Drtivá většina lidí v dosahu MUX4 spíš neumí tento MUX přijímat, ale to je samostatná kapitola.
Co se týče ČT a HD v DVB-T - pokud budete z vlastního dárcovsky platit provoz za šíření, určitě se s ČT i s některým z provozovatelů multiplexů dohodnete.
Drze se přiznám - neumím. A nevím proč. Protože "před Pařízkem" jsem to uměl a HD jsem sledoval …
Vaše lokalita? Vysílač který jste přijímal? Typ antény? Pokud jste měl příjem "před Pařízekem" pravděpodobně nebude problém signál zachytit i "za Pařízka".
Odpovědi: "Stará Boleslav. Co já vím, nevysílal MUX 4 náhodou i z Ládví? Nějaká yagina či babina vagína - prostě STA s hvězdicovým rozvodem. Před piko… – Pařízkem za Pařízkem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát - čili nehraje." Jinak anténa je směrovaná zřejmě na Mahlerovy sady (v horizontální polarizaci !!!), takže Olšanská je ve stejném směru. Ze začátku Pařízka MUX 4 občas i šel - síla signálu i SNR byly stejné jako "před", ale přitom už se nic nezobrazovalo, dále se asi kouzlilo ještě s anténními systémy (ale že by jen polarizace?) a teď už jde totálně stará bela. Možná hapruje i něco s SFN na mém tuneru (když u TV Samsung SD obraz a u HD zvuk šel, tak TV tuner u Dune byl již mimo - ale navíc včera už mi Samsung na TV Pohoda ukázal síla signálu pouze 20% a úroveň bitové chyby 10 čili maximum). Změny na STA teď výbor Společenství vlastníků bytových jednotek (SVBJ - hezký název
…) těžko nechá provádět, když se má navíc MUX 4 Praha někdy přelaďovat. Nakonec mi asi nezbude nežli jít do Skylinku …
Prostě mě to už nebaví, ale je fakt, že Pařízek mi nic nepřinesl a naopak mne o MUX 4 připravil …