Autor Téma: Skákal pes  (Přečteno 19215 krát)

PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #45 kdy: 17. 08. 2012, 10:34:21 »
Jasně, ale test z jednoho nebo dvou vysílačů není řádný vysílání na celým území, což snad uznáš i ty  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #46 kdy: 17. 08. 2012, 10:34:39 »
V tomto případě seš řádnej pitomec leda ty sám, protože jakási anténa na skupinu kanálů je naprostý většině lidí úplně k prdu. Už vidím, jak se třeba kanály 29, 40 a 59 (Kojál, Hády, Barvička, Pálava - ta bez k59) budou přijímat na tu tvoji YAGI pro skupinu kanálů. Leda, když si jich koupíš několik typově odpovídajících a pak je sloučíš, a to se fakt vyplatí. Prostě seš pitomec, tím je to potvrzený  ;D ;D ;D ;D ;D

Přesně tebou bych si určitě nechal instalovat anténní rozvod v domě, nebo dokonce STA v paneláku.  To by to vypadalo :o Protože tady dokážeš jedině pitomě kecat s argumentací akorát tak pro kočku. Já od začátku píšu o dálkovém příjmu DVB-T, ne o tom, že někdo bydlí 30km od vysílače a koupí si třeba síto za 450 Kč, aby chytal všechny kanály současně. Meleš kdeco dohromady a vůbec nerozlišuješ, o čem je řeč.  Škoda času zrovna s tebou se bavit :P
Já bych taky něčemu takovýmu jako seš ty nic neinstaloval  ;D  A Colorku na celý UHF můžu klidně použít i u dálkovýho příjmu, ty rozumbrado, kterej beztak nepozná F od IEC a akorát spamuje po diskuzích  ::)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 072
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #47 kdy: 17. 08. 2012, 10:44:47 »
Jasně, ale test z jednoho nebo dvou vysílačů není řádný vysílání na celým území, což snad uznáš i ty  :)
Pochopitelně, proto za T2 kopu, kde můžu - i tím, že jim vytknu, co se mi nelíbí  ;)
Úplně stejně vytýkám i muxu4 a nebo jim pochválím, co se povedlo. A doufám, že se jim to povede dotáhnout. Celkem by mě zasáhlo, kdyby časem i oni přepadli do chlívku "test". Vzpomínáš na historii pod telefónikou?


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #48 kdy: 17. 08. 2012, 10:58:50 »
Pamatuju si ho v Brně na k25, pak sem to ale nějak přestal řešit...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #49 kdy: 17. 08. 2012, 11:11:48 »
Citace: PIT0MEC  Dnes v 10:07:30

Já bych taky něčemu takovýmu jako seš ty nic neinstaloval  ;D  A Colorku na celý UHF můžu klidně použít i u dálkovýho příjmu, ty rozumbrado, kterej beztak nepozná F od IEC a akorát spamuje po diskuzích  ::)


Pravdu díš, já bych taky něco takového, jako seš ty, do baráku ani na krok nepustil, ne tak ještě na střechu paneláku, abys dal do pořádku STA...  Ha, ha, colorku na celé UHF pásmo při dálkovém příjmu, kdy se takřka vždy místo příjmu ocitá v nehomogenním poli. Tak to ti přeji hodně štěstí při tom tvém bastlení ;D ;D ;D
« Poslední změna: 17. 08. 2012, 11:14:22 od Petr PetrK »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #50 kdy: 17. 08. 2012, 11:41:28 »
Jak tak koukám, tak nějaký nehomogenní pole máš zjevně v hlavě, což vysvětluje ty bláboly, kterýma obšťastňuješ zdejší fórum  ;D ;D ;D ;D ;D


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #51 kdy: 17. 08. 2012, 12:32:24 »
Jak tak koukám, tak nějaký nehomogenní pole máš zjevně v hlavě, což vysvětluje ty bláboly, kterýma obšťastňuješ zdejší fórum  ;D ;D ;D ;D ;D

Pisatel mdlého ducha, jemuž docházejí odborné argumenty, nedokáže nic jiného, než kydat hnůj a svým způsobem urážet. Ve skutečnosti se ale vlastně jedná o chudáka hodného politování, neboť ani nedokáže respektovat elementární pravidla slušné diskuze. Tvých několik předešlých příspěvků je už zcela o ničem a nemají pro nikoho žádnou vypovídající hodnotu. Jedině snad pro tebe, aby sis vybil svou nabubřelou ješitnost, ale na tu sotva kdo bude (nebo je) zvědavý...


večerníček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 204
  • dobrý večer dobrou noc
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #52 kdy: 17. 08. 2012, 13:10:25 »
Zpět k tématu:
tak jako se upustilo od analogového vysílání, se v budoucnu upustí od vysílání v SD rozlišení a přejde se na HD
věřím, že autor tématu se dočká HD v pozemním vysílání dříve než za 4 roky při příležitosti vysílání přenosů z letní olympiády v Rio de Janeiro
Tyto stránky je nejlepší prohlížet při zapnuté televizi!


skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #53 kdy: 17. 08. 2012, 14:24:53 »
No a vo to právě go. Víra je sice hezká věc, ale to mi právě vrtá šiškou, proč to nejde hned, když to jde. A dobře. A bez jakýchkoliv investic.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 536
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #54 kdy: 17. 08. 2012, 22:56:24 »
... ale to mi právě vrtá šiškou, proč to nejde hned, když to jde. A dobře. A bez jakýchkoliv investic.
To skutečně myslíte vážně, nebo o podmínkách TV vysílání jednotlivých stanic vůbec nic nevíte? Nebo dělíte investice na ty, které se utrácí za nové kanceláře a ignorujete ty, které se vynakládají na zprovoznění kompletního systému HD televize?

Jaké % tzv. HD pořadů je podle Vás vyrobeno, zpracováno, distribuováno a vysíláno u nás v současnosti v nativním rozlišení 1920x1080? Nebo jak Vy definujete HD TV? Proto lze jednoznačně tvrdit, že to nejde hned, když to nejde. Natož dobře. A o nulových investicích nelze hovořit ani náhodou, ani při jakémkoliv zjednodušení.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #55 kdy: 18. 08. 2012, 08:15:08 »
Já to vážně myslím zcela. Nemám páru o otázkách které mi kladete a myslím že to není podstatné. Kolik kliků myší a stisknutí tlačítek asi museli v dohledovém centru investovat aby spustili HD kanály?  Podstatné je, HD kanály v základním mpxu zprovozněny byly, vysílání bylo kvalitní a spolehlivé. Tak mně zajímá, proč bylo zase vypnuto. Když už jednou dobře - na tom trvám - fungovalo, mimochodem jako máloco v této republice.  A proč všichni šílí se zavedením T2, když v HD není co, či nechtějí vysílat ani teď. A mimochodem, z Londýna to dobře šlo, alespoň na mojí TV. A jestli televize nechtějí HD vysílání rozšiřovat ať je důvod jakýkoliv, pak opět proč tolik povyku pro zavedení T2? K čemu bude?


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 536
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #56 kdy: 18. 08. 2012, 09:12:55 »
Já to vážně myslím zcela. Nemám páru o otázkách které mi kladete a myslím že to není podstatné. Kolik kliků myší a stisknutí tlačítek asi museli v dohledovém centru investovat aby spustili HD kanály?  Podstatné je, HD kanály v základním mpxu zprovozněny byly, vysílání bylo kvalitní a spolehlivé. Tak mně zajímá, proč bylo zase vypnuto. Když už jednou dobře - na tom trvám - fungovalo, mimochodem jako máloco v této republice.  A proč všichni šílí se zavedením T2, když v HD není co, či nechtějí vysílat ani teď. A mimochodem, z Londýna to dobře šlo, alespoň na mojí TV. A jestli televize nechtějí HD vysílání rozšiřovat ať je důvod jakýkoliv, pak opět proč tolik povyku pro zavedení T2? K čemu bude?
Vezmu příspěvek Libora L opačně, ač má naprostou pravdu. Nebo bych nahradil Vaše "ONO TO JDE A DOBŘE" správnějším "ONO BY TO MOHLO JÍT A DOSTATEČNĚ". Netuším, jakou máte výbavu domácnosti, ale představte si situaci, že máte TV modelu HDReady. Domníváte se snad, že stisknutím několika tlačítek na dálkovém ovládání se z Vaší televize stane model kategorie FullHD? Že se stiskem tlačítka z ničeho získá možnost příjmu v MPEG-4? Že Váš dojem z obrazu LOH, vysílaný ve veřejnoprávním MUXu 4, potvrzuje, že vidíte HD obraz?

Vraťte se o pár dnů zpátky a znovu si přečtěte proč někdo mohl a za jakých podmínek, sledovat LOH v HD : http://www.digizone.cz/clanky/zacina-letni-olympiada-v-londyne-kde-ji-muzete-sledovat-a-v-jake-kvalite/
"Oba olympijské kanály ČT, interně nazývané ČT Londýn (ČT 4) a ČT Olympic (ČT 2) diváci naladí ve veřejnoprávním multiplexu 1, ovšem pouze ve standardním rozlišení obrazu. Jak Čtyřka, tak Dvojka, ale budou během her vysílat i v HD kvalitě, a to hned na několika platformách. V pozemních sítích jsou dostupné v multiplexech 3 a 4, ovšem v obou vysílají v kompresním formátu MPEG-4, takže diváci, kteří nemají televizor nebo set-top-box schopný přijímat takové vysílání a jejich televize není HD ready nebo Full HD, ani jeden z programů nenaladí. Třetí možností je test zemské digitální televize druhé generace DVB-T2, který vysílá na kanále 50 v Praze a Plzni. Ten však naladí jen hrstka nadšenců s přijímači, které mají integrovaný tuner DVB-T2."

Opravdu uděláte lépe, když se nadále zdržíte prezentace subjektivních pocitů, když, jak sám hlásáte, nemáte o této problematice páru.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


MASH

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #57 kdy: 19. 08. 2012, 05:26:17 »

Nechtěl bych, aby k nám výrobci elektroniky vozili zastaralé šmejdy bez T2, které by jinde byly neprodejné.
Zamysli se nad významem slova "zastaralé". Často toto pomýlení teď čtu. Zastaralé jsou přístroje bez DVB-T. Přístroje s DVB-T jsou naprosto aktuální a hodně roků ještě budou. Přístroje s T2 jsou PERSPEKTIVNÍ (sám jeden vlastním. Uznávám, že hlavně pro studijní účely).

No, buď jsi mě nepochopil a nebo vývoji na poli audio/video techniky moc nerozumíš. Jelikož se DVB-T2 stává standardem a v některých státech (např. Itálie) se dokonce chystají zákony, které neumožní prodejcům od jistého data prodávat přijímače bez T2, tak reálně hrozí situace, kdy se k nám budou svážet zastaralejší a na západním trhu již neprodejné "skladové" modely jen s DVB-T a k tomu např. ještě s vyšší spotřebou, nižší životností, kvalitou, typem a rozlišením LCD panelu, horšími upscalery, omezenými a nebo chybějícími interaktivními funkcemi, atd... A naopak ty novější modely, obsahující již modul DVB-T2 (+ další technologická vylepšení), se na náš trh, na rozdíl od těch západních, asi moc tlačit nebudou. Proč taky, když se výrobci budou potřebovat zbavit oněch "zastaralejších" kousků? A protože tu tím pádem bude mnohem nižší konkurence mezi nejnovějšími typy, tak se nejspíše a dle logiky volného trhu  ani jejich cena nebude moc tlačit dolů (opět na rozdíl od západních trhů)... Snad jsi to mé "pomýlení" už malinko pobral  ;)



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #58 kdy: 19. 08. 2012, 08:41:28 »

Nechtěl bych, aby k nám výrobci elektroniky vozili zastaralé šmejdy bez T2, které by jinde byly neprodejné.
Zamysli se nad významem slova "zastaralé". Často toto pomýlení teď čtu. Zastaralé jsou přístroje bez DVB-T. Přístroje s DVB-T jsou naprosto aktuální a hodně roků ještě budou. Přístroje s T2 jsou PERSPEKTIVNÍ (sám jeden vlastním. Uznávám, že hlavně pro studijní účely).


No, buď jsi mě nepochopil a nebo vývoji na poli audio/video techniky moc nerozumíš. Jelikož se DVB-T2 stává standardem a v některých státech (např. Itálie) se dokonce chystají zákony, které neumožní prodejcům od jistého data prodávat přijímače bez T2, tak reálně hrozí situace, kdy se k nám budou svážet zastaralejší a na západním trhu již neprodejné "skladové" modely jen s DVB-T a k tomu např. ještě s vyšší spotřebou, nižší životností, kvalitou, typem a rozlišením LCD panelu, horšími upscalery, omezenými a nebo chybějícími interaktivními funkcemi, atd... A naopak ty novější modely, obsahující již modul DVB-T2 (+ další technologická vylepšení), se na náš trh, na rozdíl od těch západních, asi moc tlačit nebudou. Proč taky, když se výrobci budou potřebovat zbavit oněch "zastaralejších" kousků? A protože tu tím pádem bude mnohem nižší konkurence mezi nejnovějšími typy, tak se nejspíše a dle logiky volného trhu  ani jejich cena nebude moc tlačit dolů (opět na rozdíl od západních trhů)... Snad jsi to mé "pomýlení" už malinko pobral  ;)

Ano,DVB-T2 by byl přínos třeba MUX3 na Liberecku pro Ještěd,ono je problém s těmi PL že si usurpují analog a nemaj zájem urychlit vyp analogu,proč taky když nemají zájem a nemají zájem nám povolovat kmitočty o které máme zájem my zde v česku a tak dobrým východiskem a to i pro MUX1 by byl přechod na DVB-T2 ale problém je s DVB-T kdy se nedávno přešlo z analogu a nyní po čerstvém celkovém vypnutí analogu v celém česku by občany čekal nutný přechod na dvb-t2 to by notně byly naštvaní proč zase někam přecházet a někam investovat peníze abych měl pozemní příjem který je zadara bez poplatků  :D
Pořád něco platit,platit,platit ... vo tom to je  :o
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 536
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #59 kdy: 19. 08. 2012, 09:23:28 »
Ano,DVB-T2 by byl přínos třeba MUX3 na Liberecku pro Ještěd,....Pořád něco platit,platit,platit ... vo tom to je  :o
Nestojí mi za to zjišťovat, kolik TV diváků žije na Liberecku, ale určitě by zahájení vysíání v DVB-T2 z Ještědu vůbec nic nevyřešilo, ba naopak. Troufám si tvrdit, že poměr mezi diváky, kteří bez problémů přijímají tamní MUX3 je nepředstavitelně větší než počet televizorů s DVB-T2 tunerem v oné oblasti. A i když by nějaký zázrak mohl problém MUXu3 přechodem na DVB-T2 vyřešit, byly by ty nutné náklady, ono Vaše "Pořád něco platit,platit,platit...", přijatelným řešením?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další