reklama

Autor Téma: CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX  (Přečteno 11194 krát)

Radek Austyn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« kdy: 16. 09. 2012, 11:01:32 »
Pořád si nevím rady a absolutně to nechápu!

Mám TECHNISAT TECHNISTAR S1, kartu SKYLINK ICE (Výměna) a běžně bez problémů používám dekódovací modul MASCOM Irdeto/Cryptoworks. Mám zaplacený balíček KOMBI a nově jsem před několika dny aktivoval i balíček MIXBOX. Ihned mi začaly běžet kanály Filmbox Family a Filmbox Extra 1, ale u ostatních kanálů z tohoto balíku mi přijímač hlásí, že "Není vložená karta". Když jsem po několika hodinách čekání už ztratil trpělivost, zkusil jsem zasunout do přímače jiný modul - NEOTION CI+. A k mému úžasu mi na něm zbylé programy včetně Eroxů jedou! Kartu jsem nijak zvlášť nenastavoval, rodičovskou kontrolu mám deaktivovanou. Přesto mi na modulu Neotion vše jede, zatímco u modulu Mascom si můžu nechat o programech DocuBox, FashionBox, FightBox a Eroxů jen zdát.

Dokázal by mi někdo ze zde diskutujích vysvětlit, jak je možné, že do teď používaný modul MASCOM má s odkódováním tohoto balíku takový problém?

Mimochodem, všiml jsem si, že u všech těch "problémových" kanálů (DocuBox, FashionBox, FightBox a Eroxy) je kromě kódování Irdeto a Cryptoworks také kódování Conax. Nemůže tedy tento problém souviset s tím, že Technisat Technistar S1 má jako základní čtečku právě Conax a že i když vložím do CI modul Mascom Irdeto/Cryptoworks s kartou, tak přesto přijímač primárně vyžaduje vložení karty do čtečky Conax??? V tom případě by ale asi dělal potíže i modul Neotion. Ale u něj mi vše běží, jak má. Jsem z toho už fakt blázen a nedokážu to nijak technicky pochopit...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #1 kdy: 16. 09. 2012, 12:12:08 »
Mascom se dá v servisním menu přepínat mezi CW a Irdeto, takže to můžeš zkusit změnit (jenom pokud máš kartu ICE, jinak je to pochopitelně bezpředmětné), ale jinak s tím modulem má problém hodně zařízení (třeba TV Samsung si s ním nerozumí prakticky vůbec) a u UPC Direct to zase nedekóduje HD programy. Radši vem nějakého SMITa, ten Mascom není dobrá volba, resp. jeho použití je akorát v tom, že umí naráz dekódovat víc programů, což ale běžný člověk k ničemu nepotřebuje.


Radek Austyn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #2 kdy: 16. 09. 2012, 12:56:51 »
Díky za reakci. Zkoušel jsem i přepínat mezi CW a Irdeto, jak píšeš, ale nepomohlo to. Já jsem s tím modulem nikdy problém ve svém přijímači neměl. Měj jsem jeden čas i balík KOMPLET a fakt všechno bezvadně jelo. A teď přijde balík MIXBOX a dva programy mi z něj odkóduje a zbytek ne? To mi fakt nejde na rozum. Každopádně teď jedu na ten modul NEOTION CI+, který jsem asi rok nepoužíval. Sice mi vše skvěle odkóduje, ale vzhledem k rozhraní CI+ z něj moc nadšený nejsem...


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #3 kdy: 16. 09. 2012, 13:15:14 »
Mám za to, že problém bude v rychlosti. Sada ....ox HD jede na novém transpondéru s FEC 5/6 a zatím nejvyšší rychlostí, kterou lze u SL vidět. Přijímač s tím potíž nemá (ukázalo propojení s Neotion modulem). A obojetnický CAM to nezvládne, CW hardware ho brzdí - já sám podobné kombajny silně nedoporučuji. Ty dva Filmboxy jedou na jiném TP s nižší rychlostí. Myslím, že se bez rychlého CI+ modulu neobejdeš. Conax sice občas produkuje trošku potíže, ale podle mě v tomto případě (bulharský op.) na příjem nebude mít vliv.
« Poslední změna: 16. 09. 2012, 13:47:16 od Petr Svoboda »


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #4 kdy: 16. 09. 2012, 14:39:50 »
Nemusí to být nutně CI+, rychlé jsou i CI moduly, např. SMIT Pro.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Radek Austyn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #5 kdy: 16. 09. 2012, 17:36:30 »
Paráda, díky za odpovědi. Teď už v tom mám myslím jasno. Snad se mi podaří ještě někde sehnat modul SMIT IRDETO (bez Ci+). Jak jsem se tak díval po internetu, většina e-shopů už má v nabídce jen SMIT CI+. Otázkou však je, zda právě rozhraní CI+ nesouvisí s bezproblémovým dekódováním těch kanálů, které jedou na TP s vyšší rychlostí. Bylo by nemilé zjistit po koupi nového modulu, který taktéž nemá CI+, že s ním opět ty programy nejdou.  :-\


Jaroslav Syrový

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #6 kdy: 16. 09. 2012, 19:12:03 »
CI+ je úplně o něčem jiném, než máš na mysli.


Radek Austyn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #7 kdy: 16. 09. 2012, 19:49:31 »
Přiznávám, že jsem naprostý amatér, co se týká satelitní techniky. CI+ souvisí s omezením určitých funkcí přijímače kvůli autorským právům, např. nahrávání na pevný disk a přeskakování reklam v timeshiftu atd. (aspoň tak nějak jsem si to přečetl). Ale podle příspěvku kolegy jsem nabyl dojmu, že CI+ je také rychlejší a lépe tedy zvládá takový transponder, na kterém třeba právě vysílají některé nové programy Skylinku. No uvidím... Zkusím ten SMIT sehnat a přinejhorším ho do dvou týdnů vrátím prodejci, pokud to také nepůjde.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #8 kdy: 17. 09. 2012, 08:36:33 »
Nemusí to být nutně CI+, rychlé jsou i CI moduly, např. SMIT Pro.
Ale kdo bude dávat cca osmičku za rychlý, ale zastaralý modul...? Nové moduly už CI+ Key obsahují.

...CI+ je také rychlejší a lépe tedy zvládá takový transponder, na kterém třeba právě vysílají některé nové programy Skylinku...
Pokud budeš brát SMiT, vezmi ten, který nese loga Skylink i CSlink. Je nejnovější, vč. software.
Pozn: tvá úvaha o CI+ je vesměs správná.
Ale pokud ti jede ten Neotion, tak si jej ponech. Nový modul ti nic moc nových věcí nepřinese.
« Poslední změna: 17. 09. 2012, 08:44:40 od Petr Svoboda »


čestmír hrdinka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #9 kdy: 17. 09. 2012, 09:22:34 »
Dobrý den, chápu to dobře, že s jakýmkoli modulem CI+ se mi nenahraje odkodovaná nadrávka , ale zakodovaná? Mám Arivu 210, v ní modul Mascom a nahrávky nejsou kodované. Soused chce kupovat Arivu 250, také chce nahrávat tak, aby to pak přehrála jakákoli televize, takže musí koupit i modul, ale dnes už je většina CI+, je tedy nutné mít CI, a to jakýkoli?


Radek Austyn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #10 kdy: 17. 09. 2012, 09:41:56 »
Pokud vím, tak u nás zatím žádný provozovatel satelitních služeb funkce CI+ (tedy omezení nahrávání apod.) nevyužívá. Tedy to, co nahraješ, tak bys měl teď teoreticky i bez problémů přehrát. Ovšem není vyloučeno, že v budoucnosti to začnou i naše televize kvůli autorským právům omezovat. Např. v Německu už to takto funguje, pokud je mi známo. Bohužel.  :( Pokud budeš mít modul CI (bez +), tak bys to měl bez potíží nahrávat i přehrávat také v budoucnu. Ovšem další otázkou je, do jaké míry budou zastaralé CI moduly zvládat odkódovávat nové programy s vyšší rychlostí, které budou někdy vysílat. Pak bude zřejmě stejně nevyhnutelné si pořídit modul s CI+, neboť ty CI už se vůbec vyrábět nebudou...
« Poslední změna: 17. 09. 2012, 10:01:36 od Radek Austyn »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #11 kdy: 17. 09. 2012, 10:35:50 »
...s jakýmkoli modulem CI+ se mi nenahraje odkodovaná nadrávka , ale zakodovaná?...
Když to zjednoduším, modul na podobu nahrávky skoro nemá vliv. Ten má přijímač, přesněji jeho SW. Pokud požaduješ takovou vlastnost, musíš to vyzkoušet nebo zjistit předem od jiných uživatelů. Zejména důležité je chování přístroje v okamžiku, kdy "sáhneš na dálku" (přepnutí sledovaného kanálu, pauza, rychlý posun vpřed/vzad). Tehdy mnoho přístrojů opustí descrambling nahrávky a začne nahrávat scramblovaný tok. Počítá obvykle s tím, že vložený modul nezvládne zpracovat 2 kanály (a neověřuje to) a prioritu přiřadí sledování kanálu na obrazovce.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #12 kdy: 17. 09. 2012, 12:15:18 »
Není mi jasné proč v arivě používat modul,jsou 2 druhy strojů,buď nahrávají kodovaně nebo ne,většina skylink ready-zakodovaně,je to podmínka skylinku,CI+ má nevýhodu v tom,že je ovladatelný operátorem,tzn.operátor posílá kody-nahrávku přehrajete jen 24h a jen v přístroji který nahrávku nahrál ap.-je toho víc,mám v Aligátoru UNI a tyhle problémy nemám-totež by mělo být v arivě s alternativním sw !!! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


čestmír hrdinka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:CA modul MASCOM a balík Skylink MIXBOX
« Odpověď #13 kdy: 17. 09. 2012, 23:51:51 »
Bez modulu je nahrávka přehratelná jen v Arivě, s modulem kdekoli a je editovatelná v PC


 

reklama