Autor Téma: Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4  (Přečteno 52891 krát)

David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 763
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #75 kdy: 01. 12. 2012, 00:00:31 »
Ústí sídliště a chytám bez ničeho. Jen samotná televize. Občas to začne chvilku kostičkovat. Vypadá to jakoby se v tom ještě někdo hrabal, upravoval.
Nemáte anténu a troufáte si na taková tvrzení??! Odvaha, nebo hloupost?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #76 kdy: 01. 12. 2012, 07:29:09 »
Signál je nestabylní , kostičkuje a stráci se ( počasí nato nemá mít vliv to by museli všechny Muxi ne jedno ) ráno 80/80 ted 00-65/00-65 a to od směru Skuhrov k Svitavám. >:(
je evYdentní, že o tom moc nevÝte, jinak byste takový nesmysl nenapsal.


Co můžete vědět když bydlíte na rovině za kopci někde a ne mezi něma  8)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #77 kdy: 01. 12. 2012, 10:13:22 »
Kdyby aspoň spustili nějakej vysílač poblíž Chrudimi aby se dal naladit...
V Chrudimi chodí Chlum. A pokud ne, tak napište kde a jakou máte anténu.

Právě že by měl, ale jak doma tak u známých se mi ho nepodařilo chytit, ani náznak signálu. Doma máme jednu TV na síto na balkoně, další dvě TV na pokojovky. Ani jedna TV se nechytá. Bohužel jsme i špatná lokalita, jsme stínění okolními baráky. Tady je to taková malá velká záhada :D :(
Síto na balkóně není optimální volba (pokud tim směrem není vysílač, nebo pokud jste moc nízko, nebo v případě zástavby). Pokojovky nepovažuji za anténu. Hádám správně Kateřinské předměstí, sídl. U Stadionu nebo tuhle oblast?
« Poslední změna: 01. 12. 2012, 10:40:30 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #78 kdy: 01. 12. 2012, 10:15:50 »
Signál je nestabylní , kostičkuje a stráci se ( počasí nato nemá mít vliv to by museli všechny Muxi ne jedno ) ráno 80/80 ted 00-65/00-65 a to od směru Skuhrov k Svitavám. >:(
je evYdentní, že o tom moc nevÝte, jinak byste takový nesmysl nenapsal.
Co můžete vědět když bydlíte na rovině za kopci někde a ne mezi něma  8)

Obávám se, že p. Kříž patří k těm, co "o tom" něco "málo" ví. O šíření elektromagnetických vln toho ví rozhodně více, než 3/4 zde diskutujících dohromady.


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #79 kdy: 01. 12. 2012, 17:45:05 »
Bydlím v obci Chroustovice, cca 20 km jihovýchodně od Pardubic. Nedávno jsem udělal nové rozvody a na půdu jsem koupil plzeňský síto náhradou za polský a lituji pouze toho, že jsem to neudělal dřív,jelikož ta kvalita provedení je znát od pohledu a na příjmu ještě více.

Nemám žádný zesilovač a signál rozděluji v aktivním rozbočovači na 6 přístrojů ( 3 x tv, 2 x hdd rekordéry a 1 x multimed. centrum ). Přijímám všechny 4 české muxy  a oba polské, jak z Klodzka, tak ze Sněžných jam.

Krom našeho Muxu 4 mi detekuje na všech 6 přístrojích signál i kvalitu na 100 %, jen u Muxu 4 to bylo od 40 do 70 % podle přístroje  a to je anténa nasměrována přímo na Hradec a nyní po spuštění Ústí mi stoupnul signál na 80 až 100 %. Těch 100 % mi detekují přístroje Lg, Panasonic, Egreat a cca 80 % Samsung.

Takže kvalita příjmu závisí jistě i na kvalitě tunerů a nejen na místě bydliště či antény. A z odborných testů vždy vyplývalo, že tunery od Samsungu nijak neoplývají citlivostí a já to doma vidím jak na tv, tak na rekordéru. A signál se mi klidně rozpadal při dostání se pod 50 % Proto jsem se při dalších nákupech vrátil zpět k Lg a Panasonic, kde se obraz drží do 30 %.

Teď se můžu těšit už jen na ČT3 a v budoucnu na další polský mux.
« Poslední změna: 01. 12. 2012, 17:47:09 od MartinCe »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #80 kdy: 01. 12. 2012, 17:56:43 »
Kdyby aspoň spustili nějakej vysílač poblíž Chrudimi aby se dal naladit...
V Chrudimi chodí Chlum. A pokud ne, tak napište kde a jakou máte anténu.

Právě že by měl, ale jak doma tak u známých se mi ho nepodařilo chytit, ani náznak signálu. Doma máme jednu TV na síto na balkoně, další dvě TV na pokojovky. Ani jedna TV se nechytá. Bohužel jsme i špatná lokalita, jsme stínění okolními baráky. Tady je to taková malá velká záhada :D :(
Síto na balkóně není optimální volba (pokud tim směrem není vysílač, nebo pokud jste moc nízko, nebo v případě zástavby). Pokojovky nepovažuji za anténu. Hádám správně Kateřinské předměstí, sídl. U Stadionu nebo tuhle oblast?

Novoměstská, kousek nad náměstím, nad Kopanicí


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #81 kdy: 01. 12. 2012, 17:57:44 »
Nedávno jsem udělal nové rozvody a na půdu jsem koupil plzeňský síto náhradou za polský a lituji pouze toho, že jsem to neudělal dřív,jelikož ta kvalita provedení je znát od pohledu a na příjmu ještě více.
Pokud by tohle udělala převážná většina diskutujících, bylo by tu o 2/3 méně dotazů a stížností na příjem. Vhodně zvolená anténa a další komponenty jsou základ. Jinak potvrzuji, že v Chroustovicích není problém s příjmem čehokoliv, na Pardubicku, běžně dostupného - Krásné, Černá hora, Ještěd, Praděd, Chlum, Černá studnice, Śnieżne Kotły, Czarna Góra...


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #82 kdy: 01. 12. 2012, 18:04:13 »
Kdyby aspoň spustili nějakej vysílač poblíž Chrudimi aby se dal naladit...
V Chrudimi chodí Chlum. A pokud ne, tak napište kde a jakou máte anténu.

Právě že by měl, ale jak doma tak u známých se mi ho nepodařilo chytit, ani náznak signálu. Doma máme jednu TV na síto na balkoně, další dvě TV na pokojovky. Ani jedna TV se nechytá. Bohužel jsme i špatná lokalita, jsme stínění okolními baráky. Tady je to taková malá velká záhada :D :(
Síto na balkóně není optimální volba (pokud tim směrem není vysílač, nebo pokud jste moc nízko, nebo v případě zástavby). Pokojovky nepovažuji za anténu. Hádám správně Kateřinské předměstí, sídl. U Stadionu nebo tuhle oblast?

Novoměstská, kousek nad náměstím, nad Kopanicí
Tak Novoměstská v oblasti kolem katastrálního úřadu je na tom celkem dobře (na střechách baráku). Např. ale sousední Na Sádkách je na tom o dost hůř (je níž). Pokud máte možnost, přemistěte anténu na střechu. Pokud není bližší okolní zástavba vyšší, měl by Vám Chlum i Černá hora chodit.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #83 kdy: 01. 12. 2012, 18:20:12 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #84 kdy: 01. 12. 2012, 18:27:17 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..
Ano. Běží bez problémů. Dokonce jsem zatím ani nezaznamenal nějakou telefonickou stížnost od zákazníků pro které jsem ITA (popř. úprava STA) instaloval. Ve všech případech mám vždy použit vysílač Chlum HK (nikoliv ten Andrlův). Proto jsem zatím ani nezkoumal (pomocí měřícího přístroje) zda se po spuštění Andrláku něco změnilo.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #85 kdy: 01. 12. 2012, 19:00:09 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..
Lokalita? Klidně do SZ.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #86 kdy: 01. 12. 2012, 19:24:45 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..
Lokalita? Klidně do SZ.


49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E

Přepnul jsem zatim na Černou studnici K.25


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #87 kdy: 01. 12. 2012, 19:34:42 »
Pane Pipek vám nyní běží vysílání z HK/Chlumu potažmo Andrlova chlumu k.45? Mě už asi 2 dny aňi ťuk a naráz na všech anténách, museli se změnit příjmové podmínky, ale nikoho se to asi pořádně nedotklo..předtím mě běžel stabilně i za rakvičky na počátku léta..
Lokalita? Klidně do SZ.


49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E

Přepnul jsem zatim na Černou studnici K.25
Jo. Už si vzpomínám  :D :) Dík za info. Bohužel tam poblíž cestu teď nemám. Takže nemůžu ani v dohledné době zmapovat. Do konce roku snad jen okolí Skutče / Hlinska.

Každopádně to vypadá u Vás na problém se SFN Chlum/Andrlův Chlum.
« Poslední změna: 01. 12. 2012, 19:37:24 od Aleš Pipek »


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #88 kdy: 01. 12. 2012, 19:55:00 »
Jo v pohodě, taky dík, jsem tím překvapen ale žíly mě to určitě netrhá;-)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Vysílač Andrlův chlum (Ústí nad Orlicí) multiplexu 4
« Odpověď #89 kdy: 01. 12. 2012, 20:27:21 »
Jo v pohodě, taky dík, jsem tím překvapen ale žíly mě to určitě netrhá;-)
Jasně, Černá studnice to jistí dokonale, že?  ;)