Autor Téma: Skákal pes  (Přečteno 19206 krát)

Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #60 kdy: 19. 08. 2012, 17:42:43 »
Tahle zaslepenost DVB-T2 a považování DVB--T2 za spasitele celého světa mě neskutečně baví :)
Ale ono to k tomu stejně směřuje. Mux3 se sice pomalu, ale přeci jen plní. Po spuštění toho "záhadného" kanálu v říjnu a některých regionálek (jako dnes V1) už zbyde místo pro jeden HD kanál. A Mux4 je pořád funkční tak z poloviny. Po červnovém "velkém třesku" se situace ustálila, odstranily se chyby v konfiguraci, ale tím se vývoj zastavil. Pořád nebyly osazeny kompletní anténní systémy, takže místo všesměrově se vysílá jen do jednoho svazku (Jihlava, HK). Takovýto Mux je pro TV prakticky bezcenný, stačí to pro současné HD kanály zdarma, ale to není reálný obchodní model.
 
 
Muzou tam spustit 3 MPEG4-SD programy.
Uvidime.
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #61 kdy: 19. 08. 2012, 20:19:53 »

Nechtěl bych, aby k nám výrobci elektroniky vozili zastaralé šmejdy bez T2, které by jinde byly neprodejné.
Zamysli se nad významem slova "zastaralé". Často toto pomýlení teď čtu. Zastaralé jsou přístroje bez DVB-T. Přístroje s DVB-T jsou naprosto aktuální a hodně roků ještě budou. Přístroje s T2 jsou PERSPEKTIVNÍ (sám jeden vlastním. Uznávám, že hlavně pro studijní účely).

No, buď jsi mě nepochopil a nebo vývoji na poli audio/video techniky moc nerozumíš. Jelikož se DVB-T2 stává standardem a v některých státech (např. Itálie) se dokonce chystají zákony, které neumožní prodejcům od jistého data prodávat přijímače bez T2, tak reálně hrozí situace, kdy se k nám budou svážet zastaralejší a na západním trhu již neprodejné "skladové" modely jen s DVB-T a k tomu např. ještě s vyšší spotřebou, nižší životností, kvalitou, typem a rozlišením LCD panelu, horšími upscalery, omezenými a nebo chybějícími interaktivními funkcemi, atd... A naopak ty novější modely, obsahující již modul DVB-T2 (+ další technologická vylepšení), se na náš trh, na rozdíl od těch západních, asi moc tlačit nebudou. Proč taky, když se výrobci budou potřebovat zbavit oněch "zastaralejších" kousků? A protože tu tím pádem bude mnohem nižší konkurence mezi nejnovějšími typy, tak se nejspíše a dle logiky volného trhu  ani jejich cena nebude moc tlačit dolů (opět na rozdíl od západních trhů)... Snad jsi to mé "pomýlení" už malinko pobral  ;)
Co má proboha svatýho T2 společnýho s tím co popisuješ??? To je tak něco neskutečně smyšlenýho až hrůza. Jestli bude mít TV tuner s podporou T2 nebo ne, naprosto nesouvisí s ostatním vybavením a výrobci stejně neudělají nic jinýho než to, že do současných modelů šoupnou T2, narazí na tom cca 30% a prodají to jako novinku  :P


skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #62 kdy: 19. 08. 2012, 20:47:20 »
Takže pánové, vy dva, tři, kteří se ze mne snažíte dělat vola: Jednak si nepřeji být kádrován jestli jsem tu dlouho, krátce, hloupej či chytrej, zda můžu psát či ne. Budu si psát o čem chci já a vy mi do toho nekrafejte. Fórum není odborné, pokud vám vadí neodbornost mých postů, založte si vlastní dostatečně odborné. Ani jeden jste nedokázal odpovědět na moje otázky srozumitelně a uspokojivě. Tak raději mlčte vy. Když dostanu odpověď typu:
Citace
Domníváte se snad, že stisknutím několika tlačítek na dálkovém ovládání se z Vaší televize stane model kategorie FullHD? Že se stiskem tlačítka z ničeho získá možnost příjmu v MPEG-4? Že Váš dojem z obrazu LOH, vysílaný ve veřejnoprávním MUXu 4, potvrzuje, že vidíte HD obraz?
mám opravdu, ale opravdu velmi silný pocit , že pisatel se mně snaží za každou cenu shodit. Když už jste to ale začal, ano mám televizi full-HD a opravdu, nekecám, umí dékódovat MPEG-4, ostatně jako drtivá většina dnes prodávaných TV. Rozdíl mezi SD a HD vysíláním jsem skutečně viděl na vlastní oči pouhým přepnutím kanálu (na dálkovém ovládání, věřte či nevěřte). A protože oko není 3,14ča, oko vidí, ten rozdíl jsem viděl. Tedy shrnuto, neděkuji za vaše odpovědi, jsou, jedním slovem, hloupé.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 536
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #63 kdy: 19. 08. 2012, 21:55:12 »
Takže pánové, vy dva, tři, kteří se ze mne snažíte dělat vola:
Pane skydedku, pokud svoje poznatky zahájíte úvahou : "Podstatné je, HD kanály v základním mpxu zprovozněny byly, vysílání bylo kvalitní a spolehlivé.", nedivte se naší reakci. Všeobecně je za základní MUX považován veřejnoprávní MUX1, ve kterém žádné HD z LOH nebylo vysíláno. Pokud tomu zase nevěříte, znovu si laskavě přečtěte zdejší aktualitu na téma: "...kde jí můžete sledovat a v jaké kvalitě", na kterou jsem Vám dával odkaz již dříve. Pokud si ale pletete pojmy a obvyklé označování MUXů, dochází přirozeně k těmto nedorozuměním. Koho z Vás děláme a proč, to si už posuďte sám. Kdo ale hrdě prohlašuje, že o věci nemá páru, ale bez uzardění všechno ví, ví jak by se mělo všechno dělat, něco na sebe prozrazuje. Pokud vlastníte FullHD televizor, jeho vlastnosti neurčuje DO, ale sama konstrukce tohoto TV. Pokud přijímáte i MUX3 a 4, které rozhodně nejsou základní, mohl jste samozřejmě posuzovat rozdíl mezi LOH v SD a HD. Ale o tom, že vlastníte FullHD TV a přijímáte tyto "extra" MUXy jste se zmínil až nyní. To může objasnit Vámi nepochopené naše reakce. Stále asi nechápete, proč, za jakých podmínek a jak bylo financováno HD vysílání v MUXu3 a pokračuje v MUXu4. Pokud Vás to nezajímá, potom se můžete divit, ale je to jen projev toho, že opět o "věci nemáte páru". Na což sice máte svaté právo, ale neupírejte ho i nám, abychom Vaše nesmyslné nápady mohli náležitě komentovat. Toto Fórum je odborné podle odbornosti jednotlivých příspěvků. Za neodbornost by se ale neměla schovávat nepravda a výmysly. Nám nevadí neodbornost, ale "drzost", se kterou své doměnky prezentujete a ještě jste popuzen, že Vaše nesmysly se někdo snaží dát na správnou míru.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #64 kdy: 20. 08. 2012, 07:00:28 »
Faktem zůstává, že pro veřejnoprávní HD programy (nebo i další SD) by ČT musela tak jako tak zprovoznit další mux (kdyby tam chtěla být jenom sama) a provozovat tak souběžně muxy 2. Takže nic nebrání tomu spustit další mux v T, naházet tam ČT1 HD, ČT4 HD a ČT3 a pak ho třeba časem překlopit do T2 (což by dle slov ČRa neměl být technicky žádný problém). Ale vysílat v současnosti hned v T2 je nesmysl, protože to je akorát vysílání do zdi.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #65 kdy: 20. 08. 2012, 08:01:28 »
Tak když moje posty sem nazýváte drzostí, je to opravdu docela silná káva. Nesnažili jste se mé "nesmysly" uvést na pravou míru, ale spíše mne dehonestovat. Běžnou demagogickou praxí všech fór, chytáním za slova a účelovým obracením významů. To je docela překvapení, myslel jsem, že toto fórum je přece jen na výši. A pokud jde o moje chyby, ano, nerozumím problematice do té hloubky, jak se zde leckdo snaží tvářit. Ale považuju mpxy 1,2 a 3 za základní. Jsou vybavené, mají pokrytí, mají výkon, mají vše co je nutné pro HD vysílání, vysílat v HD mohou a kvalitně, jak jsem si dovolil k čísi nelibosti vidět. A přesto nevysílají. Přitom to vysílání by s povděkem kvitovala řada diváků, kteří mají plně vybavené televizory (mají na dálkovém ovládání tlačítka, jimiž mohou HD kanál zapnout). Nevím, čí je to vina, či zásluha, ale vadí mi to. Pokud jde o mpx 4, má sice hezké mapky pokrytí, ale to je asi tak všechno. A ještě poznámka, opravdu nevím, proč bych měl uvádět typ televize na jakou se dívám, jaký by to mělo význam? Tečka.
« Poslední změna: 20. 08. 2012, 08:14:52 od skydedek »


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #66 kdy: 20. 08. 2012, 08:15:38 »
Ale považuju mpxy 1,2 a 3 za základní. Jsou vybavené, mají pokrytí, mají výkon, mají vše co je nutné pro HD vysílání, vysílat v HD mohou a kvalitně, jak jsem si dovolil k čísi nelibosti vidět. A přesto nevysílají. Přitom to vysílání by s povděkem kvitovala řada diváků, kteří mají plně vybavené televizory (mají na dálkovém ovládání tlačítka, jimiž mohou HD kanál zapnout).
Dovolím si jen dotaz-jak myslíte zapnout? Přepnout? nebo jěště nějak jinak "zapnout"?
Nesnažím se Vás shazovat, jen mě to docela zajímá...
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #67 kdy: 20. 08. 2012, 09:17:53 »
Docela zajímavá diskuze :-) tak říkajíc o hovně!
Tazatel se na něco zeptá a je úplně jedno zda to je pravda či lež chytrost nebo hloupost prostě shání informace na nějaké téma. Místo porozumění a lajckého vysvětlení má pocit že tu je dehonestován a shazován ze nevědomost nebo dokonce za lajcké chápání funkcí TV.
Nevím pánové kolik lidí ve vašem okolí rozumí a má povědomí o těchto tématech ale já si jsem jistý že by jste našli určitě spoustu lidí kteří by s vámi podobně polemizovali.
Tento web a jeho fórum je tu proto aby těch pár osvícených co jsem chodí diskutovat se snažilo těm méně znajícím tématiku osvětlit. Pokud nikdo nepřijme vaše rady neměly by mu být vnucovány přes jeho odpor.

Díky
Teď k tématu, "skydedek" píše že si HD kanál zapne na svém DO, napadá mě že třeba může být na DO opravdu tlačítko kde si přepíná seznam kanálů které jsou přijímány v HD . Podobně jako jsou tlačítka na přepínání zdrojů signálu. (TV, AV, PC ...) Pro to by bylo asi lepší vědět (aby nedošlo k nedorozumění)  značku a typ jeho TV. Mám pocit že to již je stejně na hony vzdáleno původnímu dotazu, nebo myšlemkovému pochodu tazatele.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #68 kdy: 20. 08. 2012, 09:26:00 »
No, buď jsi mě nepochopil a nebo vývoji na poli audio/video techniky moc nerozumíš. Jelikož se DVB-T2 stává standardem a v některých státech (např. Itálie) se dokonce chystají zákony, které neumožní prodejcům od jistého data prodávat přijímače bez T2, tak reálně hrozí situace, kdy se k nám budou svážet zastaralejší a na západním trhu již neprodejné "skladové" modely jen s DVB-T a k tomu např. ještě s vyšší spotřebou, nižší životností, kvalitou, typem a rozlišením LCD panelu, horšími upscalery, omezenými a nebo chybějícími interaktivními funkcemi, atd... A naopak ty novější modely, obsahující již modul DVB-T2 (+ další technologická vylepšení), se na náš trh, na rozdíl od těch západních, asi moc tlačit nebudou. Proč taky, když se výrobci budou potřebovat zbavit oněch "zastaralejších" kousků? A protože tu tím pádem bude mnohem nižší konkurence mezi nejnovějšími typy, tak se nejspíše a dle logiky volného trhu  ani jejich cena nebude moc tlačit dolů (opět na rozdíl od západních trhů)... Snad jsi to mé "pomýlení" už malinko pobral  ;)

Tak mi to promiň. Ale tohle nepoberu.
Na směs marketingových nepravd, technických nešikovností, ekonomických mýtů a pojmových nesmyslů, opravdu nedokážu reagovat. Ani v celku, ani po částech.
Já doopravdy nevím co je:
- vyšší spotřeba - nějaký údaj, od jakého už je vyšší, proč by měla být vyšší
- nižší životnost - čím ji měříš (MTTF?, MTBF?, jinak?), 
- kvalita - opět, čím ji měříš?
- modul DVB-T2 - co to je, on nějaký trendsetter nebo aspoň významný výrobce pracuje modulárně?, na jaké sběrnici?
- "výrobci se potřebují zbavit" - uveď příklad jediného, který v současnosti pracuje "na sklad" a pak se teprve rozmýšlí, na který trh zboží umístí

A perla na závěr: "technologické vylepšení" - co to je? Nezkusíš snad přehodit výhybku mezi technickým vylepšením a technologickou změnou? Jsi si jist, že tušíš rozdíl mezi technikou a technologií?


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #69 kdy: 20. 08. 2012, 09:30:29 »
Tazatel se na něco zeptá a je úplně jedno zda to je pravda či lež chytrost nebo hloupost prostě shání informace na nějaké téma. Místo porozumění a lajckého vysvětlení má pocit že tu je dehonestován a shazován ze nevědomost nebo dokonce za lajcké chápání funkcí TV.
Souhlas.
Ale diskuse je o schopnosti naslouchat a reagovat.
Kdo to neovládá, dočká se reakce, která se mu nelíbí. Tak to mezi lidmi chodí.
(Bohužel i to, že to obvykle absenci schopnosti diskutovat takový jedinec neunese, a uchýlí se ke způsobu, kterému rozumí více - urážky nebo brečení. Podle vkusu toho kterého soudruha, že.)

Jinak toto téma se stává poněkud odlehčené od faktů a vyžívají se v něm emoce. Příjemné zpestření horkého dne.
« Poslední změna: 20. 08. 2012, 09:33:02 od Petr Svoboda »


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #70 kdy: 20. 08. 2012, 12:30:02 »


Díky
Teď k tématu, "skydedek" píše že si HD kanál zapne na svém DO, napadá mě že třeba může být na DO opravdu tlačítko kde si přepíná seznam kanálů které jsou přijímány v HD . Podobně jako jsou tlačítka na přepínání zdrojů signálu. (TV, AV, PC ...) Pro to by bylo asi lepší vědět (aby nedošlo k nedorozumění)  značku a typ jeho TV. Mám pocit že to již je stejně na hony vzdáleno původnímu dotazu, nebo myšlemkovému pochodu tazatele.
MNo-a ted Kefalín co si představíte pod takovým pojmem "tlačítko na HD kanály?"  ::) ::) a myšlenkové pochody nikoho zde sand ani já ani další účastníci diskuze neřeší.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #71 kdy: 20. 08. 2012, 12:38:16 »
MNo-a ted Kefalín co si představíte pod takovým pojmem "tlačítko na HD kanály?"  ::) ::) a myšlenkové pochody nikoho zde sand ani já ani další účastníci diskuze neřeší.
Jo. Kdysi jsem na nějakém STB-S viděl podobné tlačítko, které dávalo přímý přístup do favoritní skupiny s HD programy. A vcelku to i fungovalo, přístroj skupinu vytvářel sám, při ladění. Při dnešním rozmachu HD už to nemá takový význam. Možná u STB-T.
Ale u televizí si to moc představit nedovedu.


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #72 kdy: 20. 08. 2012, 12:48:59 »
Tak asi tak.. ;)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #73 kdy: 20. 08. 2012, 14:50:55 »
MNo-a ted Kefalín co si představíte pod takovým pojmem "tlačítko na HD kanály?"  ::) ::) a myšlenkové pochody nikoho zde sand ani já ani další účastníci diskuze neřeší.
Jo. Kdysi jsem na nějakém STB-S viděl podobné tlačítko, které dávalo přímý přístup do favoritní skupiny s HD programy. A vcelku to i fungovalo, přístroj skupinu vytvářel sám, při ladění. Při dnešním rozmachu HD už to nemá takový význam. Možná u STB-T.
Ale u televizí si to moc představit nedovedu.

Tak například televizory Panasonic přímý vstup k HD kanálům přes DO běžně mají. Přesně jako píšete - již při ladění takovouto skupinu kanálů vytváří - označí. Když pak přes DO zvolíte kategorii HD kanály, rovnou se mezi nimi ocitnete :-) Samozřejmě - TV poté ale míjí všechny ostatní předvolby, přístup je pouze k těm, které jsou vysílány s identifikátorem, že se jedná o HD. Toto se ale netýkalo letošního vysílání ČT HD v mux 3. Zde identifikátor vysílán nebyl, jako třeba i Poláků TVP1 HD, TVP2 HD, takže televizory je řadily do kategorie standardních DVB-T kanálů.   


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #74 kdy: 20. 08. 2012, 15:30:02 »
Tak například televizory Panasonic přímý vstup k HD kanálům přes DO běžně mají. Přesně jako píšete - již při ladění takovouto skupinu kanálů vytváří - označí. Když pak přes DO zvolíte kategorii HD kanály, rovnou se mezi nimi ocitnete :-) Samozřejmě - TV poté ale míjí všechny ostatní předvolby, přístup je pouze k těm, které jsou vysílány s identifikátorem, že se jedná o HD. Toto se ale netýkalo letošního vysílání ČT HD v mux 3. Zde identifikátor vysílán nebyl, jako třeba i Poláků TVP1 HD, TVP2 HD, takže televizory je řadily do kategorie standardních DVB-T kanálů.
Zajímavé. A je to ve vztahu s tou specialitkou Panasoniku: ladění HD kanálů, aby se našly HD?