Autor Téma: Jak "předladit" kanál?  (Přečteno 2545 krát)

ondrasheq1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jak "předladit" kanál?
« kdy: 04. 10. 2012, 14:49:41 »
Ahoj,
podařilo se mi na chvíli chytit MUX4, ale pak jsem jeho kanály nechtíc smazal. Teď už ho nemůžu najít. Rád bych si kanál předvolil a pak lítal s anténou a zkoušel - dá se to nějak?
Tuner USB MSI DigiVox III, software ProgDVB (případně doporučte jiný, u kterého se to dá nastavit - a jak).
Díky a pěkný den,
Ondra

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #1 kdy: 04. 10. 2012, 14:52:14 »
Ahoj,
podařilo se mi na chvíli chytit MUX4, ale pak jsem jeho kanály nechtíc smazal. Teď už ho nemůžu najít. Rád bych si kanál předvolil a pak lítal s anténou a zkoušel - dá se to nějak?
Tuner USB MSI DigiVox III, software ProgDVB (případně doporučte jiný, u kterého se to dá nastavit - a jak).
Díky a pěkný den,
Ondra
pusť si scan znova a je to ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


ondrasheq1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #2 kdy: 04. 10. 2012, 14:54:16 »
Kvůli tomu sem píšu - scan mi ho znovu nenajde, nevím, kde jsem měl anténu před tím, kdy jsem mux našel.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #3 kdy: 04. 10. 2012, 15:02:46 »
takže používáš proutek? no, pokud ano, píchni ho na něco kovového, magnetického a dej ho k oknu nebo za okno. Pokud používáš pokojovku, tak ji taky dej co nejblíž k oknu a pak hledej signál :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #4 kdy: 04. 10. 2012, 15:03:42 »
ProgDVB = Seznam kanálů / Prohledat transpondér. Vyber požadovaný kanál / frekvenci a dej zamknout. Pak už by ti měly začít lítat bargrafy, pokud máš signál. Pokud ne, nech to tak a jdi si hrát s anténou.  ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ondrasheq1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #5 kdy: 04. 10. 2012, 15:11:20 »
ProgDVB = Seznam kanálů / Prohledat transpondér. Vyber požadovaný kanál / frekvenci a dej zamknout. Pak už by ti měly začít lítat bargrafy, pokud máš signál. Pokud ne, nech to tak a jdi si hrát s anténou.  ;)

Mám ho anglicky - to by odpovídalo Channel list -> Manual search hádám.
A teď ještě jak/kde zjistit frekvenci MUXu?
Díky!


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #6 kdy: 04. 10. 2012, 15:15:30 »
ProgDVB = Seznam kanálů / Prohledat transpondér. Vyber požadovaný kanál / frekvenci a dej zamknout. Pak už by ti měly začít lítat bargrafy, pokud máš signál. Pokud ne, nech to tak a jdi si hrát s anténou.  ;)

Mám ho anglicky - to by odpovídalo Channel list -> Manual search hádám.
A teď ještě jak/kde zjistit frekvenci MUXu?
Díky!
to záleží na tom, kde se, aspoň přibližně, nacházíš, to nikdo z nás neví....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:Jak "předladit" kanál?
« Odpověď #7 kdy: 04. 10. 2012, 15:17:24 »
V tom případě Channel list / Scan transponder. I když já používám starší verzi 6.34.02, takže je možné, že v novějších verzích to bude trochu jinak. Novější verze jsou strašně nestabilní a hlavně tady vidím vedle sebe jak číslo kanálu, tak frekvenci, takže nemusím hledat žádné tabulky s převodem. Jednu najdeš třeba tady: http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/kanaly-a-kmitocty-prevod.html