Autor Téma: Cukání obrazu u HD kanálů  (Přečteno 9071 krát)

Petr Štípek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Cukání obrazu u HD kanálů
« kdy: 23. 08. 2012, 10:38:39 »
Dobrý den,
pořídíl jsem si satelit zejména kvůli příjmu HD kanálů a již delší dobu pozoruji při rychlých scénách např. při fotbale na CT4 HD cukání obrazu. Na CT HD to samé. Když běžela olympiáda na CT4 HD v DVB-T, tak byl krásně čistý obraz bez cukání. Nevíte čím by to cukání u příjmu přes Skylink mohlo být? Mám přijímač Ferguson Ariva, který není certifikovaný pro příjem Skylinku, ale normálně mi to chodí, jen to cukání mi vadí. Pomohla by třeba výměna přijímače? Uvažoval jsem o GoSat, ale nevím, zda si tím pomůžu. Zvuk běží normálně bez výpadků.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #1 kdy: 23. 08. 2012, 11:02:02 »
Máš tam origo soft nebo patch,měl jsem doma nedávno Arivu 120 combo HD s posledním origo softem ICE Skylinku a CW Cslinku hrála ok.

Pokud máš Share tak pak to je na jiné povídání.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Petr Štípek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #2 kdy: 23. 08. 2012, 11:12:15 »
Mám tam původní firmware z prodejny, vůbec jsem do toho nešahal. Myslíš, že by pomohl upgrade na novější verzi firmwaru? Měl jsem ho někde staženej, ale nepoužil, abych si nerozhodil nastavení...


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #3 kdy: 23. 08. 2012, 11:16:32 »
Kolikátku soft tam máš ,jak je to staré? Jaký typ?Co máš naladěno jen 23,5°E nebo víc,motor atd.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #4 kdy: 23. 08. 2012, 12:12:29 »
Přece jen bych zkontroloval nasměrování paraboly, nejlépe s přístroji! Někdy stačí nepatrné utáhnutí (povolení) jediného upevňovacího šroubu na závěsu a příjem HD zcela vypadne a naopak! Stejně tak trochu"rozjetá" elevace a je to! Při motorovém ovládání lze přes nastavení s parabolou nepatrně "cuknout" na obě strany a na bargrafu je vidět, co se děje.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Štípek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #5 kdy: 23. 08. 2012, 12:30:22 »
Přijímač je půl roku starej Ferguson Ariva 200 HD, verzi softu z hlavy nevím, kouknu večer. Mám naladěno jen 23,5 bez motoru. Parabolu mi směroval profík a signál perfektní, jak řikám všechno ostatní mi funguje krásně, jen rychlé scény v HD se cukaj. Zřejmě zkusím reklamaci přijímače v prodejně a uvidíme, jak jim to pojede...


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #6 kdy: 23. 08. 2012, 14:12:56 »
No tak 200 jsem v ruce neměl ale muže to dělat víc věcí Tv,Hdmi kabel, nastavení rozlišení v Arivě máš tam xxxx/50Hz ,přidával jsi tam třeba transpoder,něco si ladil,nahrál na nový soft starý seting,neudělal jsi tovarní nastavení,soft se nahrával přes usb nebo RS232 ?

Poslední verze Ariva 200 HD je tady:

http://www.ferguson-digital.eu/pl/pobierz/Odbiorniki-satelitarne-HD/ariva-200/

Ale pokud ho tam budeš nahrávat tak tovární nastavení,nahrát soft at už přes USB nebo RS232,pro jistotu ho odpoj od netu (tady nevím jestli podporuje nějaké služby přes internet na origo softu a jesli ho máš připojený) a zas tovární nastavení a poté znovu naladit stanice.Nebo jestli si na to netroufáš a máš ho v záruce a máš to blízko do prodejny tak at ti to udělají,ale zeptej se na cenu at pak nechcou třeba 500 !!!

Každopádně starý seting tam nenahravej !!!

Prosimy nie wgrywać list kanałów stworzonych i zapisanych na wcześniejszych wersjach oprogramowania! Wgranie takiej "starej" listy kanałów może powodować błędy w pracy odbiornika lub nawet jego trwałe uszkodzenie!
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Petr Štípek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Cukání obrazu u HD kanálů
« Odpověď #7 kdy: 23. 08. 2012, 14:52:21 »
Diky za odkaz, zkusim tam nahrat pres USB aktualni soft. V TV by to nemelo bejt, ten Hdmi kabel nevim, mam obycejnej, ale kdyby byl spatnej, tak by to nejelo vubec. Nastaveni rozliseni jeste projdu v nastaveni prijimace. Transpoder jsem pridaval a ladil nove, jak mel Skylink to masivni preladovani. Soft tam byl z kramu nevim, jak ho tam tahali. Kazdopadne asi prvni krok je reset do tovarniho nastaveni, a pak nahrat novy soft a znovu naladit, je to tak? K netu ho pripojenej nemam. Doufam, ze nahranim noveho softu pripadne resetem do tovarniho nastaveni, neprijdu o zaruku.