Autor Téma: Jak na druhý satelit v RD?  (Přečteno 5537 krát)

MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Jak na druhý satelit v RD?
« kdy: 26. 08. 2012, 13:38:41 »
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně uvažované koupě satelitu, ale nejprve musím trochu povídání.

Žijeme v RD a jsme tu dvě domácnosti. Sousední domácnost má na jedné televizi satelit od Skylinku. Já jsem uvažoval, že bych si na podzim též pořídil satelit, ale z jistých důvodů mě láká spíš CS Link. A právě proto bych potřeboval poradit, jak to udělat. Nechci si pořizovat doplňkovou kartu od Skylinku, protože ta může mít jen stejné vlastnosti jako karta primární, a když si sousedi nepřiplácí prémiové kanály, tak bych je nemohl mít ani já. Proto mi nezbývá než si to zařídit samostatně. Přesto se chci zeptat:

1) Stačí jedna parabola nebo musím mít i samostatnou parabolu (tím, že budu mít CS Link)?
2) Jelikož žijeme v oblasti s přesahem DVB-T z Polska, uvažoval jsem nad koupí http://www.digizone.cz/clanky/ferguson-ariva-250-combo-pozemni-i-satelitni-box-s-pvr-a-webovym-prohlizecem/ je to dobrá volba, resp. můžu tam strčit CS Link Irdeto?

3) Jak jsem vyrozuměl z jiných článků, lze zachytit volně šířené satelitní programy i bez vložené dekódovací karty. V případě, že nebudu muset kupovat i parabolu (a tím pádem celý satelitní komplet), můžu si koupit jen samostatný set-top-box a používat ho až do okamžiku koupě dekódovací karty jako DVB-T přijímač a k tomu chytat třeba ČT 24 a Noe ze satelitu?

4) Tady už možná trochu předbíhám, ale promýšlím to komplexně, tak už se předem starám i o tohle. Dočetl jsem se, že k úspěšné registraci karty CS Link je potřeba uvést VS platby televizního poplatku. Ten platíme pochopitelně jen jeden, i když jsme dvě domácnosti. Nebude vadit, že uvedu stejné spojovací číslo SIPO jako sousední domácnost? Aby s tím pak nebyly problémy...

5) Je možné, že v základní nabídce nebudu mít slovenské Markízu a Joj? Sousedé je mají, ale např. zde http://www.tvdigitalne.cz/karta-cs-link-irdeto-neomezena.html je ze základních slovenských uvedena jen STV.
« Poslední změna: 26. 08. 2012, 13:42:40 od MarioF87 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Fulda.Julda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #1 kdy: 26. 08. 2012, 13:44:38 »
V prodejně se SAT technikou ti všechno vysvětlí a zajistí montáž, jinou variantou se (ve svém vlastním zájmu) nezabývej :)


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #2 kdy: 26. 08. 2012, 14:07:56 »
CS link to vypadá, že končí takže to asi správná volba nebude. Pokud si zvolíte Sky link stačí jedna parabola, jen nutno vyměnit konvertor za t.win. Volné programy lze samozřejmě přijímat , ale jsou na jiné družici než je sky-lin. Takže konvertor pro ten případ monoblok twin.  Pokud bude vlastní parabola nabízí se i možnost UPC. S tím, že neplatíte televizní poplatky není asi vhodné se chlubit, ale jak chcete.


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #3 kdy: 26. 08. 2012, 14:22:10 »
CS link to vypadá, že končí
proč by končili, nic o tom jsem nikde nenašel. A pokud ano, pak nechápu, proč SK. ještě nezavedl do nabídky kanály AXN (právě kvůli nim jsem chtěl ten CS)

nabízí se i možnost UPC
u nás určitě ne, resp. jen odnož freesat, ale když už máme ten Skylink...

neplatíte televizní poplatky
no dovolte, kde jste na to přišel? Četl jste to pozorně? Na jedno č.p. pro RD se hradí jeden tv poplatek, bez ohledu na počet osob a televizí. Nehledě na to, že je to právě sousední domácnost, kdo díky tomuto ustanovení svůj poplatek odhlásil. Poplatek je placený z našeho inkasa.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #4 kdy: 26. 08. 2012, 14:58:51 »
MarioF87,
odkud jste? Vše se dá pořídit na tu stávající parabolu, kterou již vlastníte, ty poláky lze chytit i na TV s dvbt-Mpeg4 tunerem, ten máte? Pokud ano je kombo zbytečné. AXN-ka jedou na cslinku stále, dají se zatím předplatit a to dokonce výhodně pokud seženete za pakatel starou cw, kartu, třeba i roční s prošlou expirací...
Honda Enduro Team

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #5 kdy: 26. 08. 2012, 15:14:09 »
MarioF87,
odkud jste? Vše se dá pořídit na tu stávající parabolu, kterou již vlastníte, ty poláky lze chytit i na TV s dvbt-Mpeg4 tunerem, ten máte? Pokud ano je kombo zbytečné. AXN-ka jedou na cslinku stále, dají se zatím předplatit a to dokonce výhodně pokud seženete za pakatel starou cw, kartu, třeba i roční s prošlou expirací...

Bydlím asi 40 km J od OV. TV v kuchyni (kterou bych právě chtěl napojit na satelit) je http://news.softpedia.com/news/LG-Flatron-M2280D-Full-HD-LED-TV-Monitor-Review-164973.shtml občas to používám jako monitor, ale většinou slouží jako TV. Teoreticky je fakt, že by se to dalo praktikovat tak, že v případě zájmu o polský program bych jen přehodit koaxiál. A tím pádem bych mohl koupit STB jen pro příjem DVB-S.
Cryptoworks se dají sehnat na Aukru, ale nevím, jak dlouho pojede ten cs link, když tu někdo psal, že bude končit. A na Sky je lepší Irdeto, cw tam budou končit 31/12 t.r.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #6 kdy: 26. 08. 2012, 15:17:06 »
1. Koupit Twin konwentor
2. Koupit Arivu 250 ComboHD nebo  Golden Media UNI-BOX 2 (DVB-T/T2 + DVB-S/S2)
3. Koupit Skylink kartu 

Cslink nekupovat,nebude dál rozvíjen spíš naopak (pay tv končí na CW říjen - listopad).Otázka AXN je stále otevřená,J.G. v posledním rozhovoru naznačil že se snad něco chystá pro ty kdo přecházejí na Skylink a chtějí si zachovat ty samé programy.

• ® vlastikh - Dobrý den pane Glisníku. CSlink prý zanikne, pokud je předplaceno Mých6 s programy mj. Minimax, Universal, AXN Crime, tak jak to bude s možností je mít předplaceny dále? Kolega v práci má u CSlinku předplacený balíček Sport, bude mít v budoucnu možnost přijímat pouze sportovní programy? Děkuji za odpověd´. Hliník
Dobrý den, pane Hliníku. Pro předplatitele placených balíčků CS Linku připravujeme elegantní řešení přechodu na Skylink. Věřím, že většina z nich bude spokojena. Brzy zveřejníme bližší informace.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #7 kdy: 26. 08. 2012, 15:35:30 »
MarioF87,
odkud jste? Vše se dá pořídit na tu stávající parabolu, kterou již vlastníte, ty poláky lze chytit i na TV s dvbt-Mpeg4 tunerem, ten máte? Pokud ano je kombo zbytečné. AXN-ka jedou na cslinku stále, dají se zatím předplatit a to dokonce výhodně pokud seženete za pakatel starou cw, kartu, třeba i roční s prošlou expirací...

Bydlím asi 40 km J od OV. TV v kuchyni (kterou bych právě chtěl napojit na satelit) je http://news.softpedia.com/news/LG-Flatron-M2280D-Full-HD-LED-TV-Monitor-Review-164973.shtml občas to používám jako monitor, ale většinou slouží jako TV. Teoreticky je fakt, že by se to dalo praktikovat tak, že v případě zájmu o polský program bych jen přehodit koaxiál. A tím pádem bych mohl koupit STB jen pro příjem DVB-S.
Cryptoworks se dají sehnat na Aukru, ale nevím, jak dlouho pojede ten cs link, když tu někdo psal, že bude končit. A na Sky je lepší Irdeto, cw tam budou končit 31/12 t.r.
pošlete mi do soukromé zprávy  Váš skype, máte to ke mně kousek, můžete se přijet podívat a poradit jak to mám na RD já...
Honda Enduro Team


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #8 kdy: 26. 08. 2012, 18:10:59 »
CS link to vypadá, že končí
proč by končili, nic o tom jsem nikde nenašel. A pokud ano, pak nechápu, proč SK. ještě nezavedl do nabídky kanály AXN (právě kvůli nim jsem chtěl ten CS)

nabízí se i možnost UPC
u nás určitě ne, resp. jen odnož freesat, ale když už máme ten Skylink...

neplatíte televizní poplatky
no dovolte, kde jste na to přišel? Četl jste to pozorně? Na jedno č.p. pro RD se hradí jeden tv poplatek, bez ohledu na počet osob a televizí. Nehledě na to, že je to právě sousední domácnost, kdo díky tomuto ustanovení svůj poplatek odhlásil. Poplatek je placený z našeho inkasa.
Četl jsem pozorně, každá samostatná domácnost má platit poplatky , vy uvádíte dvě samostatné domácnosti ..... Mě osobně je to jedno, jen mě překvapilo takhle se veřejně přiznat :)


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #9 kdy: 26. 08. 2012, 18:33:05 »
Četl jsem pozorně, každá samostatná domácnost má platit poplatky , vy uvádíte dvě samostatné domácnosti ..... Mě osobně je to jedno, jen mě překvapilo takhle se veřejně přiznat :)

Je to problém druhé domácnosti, ale vzhledem k tomu, že u nás žijí už 10 let, tak je to asi v pořádku, ne. Že jsem ji nazval sousední domácností, neznamená ještě samostatná, neb je naplněna podstata § 115 ObčZ


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 324
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #10 kdy: 26. 08. 2012, 19:32:10 »
V pohodě, mě se to vysvětlovat nemusí, jen jsem někdy možná až zbytečný puntičkář, tak jsem se o tom zmínil.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #11 kdy: 27. 08. 2012, 00:47:04 »
V krajní nouzi se ten cslink da vyměnit za skylink,nebo mít obě karty  !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #12 kdy: 27. 08. 2012, 18:30:37 »
V krajní nouzi se ten cslink da vyměnit za skylink,nebo mít obě karty  !

Anebo, jestli opravdu cs link má jít do kytek, jak tu někteří tvrdí, koupit si zatím jen roční kartu, dá se sehnat i levněji než ji nabízejí na svých stránkách...


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #13 kdy: 27. 08. 2012, 19:00:19 »
V krajní nouzi se ten cslink da vyměnit za skylink,nebo mít obě karty  !

Anebo, jestli opravdu cs link má jít do kytek, jak tu někteří tvrdí, koupit si zatím jen roční kartu, dá se sehnat i levněji než ji nabízejí na svých stránkách...

Roční kartu jedině od Cslinku čisté Irdeto:

http://www.zbozi.cz/?q=Cslink%20karta%20ro%C4%8Dn%C3%AD%20Irdeto&typ=nabidky&seradit=nejlevnejsi
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:Jak na druhý satelit v RD?
« Odpověď #14 kdy: 27. 08. 2012, 20:09:03 »
No však jo, tuhle jsem myslel.  Jestli to dobře chápu, po roce se to dá opakovat nebo se dá do přijímače vložit i Skylink Standard, kdyby cs dojel?