reklama

Autor Téma: Východočeská televize V1 - VCTV  (Přečteno 19189 krát)

Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #15 kdy: 09. 09. 2012, 18:33:28 »
Zahájení vysílání - Nahrávka obsahuje rozhovor s generálním ředitelem televize V1, panem Romanem Švecem - 10m 12s.
http://youtu.be/q3kjHvJL_9w
« Poslední změna: 09. 09. 2012, 19:29:00 od Aleš Pipek »
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Tomáš Hon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 39
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #16 kdy: 09. 09. 2012, 19:10:11 »
Tak zatím to vypadá lépe než Genus+, živé zprávy,i živý přenos v nich. I když by neškodila ikonka ŽIVĚ. Alespoň mají plný program i o víkendu. Tak se uvidí. Od sedmi dávají znovu ty samé zprávy :-(


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #17 kdy: 09. 09. 2012, 19:21:04 »
Jen bude zajímavé, zda V1 utáhne platit další dokrývač u Svitav (že by Kamenná Horka), jak řekl pan ředitel ve večerních zprávách. Pochybuji, že se dohodnou s Primou, Óčkem a Metropolem na dalším financování tohoto dokrývače.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #18 kdy: 09. 09. 2012, 19:35:09 »
Zdá se mi to, nebo byla Eva Myšíková live, ale ve studiu? Takhle dobře rovnoměrně nasvícená podle mě nemohla bejt venku a i ty záběry z letiště nevypadaly jako kdyby tam byla.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #19 kdy: 09. 09. 2012, 19:53:54 »
...Takhle dobře rovnoměrně nasvícená podle mě nemohla bejt venku a i ty záběry z letiště nevypadaly jako kdyby tam byla.
Stála přímo proti slunci, které pálilo již hodně blízko nad obzorem.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #20 kdy: 09. 09. 2012, 20:17:29 »
Jen bude zajímavé, zda V1 utáhne platit další dokrývač u Svitav (že by Kamenná Horka), jak řekl pan ředitel ve večerních zprávách. Pochybuji, že se dohodnou s Primou, Óčkem a Metropolem na dalším financování tohoto dokrývače.
Dle mých informací Kamenná Horka (co jiného taky).
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #21 kdy: 10. 09. 2012, 12:07:46 »
když se jim budeš dívat na ústa tak zjistíš že dělali zvlášť i zvuk, je tam vidět nesynchronnost.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #22 kdy: 10. 09. 2012, 17:33:13 »
Jak vypadá přeformátování na V1, rozhodně né tak jako v americe, hold si budu muset vyndat lupu, v americe uměj přeformátovat na 16:9 bez pruhů. Nejvíc je to vidět na filmech.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 186
    • Zobrazit profil
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #23 kdy: 10. 09. 2012, 23:30:37 »
Mohli by ještě nahodit EPG, aby člověk věděl, co zrovna dávají. Jinak spokojenost.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #24 kdy: 11. 09. 2012, 00:43:14 »
Jak vypadá přeformátování na V1, rozhodně né tak jako v americe, hold si budu muset vyndat lupu, v americe uměj přeformátovat na 16:9 bez pruhů. Nejvíc je to vidět na filmech.
Pokud něco není nativně 16:9, tak to lze přeformátovat jen deformací nebo ořezem. V obou případech je to špatně, něco se ztratí. To jsou lepší pruhy. Jen by mě zajímalo - jedou trvale v 16:9, nebo zvládají příznak změnit?


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #25 kdy: 11. 09. 2012, 06:42:50 »
Jak vypadá přeformátování na V1, rozhodně né tak jako v americe, hold si budu muset vyndat lupu, v americe uměj přeformátovat na 16:9 bez pruhů. Nejvíc je to vidět na filmech.
Pokud něco není nativně 16:9, tak to lze přeformátovat jen deformací nebo ořezem. V obou případech je to špatně, něco se ztratí. To jsou lepší pruhy. Jen by mě zajímalo - jedou trvale v 16:9, nebo zvládají příznak změnit?
Jedou trvale 16:9. Taky nechápu přeformátování "za každou cenu". Co je natočené 4:3, ať se tak i vysílá. Uživatele TV s "roztaženými ksichty" dost nechápu (a je jich mraky). V1 se tak přidala k těch stanicím, u kterých "roztažení xichtů" nejde - což je dobře.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #26 kdy: 11. 09. 2012, 07:30:43 »
V Americe to zvládnou i bez ořezu či deformace. Jak to dělají to zatím nevím ale rád bych věděl.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #27 kdy: 11. 09. 2012, 14:20:55 »
V Americe to zvládnou i bez ořezu či deformace. Jak to dělají to zatím nevím ale rád bych věděl.
Oříznout, deformovat nebo kompromis - jiné řešení není. Tzn. je to ztráta části obrazu, deformace nebo obojí - což je škoda, ne?
http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz/obrazovy-format-16-9/
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #28 kdy: 11. 09. 2012, 15:11:09 »
Mluvíme tu o panorámování? Tedy o roztažení ve vodorovném směru s progresivním faktorem?
To je obvykle výhradní vlastnost televizorů. Když je udělané dobře, vypadá to velmi použitelně. Není na to přesná poučka, jde jen o subjektivní vnímání, od jaké míry už poznám, že děj (obličej, ap.) je roztažen do šířky a do kdy je to akceptovatelné. Závislé též na obsahu který právě jde. Ty nejvýkonnější TV mívají dokonce 2 režimy Panorámy s rozdílným faktorem.
Ale cpát to do vysílání, ...se mi nezdá.

Pokud jde o jiný způsob zpracování a já se ve své úvaze mýlím, pak prosím popište. Díky.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Východočeská televize V1 - VCTV
« Odpověď #29 kdy: 11. 09. 2012, 16:19:26 »
V Americe to zvládnou i bez ořezu či deformace. Jak to dělají to zatím nevím ale rád bych věděl.
Tak to určitě ne, fyzikální zákony platí i tam :-)


 

reklama