Autor Téma: Česká televize LOGA  (Přečteno 13495 krát)

Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #30 kdy: 07. 10. 2012, 13:06:05 »
Všiml jsem si, že asi 3 nebo 4 dny po změně log ČT je mírně upravili.
O malý kousek jsou z horního okraje obrazovky posunutá dolů a je zesvětlená barva.

Dobrý postřeh, teď jsem na to mrknul a je to tak.

http://tech776.sweb.cz/img/ct24-ekonomika-ct24-2012-10-01.jpg
http://tech776.sweb.cz/img/ct24-otazky-vaclava-moravce-2012-10-07.jpg
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #31 kdy: 07. 10. 2012, 13:22:25 »
Akorát když se dívám na ČT2,tak mám pocit,že sleduju  -  o2  (outů).
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN


FandaX-cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 87
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #32 kdy: 08. 10. 2012, 17:00:59 »
Nebo mi to připadá ještě lepší tato verze loga:
FandaX-cz | Televizi zapínám jen v případě, že tam je něco zajímavého. Takže téměř nikdy


David Hrdlička

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #33 kdy: 08. 10. 2012, 19:13:37 »
Nebo mi to připadá ještě lepší tato verze loga:
Tato loga mi připadají ještě horší než loga stará. Jsou to jenom číslice, divák z nich nepozná že sleduje ČT.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #34 kdy: 08. 10. 2012, 21:13:33 »
Z mého pohledu je to naprostý paskvil,nic horšího jsem snad nikdy v minulosti ČT neviděl. Nebylo rozumnější ty finance investovat lépe?
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #35 kdy: 08. 10. 2012, 23:42:14 »
Souhlas, nevím jestli sleduji ČT nebo CD, navíc ta schizofrenost s CD 1, CD 2, CD 24 / CD Sport = hnus ...


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #36 kdy: 09. 10. 2012, 08:28:39 »
Pro "vlastence" je asi nejdůležitější logo jeho spřátelené stanice, bez ohledu na to co vysílá. Pro "normální" diváky potom spíše program jako takový a nějaké logo ho spíše může rušit.

Většina diváků už má k dispozici více kanálů, než kolik jich má k dispozici v přímé volbě na klávesnici DO (9). To jenom při systému posunu seznamem desítek stanic povely "nahoru", "dolu" může někomu nezaměnitelné logo chybět. Nejvíce asi trpí ti, kteří při takovém brouzdání v době reklam naráží zase jen na další souběžně vysílané reklamy na jiných stanicích a tyto během reklamy svá loga vypínají.

Opticky sice diváci s horším zrakem mohou v logu ČT vidět symboly CD, ale i ti většinou ví, že CD a TV nemají nic společného. :P
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #37 kdy: 09. 10. 2012, 09:46:09 »
Zrak mám dobrý, TV je LED (LCD LED) 107 cm velká, full HD, takže krásně vidím, že logo není ČT, ale CD ( C) ). Bohužel TV není CD (DVD, BLU-Ray, HVD (= Holografic Versatile alias Video Disc), ani žádné jiné médium), takže je zasraná reklamou, neinteraktivní a nemohu si vybrat co chci, oproti médiu ... takže je to klamání koncesionáře  :P
« Poslední změna: 09. 10. 2012, 09:47:45 od Niente Nobody »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #38 kdy: 09. 10. 2012, 11:34:38 »
Asi nejste příznivcem grafické zkratky a snadnější mezinárodní identifikace. Potom by Vás možná uspokojil typ loga, které je vidět u některých arabských TV stanic, šířených i satelity, kde jsou využity i dva rohy obrazovky, aby se k divákům dostalo nejen celé jméno stanice, ale možná i nějaké heslo z koránu (tímto se omlouvám těm, které moje poznámka popudila, ale já opravdu tento text nedokáži jakkoliv přečíst!)?  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #39 kdy: 09. 10. 2012, 12:38:05 »
mě spíš trošku vadí, že loga jsou dost vzdálený od levýho okraje obrazovky, je to docela rušivé...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Míša Kulička

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 243
  • Satelitní i po(d)zemní plně digitální medvídek
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #40 kdy: 09. 10. 2012, 13:22:49 »
Ano taky bych logo posunul jeste vic doleva. :)
DVB-S/S2: 23.5E - Skylink (TechnoTrend S2-3650 CI)
DVB-C: UPC Komfort+ (TechnoTrend CT2-4650 CI)
DVB-T: CZ MPX 1,2,3 (TechniSat AirStarII)
vše v PC přes DVBViewer 5.6.4


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #41 kdy: 09. 10. 2012, 15:04:38 »
Vaše starosti a NEČASŮV plat ! :P
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #42 kdy: 09. 10. 2012, 15:34:13 »
Ano taky bych logo posunul jeste vic doleva. :)
A vy snad netušíte, proč loga nejsou až v rohu?  ;) ;) ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #43 kdy: 09. 10. 2012, 16:31:02 »
Umístění loga na obrazovce určuje norma. Když se však podívám, například na slovenské programy tak jim loga skáčí zleva - doprava. Proto se domnívám, že posunutí log ČT o malý kousek doleva (asi o jednu "závorku znaku") by bylo dobré, aby tolik nerušilo. Bylo by vidět i na nestandardně nastavené obrazovce, tak jak to někteří výrobci dělají. Pokud si pustíte obraz přes satelitní přijímač přes HDMI vidíte přesný obraz od kraje ke kraji (celé rozlišení) a tam je to pak logo až neskutečně daleko od levého rohu.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Česká televize LOGA
« Odpověď #44 kdy: 09. 10. 2012, 22:11:33 »
Nemám možnost zobrazit si logo ČT na obrazovce 4:3, už žádnou bohužel nevlastním, ale předpokládám, že při zvětšení obrazu tak, aby neměl pruhy nahoře a dole, bude logo na takovém zobrazovači právě v levém rohu. Ti, co to mohou vyzkoušet, prosím pochlubte se.  ;) A, to považuji za pravý důvod polohy loga ve formátu 16:9. To je služba ČT pro ty, kteří bez loga nepoznají na vysloužilé televizi, na kterou stanici se dívají. :)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další