Pro Jiří S. To je docela divné, škoda, že nebydlím v Olmiku, hned bych to vyzkoušel. Jakou máte anténu, případně jaký zesilovač?
Zdravím,anténu mám: Emme Esse AT45TLMS,zesilovač laděný k.56+57,ale na zkoušku k23 jsem použil ALCAD AM-356.V Olomouci je problém i s k57.Prostě tady to nějak nejede.
To není zrovna nejlepší kombinace pro dálkový příjem slabých signálů... Alespoň ten zesilovač byste měl mít kanálový. Jinak se "z éteru" pochytá kdeco a v širokopásmovém nebo v pásmovém zesilovači se slabý signál zahltí. A že K23 je v Olomouci slabý, je jasné. Přesto "doletí" z VJ dále, než K57. A pokud nenaráží do nějakých budov v místě příjmu, měl by v Olomouci být. Snad se někdo z Olmiku časem ozve
P.S. Mrkněte zde: http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html Olomouc pokrytá je.
ač na daném webu spolupracuji, tak prohlásit podle teoretických vypočtených map, navíc v takové vzdálenosti od vysílače, že je Olomouc pokryta, to chce hodně velkou odvahu!
No vidíte, já tu odvahu mám. Zkrátka - osobní zkušenosti. Mmch, 87 km při "přímé viditelnosti" na vysílač bez terénních překážek či budov není nikterak markantní vzdálenost, aby se i velmi slabý signál nedal jakostně zachytit a zpracovat. Ovšem jistě - nějaké "digitální" Emme esse jsou na houby, sám dobře víte, že tato monstra nelze považovat za kvalitní antény.
A pokud se map týče - před panem Procházkou klobouk dolů. Přesnější, třebaže teoretické, ale to jsou koneckonců všechny, mapy pokrytí jsem nikde jinde neviděl. Z vlastní zkušenosti mohu potrdit, že jsou spíše podhodnocené, což je správné, než že by "garantovaly" signál i tam, kde vůbec není a nemůže ani být.