Autor Téma: Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream  (Přečteno 8885 krát)

Tech7

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream
« Odpověď #15 kdy: 15. 09. 2012, 11:29:39 »
Podobný problém jsem řešil před půl rokem. PCTV Nano Stick T2 290e jsem kvůli téměř trojnásobné ceně oproti značkovým DVB-T kouskům zavrhl, v dosahu DVB-T2 zatím nejsem a tak si ho koupím třeba za pár let. Vybral jsem Aver TV Volar HD PRO a zatím spokojenost. Jede v pohodě v DVBViewer a zkoušel jsem i demo DVB Dream 2.1a (u free verze v14i jsem nenašel možnost vyhledání DVB-T). Existuje ještě levnější verze v černé barvě a bez dálkového ovladače Aver TV Volar HD. Ale dálkáč stejně funguje (pravděpodobně) jen v programu AVerTV 3D, který je použitelný spíš jen jako nouzovka, i když se mi líbí možnost přímého nahrávání s rekompresí, bohužel je to jen málo použitelné vzhledem k možnostem nastavení.

Mimochodem DVB Dream je slušnej program pro opravdové závisláky, lze sledovat celý multiplex najednou :)
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE

Reklama

• Stálý člen

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 15. 09. 2012, 13:08:34 »
hrazny palyza - dik, ale je nedostupny a ta cena, ked mozem mat T1 za 15€, za T2 nedam 67€, STV1 mi pojde aj v HD a vzhladom na to ako funguje digitalizacia na Slovensku, ked si Markiza nemoze dovolit nasadit Dajto do DVB-T, tak casy ked realne vyuzijem T2 a HD su este velmi daleko.

Tech7 - dakujem, ale ta cena je stale o 10€ vyssia ako konkurencia ktora tiez funguje v DVB Dream, s postovnym je rozdiel az dvojnasobny.

K DVB Dream, PIP je realne vyuzitelny pri sporte, clovek si otvori 2-3 okna a zvuk zapne tam kde sa nieco deje, inak je to vyuzitelne hlavne pri nahravani, ak idu 2 programy v rovnakom case, nastavim nahravanie pre obe, zacnem pozerat jeden vo VLC, pretacam si reklamy a ked skonci, pustim si druhy a tam tiez pretocim reklamy, realne to dopozeram skor a bez reklam.

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 15. 09. 2012, 13:14:10 »
pozemák - preco, mas zle skusenosti s neznackovymi tunermi? Nejake konkretne? Co stabilita, ake problemy si mal na mysli?

Pokial viem, je to digital, bud to naladim alebo nie, bud bude obraz dokonaly, alebo ziadny, ked to nepojde, vratim to, zaruka je 2 roky, tak dlho mi to musi fungovat a potom uz bude mozno DVB-T2.

Podla ostatnych prispevkov nielen na tomto fore tie lacne tunery funguju bezproblemovo.

Ano mám, proto to píšu ...  ;) To bych jinak nepsal.

Daniel Kulhánek: Nemluvte laskavě za mě když víte prd, jo? Starejte o svý tunery, co máte doma. Co mám doma já nemůžete vědět, natož nějaké porovnávačky.

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 15. 09. 2012, 18:05:34 »
pozemák - OK, beriem, ale ak chces seriozne poradit, odpovedz na vsetky otazky, ake tunery si mal, ake konkretne problemy tam boli, reklamoval si ich?

beda

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17. 09. 2012, 21:36:54 »
zkousel sem tu svoji kartu s dreamem a moc si sni nerozumi /nedokaze naladit programy/ ale jde to tam docukat manualne/uprava channel souboru/ coz je asi pro vetsinu figur nadlickej vykon :-) s progdvb,dvbviewer,avertv slape v poho -rozbechl jsem ji na widlich i s media centrem ,v linuxu maka s kazdym softem , mac nemam doma abych vyzkousel

Reklama

• Stálý člen

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18. 09. 2012, 14:27:16 »
beda - aku verziu si skusal, staru free, alebo novu shareware? Mozno by si mohol vyskusat staru a nakopirovat tam nove TP zoznamy, to by teoreticky mohlo pomoct pre automaticke naladenie.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18. 09. 2012, 15:05:46 »
Taky pridam zkusenost. Dvbdream 1.4i (free) se mi libi a pouzivam ho. A to presto ze s nim mam problemy. Shareware jsem zatim nezkousel.
1) MSI DIGIVOX mini II V3.0 - Nefunguje spravne. V kombinaci s originalnim softwarem je mozne najit postup jak to rozjet. Pouzival jsem, nez po letech MSI nedavno odesel.
2) "sinovideo" (cerveny USB prijimac FM/DVB-T/DAB+ z Aukra) - Nefunguje spravne. Urcitym postupem nastaveni zarizeni BDA je mozne ho zprovoznit. Pouzivam.
3) PCTV Nanostick DVB-T2 290e - Nefunguje vubec. Zarizeni BDA je rozeznano, ale nejede - nic nenaladi. Navic jakakoliv operace s Nanostickem silene dlouho trva (start, hledani programu, atd.) a to i s original SW.
« Poslední změna: 18. 09. 2012, 15:08:47 od ivovi »

Dreamer

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 19. 09. 2012, 12:25:15 »
ivovi - co konkretne nefunguje, co je nutne spravit aby isla?

Mozes vyskusat stiahnut novu verziu a skopirovat subor terrestrial.ini do starej verzie, prip. aj b2c2_direct.dev, bda.dev a ine, alebo aj vyskusat niektoru z verzii od ScanMan, tie najdes na fore.

Vsetky tieto pokusy su na vlastne riziko a nie som si isty ci je to celkom legalne, urcite ale odporucam pred podobnymi pokusmi zalohu.

Edit:

Pokial vasa karta funguje (uplne alebo ciastocne) v DVB Dream, mozete napisat do tejto temy:

http://www.dvbdream.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=3509

Pokial sa nechcete registrovat, mozete napisat aj tu, vysvetlim udaje ktore by mali byt vyplnene:

Test Environment: DVB Dream verzia, verzia ovladaca, Windows OS verzia (prip. iny OS), nick alebo meno, datum testovania
Manufacturer: vyrobca, firma
Model: nazov/cislo modelu
Type: typ zariadenia (USB/PCI/PCI-Express) , typ tuneru (Satellite/Terrestrial/Cable)
Supports DVB-S2/T2/C2: tu odporucam napisal len DVB-T alebo DVB-T2
Diseqc switch works?: len pre sat. karty
Diseqc motor/raw diseqc works?: len pre sa. karty
RC works?: Yes/No/No hardware support (dialkove ovladanie, ci funguje alebo nie, prip. nie je pritomne)
CI works?: Yes/No/No hardware support (CI slot - myslim ze DVB-T karty bezne nemaju, ak niektora ma, napiste to sem)
Notes: Popis funkcnosti, napr. funguje bez problemov, alebo popisat problemy ak su.

Pomoze to ostatnym ako ja, ktori sa rozhoduju aku kartu kupit a tiez autorovi, ktory moze opravit problemy ktore su, ak je to mozne.

Dakujem.
« Poslední změna: 19. 09. 2012, 12:45:16 od Dreamer »