Při testu vlastností a možností USB multituneru pro příjem DVB-T, DAB a FM jsem náhodou narazil na Rádio Spin. Po asi hodině poslechu mám díru v hlavě a jen pod dojmem toho, že konečně začnou hrát něco poslouchatelnějšího jsem to tak dlouho vydržel. Jsem pro pestrost, ale tento typ hudby by pro mne nemusel zaclánět v FM etéru...
Pro mne by tady zase nemuselo zaclánět tak asi 70% zcela jiných stanic. Zejména takový Blaník apod. neboť skřeky hrané na něm opravdu nesnesu.
Spin bývá hodnocen poměrně hodně vysoko. Jde tedy o stanici profilovou, zaměřenou na určitý styl a nikoli kočkopsa bez ladu a skladu a nepouživatelnou směs
ve smyslu kočičkovskopejskovského dortu p.Čapka. Je to snad jediné rádio v ČR, které se věnuje Rhythm and Blues. Škoda, že má jediný vysílač a to v Praze.
Ovšem je nutno podotknout, že současné R&B
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rhythm_and_blues je něco zcela odlišného nežli R&B před 30 lety a tak, jak ho známe, my.
Osobně nechápu a asi nikdy nepochopím, jak se dvě tak naprosto zcela odlišné věci mohou jmenovat stejně. Podle mého názoru současné a to staré naše mají tak společného to, že je to taky černnoch
a jinak už vůbec nic. Nic méně oni tvrdí, že je to vývoj a že to vzniklo z toho starého. No možné to určitým způsobem je.
Pokud vezmeme v potaz, že taková Metallica je také pokračováním Beatles. Takže, když se z jednoho mohl stát Heavy Metal, třeba. Tak proč z jiného by se nemohl stát Hip Hop nebo co.
No v každém případě je to originální stanice a nikoliv nějací amatérští verzalové matlající a patlající páté přes deváté, jako je v ČR bohužel naprostá většina rozhlasových stanic.