Autor Téma: Mux4 Jablonec n. N.  (Přečteno 19284 krát)

tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #15 kdy: 24. 06. 2013, 14:08:07 »
To asi pařízek jen otočil anténu,u mě v lounech už není signál .

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #16 kdy: 24. 06. 2013, 14:37:51 »
To asi pařízek jen otočil anténu,u mě v lounech už není signál .

Jdu se podívat na druhou TV jak to vypadá, po spuštění Klínovce už Černou Studnici neřeším, v Lounech by měl být Klínovec 45 kanál také luxusní, nebo né?
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #17 kdy: 24. 06. 2013, 14:55:28 »
To asi pařízek jen otočil anténu,u mě v lounech už není signál .

Jdu se podívat na druhou TV jak to vypadá, po spuštění Klínovce už Černou Studnici neřeším, v Lounech by měl být Klínovec 45 kanál také luxusní, nebo né?
Ano,signál je 100% ,hraje i na malou anténku dodávanou k usb tuneru,samozřejmě citlivému tuneru a na správném místě.


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #18 kdy: 24. 06. 2013, 16:57:18 »
Třeba to ovlivňuje ten vytrvalý a hustý déšť co se táhne od jihu k severu...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 596
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #19 kdy: 24. 06. 2013, 17:40:31 »
Třeba to ovlivňuje ten vytrvalý a hustý déšť co se táhne od jihu k severu...

Hlavne že tvrdili ja počasí nemůže dvbt ovlivnit, někde mam možna i video, akorad (vulgární výraz pro výkaly v toaletní míse), namísto kvalitního obrazu mame velkou (vulgární výraz pro ženský pohlavní orgán). Zajimavý je že němci mi krasne hrajou i na 4% ale češi (vysilače čra) pokud nemam 60%+ tak se na to neda divat.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #20 kdy: 24. 06. 2013, 17:57:51 »
Kdepak tím to určitě není, toto se začalo dít přesně v době kdy byli ty největší vedra, z prvu jsem si taky mysel že je to počasím ale teď už o tom hodně moc pochybuju. Prostě s tim vysílačem zase ty k*rvy něco dělali. :-( Doufám že to časem zase udělají jak to bylo, bo na tu novu se nedá koukat vubec a na ostatních programech mě ta digitalizace fakt dost s*re. :-((((


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #21 kdy: 24. 06. 2013, 18:14:05 »
Kdepak tím to určitě není, toto se začalo dít přesně v době kdy byli ty největší vedra, z prvu jsem si taky mysel že je to počasím ale teď už o tom hodně moc pochybuju. Prostě s tim vysílačem zase ty k*rvy něco dělali. :-( Doufám že to časem zase udělají jak to bylo, bo na tu novu se nedá koukat vubec a na ostatních programech mě ta digitalizace fakt dost s*re. :-((((
Ještě se nesmí zapomenout na rušení na stejném kanálu 25. Dříve křížová modulace, dnes se to projeví úbytkem signálu i kvality. Nyní je zrovna takové období. V době veder před příchodem studené fronty apod. Toto ale hlavně v místech, kde už je to na hranici pokrytí (dálkový příjem).
To by se dalo vysledovat na měřícím přístroji, jestli se jedná o rušení nebo doopravdy pokles úrovně signálu. To ukazatel síly a kvality na tv nepozná.

PS: nebo nestíhalo chlazení na vysílači a proto došlo k poklesu výkonu...
PS: déšť přímo v UHF pásmu asi moc ne, narozdíl od satelitu, ale mokré stromy taky dokážou zahýbat se signálem, pokud jsou v cestě...., max. při dálkovém příjmu, ale to asi nebude zdejší případ



s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #22 kdy: 24. 06. 2013, 19:33:57 »
To by nemělo, bydlím max 10km vzdušnou čarou od vysilace, možná to ani 10 není. Prostě Liberec - Vratislavice.
Ještě jsem přišel na jednu věc a to že když dám anténu přímo do televize tak to nekostkuje jenže prijdu o Novu HD bo mám HD STB a ta naše stará plazma nemá ani EPG. :-( Proč to ale teď blbne přes STB když to nikdy nedělalo to je mi záhadou.
« Poslední změna: 24. 06. 2013, 19:39:00 od s.s.rock »


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #23 kdy: 25. 06. 2013, 17:27:36 »
s.s.rock
tak že každý tuner má jinou citlivost je přeci stará věc to není záhada,mě to taky na jedné tv blbne a v pc to šlape ok. ale je fakt že nějakou změnu tam udělat museli,dříve mi to i na tv šlapalo bez problémů, nyní se ale kvalita signálu sice uklidnila, ale bohužel na nejnižší hodnotě,dřívě síla signálu cca 90% a kvalita dle hodnocení tv která ma jen slovní hodnocení cca 5stupňů,tak to lítalo od nejlepší po nejhorší, ale obraz byl tak 99% času bez problémů rozsypalo se to třeba jednou za večer nebo písknul zvuk takže v pohodě koukatelný,nyní síla signálu cca stejná ale kvalita špatná a opravdu to moc koukatelný není..co pár minut kostičky někdy úplný výpadky na pár vteřin, s anténou sem zatím nelaboroval, chytám mux4 odrazem od protějšího kopce, vzdálenost od vysílače cca 5km v údolí


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #24 kdy: 25. 06. 2013, 19:01:24 »
Jj, něco s tím opravdu dělat museli. Mě se zase zvedl signál z 62% na 71% v průměru. Bohužel to ale strašně kolísá, jednou skočí 77% za 2 vteřiny 68% atd. Obraz je bohužel na STB pořád kostkovany. :-( Na novu HD už radši ani neprepinam, jde tam jenom zvuk a cca každé 3 vteřiny se změní statický obrázek, na to se opravdu koukat nedá, bohužel. :-(


Radek1960

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #25 kdy: 25. 06. 2013, 20:02:40 »
Dnes na druhé straně Jizerek v Raspenavě signal 100%.V 15h30min. byl signal střihem vypnut na uroveň 0% tak, že uřčitě se na Černe Studnici něco testuje. Asi nějake testy když byl vypnuty vysílač na Ještědu.


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #26 kdy: 25. 06. 2013, 20:23:56 »
Hlavne doufám že to dají do takového stavu jako před tím, bo 120dní do tohodle topicu nikdo nenapsal ani písmenko znamená že to asi bylo v pohodě a každý kdo to chytal bys spokejeny. Zato teď by s toho jeden zvracel. :-(


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #27 kdy: 25. 06. 2013, 22:43:18 »
Radek1960
jested by to nemel nicim rusit tam sou kanaly dost daleko spis jestli neresi nejaky dokryvac za jizerky? porad machrujou jak do konce roku daji 95%


Joey51

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 60
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #28 kdy: 26. 06. 2013, 13:28:49 »
Možná už zkouší pařízek a spol. najít volnou pozici pro vysílač RS7 která by měla vysílat z jablonce nad nisou...


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux4 Jablonec n. N.
« Odpověď #29 kdy: 26. 06. 2013, 14:45:46 »
volnej kanál bude po 23.7. co vypne analog v PL,do tý doby ci nemůže bez koordinace jen tak někde zkoušet vysílat:) ale dokrýváč pro k25 postavit může