02. 12. 2012, 14:40:02 »
Aktuální foto (1.12.2012) rozhledny Andrlův chlum. Doufám že se to odešle.

Pěkné foto, díky. Tak už tam nemusím. :)
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #96 kdy: 02. 12. 2012, 14:49:25 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..
Lokalita? Klidně do SZ.


49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E

Přepnul jsem zatim na Černou studnici K.25
Jo. Už si vzpomínám  :D :) Dík za info. Bohužel tam poblíž cestu teď nemám. Takže nemůžu ani v dohledné době zmapovat. Do konce roku snad jen okolí Skutče / Hlinska.

Každopádně to vypadá u Vás na problém se SFN Chlum/Andrlův Chlum.

Dnes jsem zkusil ze zvědavosti pootočit anténu asi 35 stupňů od Chlumu na Andrlův Chlum a kanál 45 naskočil..

Moje přijímače mají ochranný interval 1/8, což při výpočtu dává max. vzdálenost vysílačů v SFN asi 35km, a vysílače jsou od sebe dál, asi 57 km..
« Poslední změna: 02. 12. 2012, 15:45:47 od klimis87 »


Rudolf Kos

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #97 kdy: 02. 12. 2012, 17:00:16 »
Jen pro info, Hlinsko v Čechách, Mux4 síla/kvalita na STB Sencor: dříve z Chlumu u Hradce 60/50, nyní Andrlův chlum 70/70.


Tomáš Henzl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #98 kdy: 02. 12. 2012, 18:00:50 »
Áááá, nahoře přibyl tubus. Já byl v Ústí týden před spuštěním, bitil jsem si anténní systémy a po tom tubusu tam ještě nebylo ani náznaku. No, takže se tam od nás z jižních Čech stavím zase až na jaře  ;). Moc díky za foto.

Jj, ráno jsem si u snídaně říkal že nám ta rozhledna nějak povyrostla tak jsem to musel jet hned omrknout, tak přeju všem kvalitní příjem.


Speedy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #99 kdy: 02. 12. 2012, 20:37:58 »
Rád bych se zeptal, jak vám jde z tohoto vysílače EPG na Fandovi. Nám TV Hyundai s DVD. Když TV zapnu, tak je EPG vpořádku načte. Ovšem když daný program skončí, tak se EPG nepřesune na další program. Toto nenastane, ani když přepnu ja jiná program např. ČT1 a potom se vrátím.

Zkrátka když zapnu TV v 18:00 a program skončí v 18:05, tak potom tam i v 21:00 vydím program z těch 18hod. Doufám, že mi rozumíte. Díky

EDIT: Doufám, že je z toho jasné, že MUX1 mi jde s EPG bezproblémů.
« Poslední změna: 02. 12. 2012, 20:58:16 od Speedy »


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #100 kdy: 02. 12. 2012, 20:47:05 »
Me to zase na Znojemsku na TV LG na NOVA HD dela to ze se mi pravidelne zacne sekat obraz pak se TV vypne a hned zapne a funguje to dal bez problemu,po dalsim prepnuti na jiny program a vracenim zpet na NOVU HD se obcas situace opakuje,u CT1 HD to nedela ani u SD NOVY.Nevim co stim.Aktualizace SW neni k nalezeni.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #101 kdy: 02. 12. 2012, 20:54:24 »
Jen pro info, Hlinsko v Čechách, Mux4 síla/kvalita na STB Sencor: dříve z Chlumu u Hradce 60/50, nyní Andrlův chlum 70/70.

Ano, pro Hlinsko má Andrlův Chlum mnohem příznivější terénní profil, než Chlum u HK.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


kaincz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #102 kdy: 03. 12. 2012, 10:54:06 »
Ahoj, o víkendu jsem přetočil anténu na andrlák a paráda, včetně mux 1,2 z kubincaku. Nevite jestli se planuje dokryti i mux3, to by bylo pro me uplne super. Sem z Libchav a ani predtim, sem ho na polsky sito nechytil.


MartinC

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #103 kdy: 03. 12. 2012, 11:43:21 »
Ahoj, o víkendu jsem přetočil anténu na andrlák a paráda, včetně mux 1,2 z kubincaku. Nevite jestli se planuje dokryti i mux3, to by bylo pro me uplne super. Sem z Libchav a ani predtim, sem ho na polsky sito nechytil.
Kupte si plzeňský síto. Stojí tedy 500 Kč a bez zesilovače,ale mně se to vyplatilo a jen jsem litoval,že jsem to neudělal dřív. Furt jsem nějak honil signál a zkoušel různý zesilovače a díky mnohem kvalitnějšího provedení mám víc signálu a ještě bez zesilovače. Hodně mně pomohl článek věnující se anténní technice na digizone.


MartinC

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #104 kdy: 03. 12. 2012, 12:14:08 »
Me to zase na Znojemsku na TV LG na NOVA HD dela to ze se mi pravidelne zacne sekat obraz pak se TV vypne a hned zapne a funguje to dal bez problemu,po dalsim prepnuti na jiny program a vracenim zpet na NOVU HD se obcas situace opakuje,u CT1 HD to nedela ani u SD NOVY.Nevim co stim.Aktualizace SW neni k nalezeni.
Lg vydává na rozdíl od mnohých jiných výrobců pravidelně aktualizace. Zrovna minulý týden jsem provedl jak na TV,tak na přehrávači. Ale nepíšete konkrétní typ.