Autor Téma: DVB-T2 televizor  (Přečteno 14786 krát)

Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
DVB-T2 televizor
« kdy: 03. 10. 2012, 18:49:51 »
Ahoj, poridil jsem FullHD tv Sony Bravia KDL-40EX653, ktera ma DVB-T2/T/C tuner a obrazovka je EdgeLED podsvetleni. 
Uhlopricka je 101.6cm/40palcu. Rozmery 94.1x57.6x6cm bez stojanu, tedy samotny televizor (vaha je 11.3kg bez stojanu).
Otestoval jsem vse...T/T2 i C (do televizoru zasunuta PCMCIA od UPC s dekodovaci kartou).
Interni audio ma 2x10W. Tuner DVB-T/T2/C umi MPEG2 (HL/H14L/ML/AVC BP/L3-MP/L4-HP max 30Mbps) a MPEG4 (Visual SP-L6/ASP-L5/ACEP-L4/AVC do 92Mbps TS) s audiem i AC3.
 
Fotky a popis zde:
https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/SonyBraviaKDL40EX653DVBT2#   
http://www.korunka.cz/led-tv/sony-bravia-kdl-40ex653 
Pripadne to same s vetsi uhloprickou: 
http://www.korunka.cz/led-tv/sony-bravia-kdl-46ex653 
 
Mam pripojene na oba USB dva HDD, jeden pro interni nahravani (televizor si nejdrive predformatuje USB only FAT32 - no NTFS disk do sveho formatu, aby na nej mohl nahravat, nenahrava EPG info o nahranem poradu) a druhy disk mam stejny 500GB Verbatim FAT32. Na druhem disku, mam nahrane mp3 audio a divx video. Tv prehraje soubory (i v HD) Divx, Xvid, MKV, WMV, MP2, MP3, MP4-AAC, WAV, WMA a txt ASCII soubor (alespon posledni fw to umi, nevim jestli to defaultni fw umi).
 
Tv ma LAN RJ-45 10/100 konektor s vlastni MAC, 4x HDMI (cislo 1 je ARC pro plne oboustranne aplikace, ja na nej pripojuji svuj telefon Sony Ericsson Xperia Pro MK16i, takze obrazovku pouzivam jako zobrazovac nebo obracene, pres dalkove ovladani tv se dostavam do telefonu a ovladam aplikace v telefonu nebo v televiznim web prohlizeci zadavam pres QWERTY klavesnici telefonu web adresu atd..), 2x USB (cislo 2 je pro PVR aplikace, prehravat soubory umi tv pres oba USB porty, ale PVR funkce umi jen pres port USB2 a navic si to upravi formatovani disku, po pouziti v tv se da v menu tv disk opet vratit [a tim smazat nahravky na disku] do FAT32....tv disk preformatuje do FAT32), 1x VGA CANN15F + 1x stereojack 3.5mm audio in/AUX pro pripojene PC (casto pouzivam kdyz hraju ze stolniho PC Counter Strike), 1x audio out 3.5mm stereojack (sluchatka nebo linkovej out, da se nastavit hlasitosti/ekvalizer pro kazdej s typu vystupu zvlast), 1x CI, 1x antena in UHF konektor (VHF/UHF/C kanaly, PAL-SECAM-NTSC, DVB-T/T2/C....verze tv 655 na konci nema T2 tuner, ale ma S2 satelitni tuner vedle UHF konektoru pro pozemak/kabelovku), 1x SCART in/out RGB/video, 1x YPbPr (audio jsou 2 CINCHE vedle 3 YPbPr CINCHu, celkem 5 CINCHu) a jeden opticky digitalni zvukovy vystup S/PDIF (dvoukanalovej linearni PCM/Dolby Digital).
 
Televizor ma integrovanou WiFinu 802.11b,g,n  , takze kdyz odejde dalkove ovladani a nechce se chodit k pravemu boku tv (zezadu vpravo je manualni ovladani tv), tak diky stejnemu vyrobci tv i telefonu firme Sony existuje soft pro Androida do Sony Ericsson pro dalkove ovladani tv pres mobil s dotekovou obrazovkou co ma Android. Ja to takto obcas ovladam, protoze bohuzel HID klavesnice s HID mysi pres USB HUB v televizoru nefunguje, takze pro pohyb v web prohlizeci televizoru pouzivam misto mysi te aplikace v telefonu a pohybem po dotekovem zobrazovaci Xperie se pohybuje i sipka/ruka ukazatele v web prohlizeci tv.
 
Minus televizoru je, ze to neumi HID klavesnici/mys a ze ovladani tv udelali jen pres Wifi (kvuli prepinani TX/RX asi 40x za sekundu je ten pohyb nelinearni...trhavej), meli k WiFine dat i BT (prepinani TX/RX je 1600x za sekundu, takze linearni netrhane na obrazovce). WiFina a LAN maji kazdej svoji vlastni MAC.
 
Televizor umi jak DHCP, tak pevnou IP.
Umi tim padem i IPTV, v menu shopu je moznost si stahnout spravnou IPTV aplikaci.
 
Co se tyce papiroveho manualu, tak je to jen par stranek jak a co kam pripojit.
Ale skutecny manual s ovladanim televizoru a jeho aplikaci je primo v tv. Po stisknuti "i" na dalkovem ovladaci se spusti interaktivni menu v podobe interaktivniho PDFka s podrobnym menu co a jak delat a jak si nastavit televizor k obrazu svemu.
 
Diky tuneru T2, LAN a EDGE LED zobrazovaci mi televizor moralne nezestarne alespon 15 let, protoze zadna T3 se nekona.
 
Ale jak jsem napsal, uvital bych, aby v pristi hw revizi doplnili BT modul, HID zarizeni a DVB-S2 druhej tunerovej vstup (prvni je T/T2/C). A ano, uvital bych i to, aby se nemusel preformatovat USB disk a aby to umelo nacist jak FAT12/16/32, tak i NTFS disk. A aby to do takoveho disku mohlo nahravat v normalnim formatu soubor.ts a aby pres LAN se diky SMB dalo dostat na disk z LAN pripojenem PC. 
 
Skype funguje taky dobre, pripoji se pres USB kamera od Sony CMU-BR100 a spusti se aplikace.
Kdyz je Skype zapnuty a vypne se tv, tak Skype bezi na pozadi a kdyz nekdo zavola, tak si aplikace Skype zapne sama obrazovku.
 
Spotreba:  62-115W, Standby 0.24W, Standby + aktivni Skype na pozadi Standby 6W, aktualizace fw/EPG 13W.
Energeticka trida: A .
 
Puvodne jsem chtel OLED nebo Plazma placku, ale bezproblemovej tuner T2 to vyhral v podobe LED televizoru i se svyma "nectnostma LED obrazovek".
 
Do toho web odkazu s fotkama budu dodavat dalsi fotky jak budu postupne televizor (i ze vnitr) fotit.
 
PS: Zkousel jsem do CI slotu zasunout moji PCMCIA Pinnacle PCTV Hybrid Pro Card 310c  a v menu tv se mi v polocze CI ID objevil spravny nazev, ale nic dal. Pak jsem otestoval jeste druhou kartu Pinnacle, ta ma "boudicku" na zadku karty s F konektorem, protoze to je PCMCIA DVB-S2 tuner.  Pokud by Sony upravila open driver (Linux), tak by teoreticky televizor mohl mit i DVB-S2 tuner pres tuhle Pinnacle PCMCIA kartu sat kartu.
 
« Poslední změna: 04. 10. 2012, 06:29:16 od Martin Patera »
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #1 kdy: 03. 10. 2012, 19:03:33 »
Možná je to model použitelný v současnosti. Ale vsadil bych se, že 15 let nevydrží morálně, ale ani technicky.
« Poslední změna: 03. 10. 2012, 19:06:31 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #2 kdy: 03. 10. 2012, 19:26:23 »
Možná je to model použitelný v současnosti. Ale vsadil bych se, že 15 let nevydrží morálně, ale ani technicky.
 
 
Moralne by mel vydrzet, protoze kdyz byl vydan D-book DVB-T2 CZE, tak druhej den byl k dizpozici fw. Pres dalkove ovladani jsem vybral aktualizovat (umi to automaticky detekovat upgrade fw z DVB MUXu nebo LAN-WAN internetu) a za 7 minut jsem mel novej fw i s D-bookem. DVB-T3 uz nebude (QAM256 je normalni fyzikalni maximum co lze s pasma vyzdimat pri "prasackych" antenach na strane prijmu) a DVB-C2 me nezajima (ostatne v C2 jeste stejne UPC nevysila).
Jelikoz to umi takto zaktualizovat fw (manualne nebo automaticky), tak neni problem s tv zit hodne dlouho.
Jasne u zarivkoveho podsvetleni je to max 8-10let, pak zarivka odejde, ale protoze je podsvetleni na LEDkach (EdgeLED) a LCD panel typu MotionflowXR-100Hz, tak tech 15 let to technicky vydrzi. Koukal jsem na letovani a i kdyz je to bezolovo, tak cinu je dostatek, aby se soucastky po case neodtrhavali z tistaku. Spinanej zdroj ma elyty s dostatecnou rezervou.
Takze jak moralne, tak technicky vydrzi minimalne 13-15let.
 
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #3 kdy: 03. 10. 2012, 19:30:42 »
Libi se mi, ze pro kazdej program (programovou pametovou pozici nebo AV (HDMI/SCART/YPbPr/VGA/USB Divx-PVR nahravky) si mohu nastavit zvlast jas/kontrast/audio/rezim obrazu a takto to ulozit k danemu AV vstupu/pametove pozici kanalu/USB vstupu obou HDD, jeden s DivX atd.. FAT32 a druhy interni PVR).
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #4 kdy: 03. 10. 2012, 19:41:13 »
Jak je to s rovnoměrností podsvícení? Sony mívá u EdgeLED problémy s viditelnými nerovnoměrnostmi v černé (prosvítající světlejší pruhy na hranách). A jak je to s barevným podáním, má to tendenci jít v černé a z úhlu do modra jako některé jiné Sonyho kousky, nebo je vše OK?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #5 kdy: 03. 10. 2012, 20:05:09 »
Jak je to s rovnoměrností podsvícení? Sony mívá u EdgeLED problémy s viditelnými nerovnoměrnostmi v černé (prosvítající světlejší pruhy na hranách). A jak je to s barevným podáním, má to tendenci jít v černé a z úhlu do modra jako některé jiné Sonyho kousky, nebo je vše OK?
 
 
1) Nepoznal jsem nerovnomernost. Pouze kdyz jsem prepl na HDMI vstup kde mam DVB-S2 IceCrypt S4000HDPVR v rezimu standby, tak obrazovka sice byla cela cerna, ale na bocich byla cerna cernejsi, jako-by vysilanej obraz 4:3 daval do boku cernou, ktera se vygenerovavala z generatoru televizoru. Ale zase jak jsem generoval cernou z PC (pres VGA), tak ty bocni vertikalni pruhy nebyli a cerna byla rovnomerna po cele plose. Tak to bude asi jen softwerem tv v urcitych rezimech.
 
2) Ne, neslo to do modra. S obrazem jsem (na to ze je to LED) spokojen. Ano chtel jsem puvodne Plazmu nebo OLED, ale zatim nikdo u nas neprodava tv zobrazovac OLED/Plazma s DVB-T2 s HD nativnim rozlisenim pri minimalne 100cm uhlopricce.
 
Zvuk bezi na pozadi kdyz jsem v EPG/TXT/MENU.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #6 kdy: 03. 10. 2012, 20:47:11 »
Ještě jak je to se 100Hz módem? Někde uvádějí, že je to 50Hz TV, jinde 100Hz motionflow XR. Jaké možnosti nastavení tato verze motionflow má, není to jen 100Hz synchronní podvícení a nezpůsobuje tak pokles jasu? Jaké je rozlišení v pohybu, dochází k viditelnému rozmazání, které je právě na 50Hz TV běžné?
Na netu nacházím recenze řad 750 a 850, ale k 650 nic užitečného.


Pavel Zelinka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 168
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #7 kdy: 03. 10. 2012, 21:03:30 »
Možná je to model použitelný v současnosti. Ale vsadil bych se, že 15 let nevydrží morálně, ale ani technicky.
 
 
DVB-T3 uz nebude (QAM256 je normalni fyzikalni maximum co lze s pasma vyzdimat pri "prasackych" antenach na strane prijmu) a
Takze jak moralne, tak technicky vydrzi minimalne 13-15let.
No DVB-T3 zatím nee, alemísto H264 může v dohledné době být H265....


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #8 kdy: 04. 10. 2012, 06:28:05 »
Možná je to model použitelný v současnosti. Ale vsadil bych se, že 15 let nevydrží morálně, ale ani technicky.
 
 
DVB-T3 uz nebude (QAM256 je normalni fyzikalni maximum co lze s pasma vyzdimat pri "prasackych" antenach na strane prijmu) a
Takze jak moralne, tak technicky vydrzi minimalne 13-15let.
No DVB-T3 zatím nee, alemísto H264 může v dohledné době být H265....
 
 
To je jen sw nadstavba algoritmu, DSPcka v obou procesorech to zvladnou spocitat levou zadni, aktualizace fw neni u Sony problem. Kdyz do druheho dne stacili vydat fw s Ceskym D-bookem DVB-T2, tak nejaky novy kompresni kodek je "sranda".
Klicove je, ze modulace zustava stale stejna jako u DVB-T2, v podstate to bude stale DVB-T2, jen data jsou obohacena o algoritmus H265. Protoze je to tak jako u IceCryptu S6000HDPVR, prvni cip demodulator posila do centralniho CPU TransportStream, tuner nevyhodnocuje obsah streamu, jen ho predava dal. A CPU ma flash v ktere jsou vsechny algoritmy komprese + algoritmy vytahovani dat z TS (i u DVB-T2 to je MPEG2-TS). 
 
Takze klid, 15 let budu v klidu zcela urcite.
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #9 kdy: 04. 10. 2012, 06:46:14 »
Ještě jak je to se 100Hz módem? Někde uvádějí, že je to 50Hz TV, jinde 100Hz motionflow XR. Jaké možnosti nastavení tato verze motionflow má, není to jen 100Hz synchronní podvícení a nezpůsobuje tak pokles jasu? Jaké je rozlišení v pohybu, dochází k viditelnému rozmazání, které je právě na 50Hz TV běžné?
Na netu nacházím recenze řad 750 a 850, ale k 650 nic užitečného.
 
Merici pristroj ke snimani obrazovky nemam, testoval jsem kmitocet jen pres specialni CCD cip co mam pro astrofotografovani.
Abych pravdu rekl, tak k rozmazani asi nedochazi, protoze nic nepozoruju.
Zkousel jsem testovaci animace via HDMI a VGA vstup a zadnej problem jsem nepozoroval.
Co se tyce kmitoctu 100Hz, tak jsem pres specialni CCD cip (pouzivam pro astrofotografii Canona RAW, muzu nastavit rozklady) zjistil, ze obrazovka jede porad 100Hz, jak v VGA rezimech (udelam foto info, ale nechte me jeste v klidu, mam bolesti, ted si jedu do nemocnice pro morfium, jsem onkologickej pacient, proto me "trva" nez udelam pokec/fotky), tak v HDMI.
 
Konec koncu je to znat i na tech stavajicich fotkach, zadne "podsouvani" radku jako to bylo u foceni CRT obrazovky.
Toto je jeste z CRT 50Hz, pres stejny CCD fotak Canon: 
http://www.digizone.cz/clanky/stb-icecrypt-stc6000hdpvr-linuxovy-prijimac/   
https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/DVBT2STBIceCryptSTC6000HDPVR#   
 
Kdyz jsem udelal par fotek s manualnim nastavenim rozkladu CCD cipu a nastaveni grafu-obrysove cary RGB matice, tak ta siroka horizontalni "cara" nebyla, vlastne nebyla vubec, ani v pripade foceni v rezimu plneho auto rezimu.
 
Porovnejte toto: 
https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/DVBT2STBIceCryptSTC6000HDPVR#5612909093883393522   
 
A toto: 
https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/SonyBraviaKDL40EX653DVBT2#5788420372450043154 
 
Ta horizontalni cara se objevuje jen kdyz je rozklad obrazovky v rozmezi 50-75Hz (NTSC, VGA). Kdyz to v PC nastavim cokoliv nad 120Hz (mam k dispozici 43 az 180Hz, prokladane/neprokladane), tak nad 120Hz je obraz jak vinko a fotak si to zastabilizuje na 100Hz bez problemu. Mam NTSC VHS kazety, pustil jsem si pres AV NTSC video a u 60Hz to zacalo "blbnout", to vsak bylo "extremni". Rekl bych, ze 100Hz je temer vsude. 
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #10 kdy: 04. 10. 2012, 09:14:48 »
...Kdyz do druheho dne stacili vydat fw s Ceskym D-bookem DVB-T2,...
Už podruhé opakuješ toto prohlášení. Nejenže to neodpovídá procesně, ale není to pravda ani fakticky.
Naprosto zbytečně poškozuješ tebou propagovanou značku. Ta si to nezaslouží.


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #11 kdy: 04. 10. 2012, 10:15:43 »
...Kdyz do druheho dne stacili vydat fw s Ceskym D-bookem DVB-T2,...
Už podruhé opakuješ toto prohlášení. Nejenže to neodpovídá procesně, ale není to pravda ani fakticky.
Naprosto zbytečně poškozuješ tebou propagovanou značku. Ta si to nezaslouží.
 
 
O.K.  42 hodin.
Podle meho Sony dostala podklady drive spolu s ostatnima vyrobcema tv/stb nez to CTU zverejnil.
Tyden predtim jsem zaktualizoval puvodne tovarni fw a pak prislo toto.
Pravda od te doby jsem aktualizace nekontroloval. Mam nastaveno manual.
 
Kazdopadne jsem spokojenej, co jsem potreboval, to to ma.
Jeste chci vyzkouset DVB-T2 na prodejne  http://www.sat-tech.cz  az tam prijedu.
Zatim jsem T2 testl dalkovym prijmem, coz pro mereni neni zrovna optimalni.
Takze az pojedu do Praglu, tak tv dam na zadni sedacku.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 070
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #12 kdy: 04. 10. 2012, 12:10:04 »
O.K.  42 hodin.
Podle meho Sony dostala podklady drive spolu s ostatnima vyrobcema tv/stb nez to CTU zverejnil.
Ale to vůbec neodráží skutečný stav věci. Než začneš něco tvrdit, zjisti si radši podrobnosti.
A nebo víš co? Vykašli se na to.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #13 kdy: 04. 10. 2012, 12:19:12 »
...H.265... To je jen sw nadstavba algoritmu, DSPcka v obou procesorech to zvladnou spocitat levou zadni, aktualizace fw neni u Sony problem. Kdyz do druheho dne stacili vydat fw s Ceskym D-bookem DVB-T2, tak nejaky novy kompresni kodek je "sranda".
Uz jsem to tu jednou psal, ze podobne o predstavy o jednoduche aktualizaci na uplne nove standardy jsou naprostou utopii.
a) technicky - H.265 ci cokoliv jineho noveho bude potrebovat nekolikanasobne vetsi vypocetni vykon a vypocetni slozitost. To co se do spotrebni elektroniky dava rozhodne nema volny vypocetni vykon, volnou pamet atd. pro dalsi nove standardy.
b) ekonomicky - proc by to vyrobce delal... Staci si jen vzpomenout treba na vecne nedokoncenou slibovanou aktualizaci hbbtv u philipsu ci na jine nikdy neopravene chyby fmw u jinych vyrobcu. A to jsou pritom jen prkotiny.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T2 televizor
« Odpověď #14 kdy: 04. 10. 2012, 12:38:51 »
Diky tuneru T2, LAN a EDGE LED zobrazovaci mi televizor moralne nezestarne alespon 15 let, protoze zadna T3 se nekona.
Podle mého názoru je při dnešním vývojovém trendu v této oblasti utopie počítat s 15 lety.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)