Autor Téma: Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream  (Přečteno 8817 krát)

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream
« kdy: 13. 09. 2012, 16:03:42 »
Prosim o pomoc s vyberom DVB-T karty.

Poziadavky na kartu:

- cena do 20€ pri DVB-T MPEG2, do 30€ pri DVB-T MPEG4, prip. asi do 60€ pri DVB-T2*
- PCIe alebo USB
- moznost pripojenia externej anteny
- kvalitny bezproblemovy tuner
- podpora DVB Dream
- podpora PIP a nahravania viacerych programov jedneho multiplexu naraz
- podpora MPEG4 pre prijem STV1 HD

* Ceny som zvolil takto koli buducej vymene karty po prechode DVB-T2.

Tiez vas prosim o vyskusanie vasej DVB-T karty s DVB Dream, starsou freeware verziou, prip. novsou trial - a to konkretne:

- naladenie programov
- PIP z aktualneho multiplexu (napr. CT1+2 / STV1+2)
- nahravanie
- prijem MPEG4 HD, STV1 HD (prip. ceskych HD, ak vysielaju)

Je viac pravdepodobnejsie ze v DVB Dream budu fungovat karty s BDA ovladacmi.
Ak vasa karta funguje s inymi alternativnymi programami ako ProgDVB, AltDVB, je mozne ze bude fungovat aj s DVB Dream, takze mozte tiez napisat s akym programom vasa karta funguje.

Pouzivat DVB Dream chcem preto ze som zvyknuty a budem ho nadalej pouzivat pre satelitnu kartu, chcel by som ho pouzivat aj pre pozemnu TV.

Dakujem.

Reklama

• Stálý člen

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream
« Odpověď #1 kdy: 13. 09. 2012, 16:54:27 »
Mám již pár let starší model do staršího PCI slotu - Aver Hybrid (A16AR) karta umí DVB-T, Analog, FM rádio

Funguje v DVB Vieweru, Dreamu, ProgDVB, Blaze ... OK

Věřím že i nějaký nový model od značky Aver bude taky tak šikovný. Doporučoval bych něco vybrat od nich.  ;)  (je to kvalitní firma)
« Poslední změna: 13. 09. 2012, 16:57:59 od pozemák »

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. 09. 2012, 17:50:29 »
Dakujem, napisal som na 6 for, toto je jedina odpoved.

Mam este podotazku, funguje aj PIP v DVB Dream? Teoreticky by mal na 1 multiplexe fungovat PIP pre vsetky programy, ak budu fungovat 2 naraz, bude fungovat aj nahravanie.

Prosim aj ostatnych, za jediny test v DVB Dream Vam budem velmi vdacny.

To overenie ma zabija, odkial mam vediet vsetky ceske prislovia?  :o

beda

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13. 09. 2012, 19:55:41 »
ja mam doma "aver hybryd volar hx" absolutni spokojenost umi -mpeg2-4-tuner je citlivejsi nez mam doma na vsech boxech- umi zobrazit celej multiplex najednou /tj ze na obrazovce mas treba 6 programu a jen si prepinas zvuk//ale chce ta vic ram// zkousel sem ji i na klekline a chodila taky

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2012, 21:12:01 »
Mám winfast dtv 1800 h, je výborná ale náročná na kvalitu signálu, ale za to reprodukuje skvělý obraz, podporuje mpeg2, 4, h.264, zkoušel jsem během olympiády, je schopna nahrát celý mux i kombinovaný (mpg2, 4), zaznamená i teletext a epg, umí pip, pap, pop nebo tak nějak, podmínkou je stejný mux. Funguje perfektně pod dvbviewer, blaze hdtv, progdvb, win. media center, dvb dream jsem nezkoušel, ale, zkusím. Umi timeshift, přímé vypalování na disk, časové nahrávání. Skvěle upscaluje, ale je náročná na kvalitu signálu, slabší signál je znát a slabý to nenajde, ale pokud je dobrá anténa je výborný i příjem, dále má univerzální analog tuner (nevím k čemu), vstup pro připojení exteního zařízení (Dvd přeh., vhs, kamera, ...), Má i fm tuner s plným fm rozsahem (64-110) nemá rds. Další podrobnosti doplním po zeptání se.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

• Stálý člen

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 09. 2012, 22:05:34 »
beda - dik za info, len skoda, Aver som hladal a bud su len USB verzie, alebo PCI a este k tomu nedostupne.

Jaroslav Honzík - dakujem, mne zalezi hlavne na tom ci funguje aj s DVB Dream, najnovsia verzia je platena, ale otestovat sa da, ak mozem, tak poprosim o vyskusanie"

- naladenie programov
- PIP vramci multiplexu
- MPEG4 HD prijem

Na DVB Dream som zvyknuty, bol som a stale som beta testerom a zaroven prekladam programo do Slovenciny, takze ho mam zadarmo (legalne) a dalsi dovod je moznost PIP, nahravanie viacerych programov naraz, HD a tak trochu iny , ale funkcny timeshift.

Za akekolvek informacie tykajuce sa testovania karty v DVB Dream budem velmi vdacny.

Franta Finta

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13. 09. 2012, 22:25:06 »
pokud vam nekdo tvrdi ze jim vlastneny dvb-t usb tuner ma skvely obraz, tak lze. takovou vec ten tunet NEUMI !
pokud vam nekdo tvrdi ze jeho tuner podporuje mpeg2, mpeg4 i h264 tak lže. to neni vec tuneru, ale OS. ja si muzu z vesela tvrdit, ze muj tuner xzy ma nejlepsi obraz na svete , umi i mpeg9 a co je nejdulezitejsi, krom pip,pap,pop umi i hiphaphop.
opravdu neverte blabolum lidi, ktery tomu rozumej asi stejne jako vy.
vam staci uplne obycejnej tuner a nic nereste. mam tady 3 tunery a vsecky jedou pres BDA ovladac.

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13. 09. 2012, 22:45:50 »
Franta Finta - to s obrazom mi je jasne, ale MPEG4 HD a hromadny PIP potrebuje urcitu rychlost a ta pri USB nemusi stacit, ani pre hromadny PIP, ani podpora v DVB Dream ktory podporuje BDA nie je ista a kazdy tuner ma aj rozdielnu citlivost, takze by som to az tak nezjednodusoval a nesudil ludi podla niekolkych viet.

Ak chcete pomoct, napiste konkretne typy, modely ktore mate, otestujte v DVB Dream, potom sa Vam podakujem.
« Poslední změna: 13. 09. 2012, 22:47:27 od Dreamer »

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 13. 09. 2012, 23:13:57 »
Franta Finta - to s obrazom mi je jasne, ale MPEG4 HD a hromadny PIP potrebuje urcitu rychlost a ta pri USB nemusi stacit, ani pre hromadny PIP, ani podpora v DVB Dream ktory podporuje BDA nie je ista a kazdy tuner ma aj rozdielnu citlivost, takze by som to az tak nezjednodusoval a nesudil ludi podla niekolkych viet.
Rychlost tady nehraje roli. Z tuneru se přenáší datový tok celého Muxu a je na SW, co s tím udělá. Takže je úplně jedno, jestli je to MPEG2SD nebo MPEG4HD, z tuneru v DVB-T víc než 35Mb/s nikdy nepůjde.

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14. 09. 2012, 08:46:19 »
beda - dik za info, len skoda, Aver som hladal a bud su len USB verzie, alebo PCI a este k tomu nedostupne.

Jaroslav Honzík - dakujem, mne zalezi hlavne na tom ci funguje aj s DVB Dream, najnovsia verzia je platena, ale otestovat sa da, ak mozem, tak poprosim o vyskusanie"

- naladenie programov
- PIP vramci multiplexu
- MPEG4 HD prijem

Na DVB Dream som zvyknuty, bol som a stale som beta testerom a zaroven prekladam programo do Slovenciny, takze ho mam zadarmo (legalne) a dalsi dovod je moznost PIP, nahravanie viacerych programov naraz, HD a tak trochu iny , ale funkcny timeshift.

Za akekolvek informacie tykajuce sa testovania karty v DVB Dream budem velmi vdacny.

Slíbil sem ti že skusím ten DVBdream tady sou výsledky, (nemám možnost skusit HD), zkoušeno pod win8.

http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmkjk.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmzpz.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmgtg.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmzxz.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmxjx.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmjpj.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmxpx.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=nepojmiri.jpg
« Poslední změna: 14. 09. 2012, 09:14:04 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14. 09. 2012, 11:09:45 »
Jaroslav Honzík - dakujem pekne, tu kartu ale neviem najst a vyssie modely su drahe oproti konkurencii.

Zatial som nasiel EVOLVE Mars, tento tuner funguje v DVB Dream vratane PIP, cena je od 15€.

Ak by mal niekto tieto tunery, mohli by ste ich otestovat s DVB Dream?

A-link DVB-T USB TV dongle DTU
A-link HD DVB-T USB TV dongle DTU
HD DVB-T USB tuner Omega T900 s diaľkovým ovládaním a anténou

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 15. 09. 2012, 00:16:02 »
To neber, to není nic značkového ...  ??? Do USB je špičkovej AverTV VolarHD Pro neznačkovej bych nebral, to nemá např. takovou citlivost a stabilitu.

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 15. 09. 2012, 00:51:24 »
pozemák - preco, mas zle skusenosti s neznackovymi tunermi? Nejake konkretne? Co stabilita, ake problemy si mal na mysli?

Pokial viem, je to digital, bud to naladim alebo nie, bud bude obraz dokonaly, alebo ziadny, ked to nepojde, vratim to, zaruka je 2 roky, tak dlho mi to musi fungovat a potom uz bude mozno DVB-T2.

Podla ostatnych prispevkov nielen na tomto fore tie lacne tunery funguju bezproblemovo.

Daniel Kulhánek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 15. 09. 2012, 09:44:40 »
pozemák - preco, mas zle skusenosti s neznackovymi tunermi? Nejake konkretne? Co stabilita, ake problemy si mal na mysli?

Pokial viem, je to digital, bud to naladim alebo nie, bud bude obraz dokonaly, alebo ziadny, ked to nepojde, vratim to, zaruka je 2 roky, tak dlho mi to musi fungovat a potom uz bude mozno DVB-T2.

Podla ostatnych prispevkov nielen na tomto fore tie lacne tunery funguju bezproblemovo.
Pozemáka brát s rezervou! Své zkušenosti často prezentuje jako obecné pravidlo!
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

hrazny palyza

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 15. 09. 2012, 09:50:44 »