reklama

Autor Téma: Skákal pes  (Přečteno 17313 krát)

Nikoloki

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #15 kdy: 16. 08. 2012, 15:33:40 »
Drtivá většina lidí v dosahu MUX4 spíš neumí tento MUX přijímat, ale to je samostatná kapitola.
Co se týče ČT a HD v DVB-T - pokud budete z vlastního dárcovsky platit provoz za šíření, určitě se s ČT i s některým z provozovatelů multiplexů dohodnete.

Drze se přiznám ;) - neumím. A nevím proč. Protože "před Pařízkem" jsem to uměl a HD jsem sledoval :-\
Vaše lokalita? Vysílač který jste přijímal? Typ antény? Pokud jste měl příjem "před Pařízekem" pravděpodobně nebude problém signál zachytit i "za Pařízka".

Odpovědi: "Stará Boleslav. Co já vím, nevysílal MUX 4 náhodou i z Ládví? Nějaká yagina či babina vagína - prostě STA s hvězdicovým rozvodem. Před piko… – Pařízkem za Pařízkem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát - čili nehraje." Jinak anténa je směrovaná zřejmě na Mahlerovy sady (v horizontální polarizaci !!!), takže Olšanská je ve stejném směru. Ze začátku Pařízka MUX 4 občas i šel - síla signálu i SNR byly stejné jako "před", ale přitom už se nic nezobrazovalo, dále se asi kouzlilo ještě s anténními systémy (ale že by jen polarizace?) a teď už jde totálně stará bela. Možná hapruje i něco s SFN na mém tuneru (když u TV Samsung SD obraz a u HD zvuk šel, tak TV tuner u Dune byl již mimo - ale navíc včera už mi Samsung na TV Pohoda ukázal síla signálu pouze 20% a úroveň bitové chyby 10 čili maximum). Změny na STA teď výbor Společenství vlastníků bytových jednotek (SVBJ - hezký název  ;) …) těžko nechá provádět, když se má navíc MUX 4 Praha někdy přelaďovat. Nakonec mi asi nezbude nežli jít do Skylinku …

Prostě mě to už nebaví, ale je fakt, že Pařízek mi nic nepřinesl a naopak mne o MUX 4 připravil …

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #16 kdy: 16. 08. 2012, 15:55:22 »
Odpovědi: "Stará Boleslav. Co já vím, nevysílal MUX 4 náhodou i z Ládví?

To byl mux 3, tehdy ještě na K46 s 5 kW ERP.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #17 kdy: 16. 08. 2012, 16:41:33 »
V tom taky pointu nenajdeš, protože to není o pointách, ale o prachách. Skutečně nevěř tomu, že privátní stanice typu Nova, Prima a Barrandov budou platit souběžný vysílání v T a T2. Nebudou, ostatně na satelitu ho taky neplatí a HD verze v S2 financuje Skylink. Což se ovšem od ČRa v T2 čekat nedá.
A proč by se mělo vysílat souběžně ve dvou systémech? Když pojede HD, tak pojede HD, a SD není potřeba. Nebo si snad myslíš, že SD bude mít nějaký smysl? Mimo to je možné v T2 vysílat i SD, ani to přece není problém. Když to bude za jedny peníze!
Pěkná vize, ale zcela utopistická a stejně jako na satelitu a v kabelu jedou souběžně SD i HD, tak by tomu tak muselo být i v pozemáku. Neumím si dost dobře představit situaci, že se střihem vypne T a zapne T2 a všichni si poběží pro nový televizor nebo STB...


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #18 kdy: 16. 08. 2012, 17:07:24 »
V tom taky pointu nenajdeš, protože to není o pointách, ale o prachách. Skutečně nevěř tomu, že privátní stanice typu Nova, Prima a Barrandov budou platit souběžný vysílání v T a T2. Nebudou, ostatně na satelitu ho taky neplatí a HD verze v S2 financuje Skylink. Což se ovšem od ČRa v T2 čekat nedá.
A proč by se mělo vysílat souběžně ve dvou systémech? Když pojede HD, tak pojede HD, a SD není potřeba. Nebo si snad myslíš, že SD bude mít nějaký smysl? Mimo to je možné v T2 vysílat i SD, ani to přece není problém. Když to bude za jedny peníze!
Pěkná vize, ale zcela utopistická a stejně jako na satelitu a v kabelu jedou souběžně SD i HD, tak by tomu tak muselo být i v pozemáku. Neumím si dost dobře představit situaci, že se střihem vypne T a zapne T2 a všichni si poběží pro nový televizor nebo STB...
Vůbec nejde o to, kdo si co umí nebo neumí představit. Nehodlám se o tom hádat, nemá to smysl. Já si počkám na realitu. Podstatná je ale jedna zásadní věc. Pokud chceme HD v pozemním vysílání, tak bez T2 to prostě nepůjde!!!


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #19 kdy: 16. 08. 2012, 17:26:49 »
HD v pozemáku samozřejmě půjde, o čemž svědčí i mux 4 a taky mux 3 přes Olympiádu. T2 je možná zajímavý technický výstřelek, ale právě praxe ukazuje, že zdaleka ne všechno co je technicky lepší musí nakonec trh přijmout a navíc takových vylepšení už tady byla fůra a skončily všechny v pánu. Takže souhlasím s tím, že je potřeba si počkat na realitu  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #20 kdy: 16. 08. 2012, 18:24:49 »
Drtivá většina lidí v dosahu MUX4 spíš neumí tento MUX přijímat, ale to je samostatná kapitola.
Co se týče ČT a HD v DVB-T - pokud budete z vlastního dárcovsky platit provoz za šíření, určitě se s ČT i s některým z provozovatelů multiplexů dohodnete.

Drze se přiznám ;) - neumím. A nevím proč. Protože "před Pařízkem" jsem to uměl a HD jsem sledoval :-\
Vaše lokalita? Vysílač který jste přijímal? Typ antény? Pokud jste měl příjem "před Pařízekem" pravděpodobně nebude problém signál zachytit i "za Pařízka".

Odpovědi: "Stará Boleslav. Co já vím, nevysílal MUX 4 náhodou i z Ládví? Nějaká yagina či babina vagína - prostě STA s hvězdicovým rozvodem. Před piko… – Pařízkem za Pařízkem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát - čili nehraje." Jinak anténa je směrovaná zřejmě na Mahlerovy sady (v horizontální polarizaci !!!), takže Olšanská je ve stejném směru. Ze začátku Pařízka MUX 4 občas i šel - síla signálu i SNR byly stejné jako "před", ale přitom už se nic nezobrazovalo, dále se asi kouzlilo ještě s anténními systémy (ale že by jen polarizace?) a teď už jde totálně stará bela. Možná hapruje i něco s SFN na mém tuneru (když u TV Samsung SD obraz a u HD zvuk šel, tak TV tuner u Dune byl již mimo - ale navíc včera už mi Samsung na TV Pohoda ukázal síla signálu pouze 20% a úroveň bitové chyby 10 čili maximum). Změny na STA teď výbor Společenství vlastníků bytových jednotek (SVBJ - hezký název  ;) …) těžko nechá provádět, když se má navíc MUX 4 Praha někdy přelaďovat. Nakonec mi asi nezbude nežli jít do Skylinku …

Prostě mě to už nebaví, ale je fakt, že Pařízek mi nic nepřinesl a naopak mne o MUX 4 připravil …
V případě STA je samozřejmě nutný zásah odborné firmy. Otázkou je, zda byla STA pro příjem MUX4 vůbec někdy upravena. Pokud ano, bude zřejmě potřeba nastavit potřebné úrovně. Je to ale věštění bez měření...
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #21 kdy: 16. 08. 2012, 20:06:55 »
Jak souvisí DVB-T2 s rozšířením HD? Nebo si snad myslíte, že když se ČT nechce platit za šíření HD v DVB-T, tak jakmile tu bude DVB-T2, tak se staně nějaký .. zázrak .. a najednou budeme mít všechno v HD? :)

Tahle zaslepenost DVB-T2 a považování DVB--T2 za spasitele celého světa mě neskutečně baví :)

ČT se sice nechce platit za šíření HD v DVB-T, ovšem nakonec se stejně DVB-T2 nevyhne. Kdyby v ČT trochu více strategicky přemýšleli, samozřejmě včetně ČRa, můžou na DVB-T2 přejít do dvou let. A v tomto momentě do svého VP muxu dostanou klidně i tři HD programy včetně všech současných SD, zbytečnost ČT3 nevyjímaje. A protože pokrytí signálem DVB-T2 je méně nákladné, ještě by ušetřili...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #22 kdy: 16. 08. 2012, 20:32:06 »
To je sice hezké,ale rád bych viděl reakci lidí na tu změnu,po kraválu s zavedením dvb-t ! ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #23 kdy: 16. 08. 2012, 20:51:57 »
Jak souvisí DVB-T2 s rozšířením HD? Nebo si snad myslíte, že když se ČT nechce platit za šíření HD v DVB-T, tak jakmile tu bude DVB-T2, tak se staně nějaký .. zázrak .. a najednou budeme mít všechno v HD? :)

Tahle zaslepenost DVB-T2 a považování DVB--T2 za spasitele celého světa mě neskutečně baví :)

ČT se sice nechce platit za šíření HD v DVB-T, ovšem nakonec se stejně DVB-T2 nevyhne. Kdyby v ČT trochu více strategicky přemýšleli, samozřejmě včetně ČRa, můžou na DVB-T2 přejít do dvou let. A v tomto momentě do svého VP muxu dostanou klidně i tři HD programy včetně všech současných SD, zbytečnost ČT3 nevyjímaje. A protože pokrytí signálem DVB-T2 je méně nákladné, ještě by ušetřili...
Dobrej vtip. Asi jako kdysi s DVB-T, který když ještě nevysílalo, tak se mu přisuzovaly přímo nadpřirozený vlastnosti. Bohužel nepříjemný procitnutí přišlo hned po spuštění a s T2 to bude nachlup stejný...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #24 kdy: 16. 08. 2012, 20:57:03 »
No, s tvým přispěním zcela určitě! ;D ;D ;D


večerníček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 205
  • dobrý večer dobrou noc
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #25 kdy: 16. 08. 2012, 21:19:34 »
Dobrej vtip. Asi jako kdysi s DVB-T, který když ještě nevysílalo, tak se mu přisuzovaly přímo nadpřirozený vlastnosti. Bohužel nepříjemný procitnutí přišlo hned po spuštění a s T2 to bude nachlup stejný...
Nepříjemné procitnutí při nástupu digitalizace? Ale jděte... Koupil jsem krabičku a byl jsem nadšený!
Tyto stránky je nejlepší prohlížet při zapnuté televizi!


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #26 kdy: 16. 08. 2012, 21:48:35 »
Já se docela rád přidám. Díky DVB-T zachytíme kvalitně tolik stanic (třeba z Polska, na satelitu kódované), o kterých se nám v dobách analogového vysílání ani nesnilo! A nebo se na ně díky odrazům a únikům signálů vůbec nedalo dívat. Spousta nářků nad příjmem DVB-T a údajně špatným pokrytím je důsledkem stále přetrvávajícího myšlení, že si koupím prut, zapíchnu ho do květináče vedle televizoru, a - (ne)koukám se! :D  Lidé často zcela zbytečně kupují "všemocné" zesilovače, namísto toho, aby se zamysleli nad základním prvkem příjmu - totiž anténou! Kdekdo blbne se zázračnými "digitálními" anténami, namísto toho, aby si koupil klasickou, výbornou 20ti prvkovou yaginu pro skupinu kanálů z Kovoplastu za doslova pár kaček. Pak totiž následuje příjemné procitnutí...  ;)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #27 kdy: 16. 08. 2012, 21:52:05 »
Dobrej vtip. Asi jako kdysi s DVB-T, který když ještě nevysílalo, tak se mu přisuzovaly přímo nadpřirozený vlastnosti. Bohužel nepříjemný procitnutí přišlo hned po spuštění a s T2 to bude nachlup stejný...
Nepříjemné procitnutí při nástupu digitalizace? Ale jděte... Koupil jsem krabičku a byl jsem nadšený!
Takových bylo víc (nadšených), ovšem občas jenom do okamžiku, než to zapojili a místo obrazu viděli akorát čtverečky  ;D


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #28 kdy: 16. 08. 2012, 21:59:58 »
Já se docela rád přidám. Díky DVB-T zachytíme kvalitně tolik stanic (třeba z Polska, na satelitu kódované), o kterých se nám v dobách analogového vysílání ani nesnilo! A nebo se na ně díky odrazům a únikům signálů vůbec nedalo dívat. Spousta nářků nad příjmem DVB-T a údajně špatným pokrytím je důsledkem stále přetrvávajícího myšlení, že si koupím prut, zapíchnu ho do květináče vedle televizoru, a - (ne)koukám se! :D  Lidé často zcela zbytečně kupují "všemocné" zesilovače, namísto toho, aby se zamysleli nad základním prvkem příjmu - totiž anténou! Kdekdo blbne se zázračnými "digitálními" anténami, namísto toho, aby si koupil klasickou, výbornou 20ti prvkovou yaginu pro skupinu kanálů z Kovoplastu za doslova pár kaček. Pak totiž následuje příjemné procitnutí...  ;)
Těch "pár kaček" za anténu je tisícovka, ale někdy ani to nepomůže. Pozemní šíření signálů je furt stejný dneska jako před 60 roky a jsou prostě místa, kde je signál špatnej a nikdo s tím nic neudělá. A vůči analogu je to pak sakra znát, protože nějakej duch nebo šum v analogu se dal ještě zkousnout, ale čtverečkovanej obraz u digitálu prostě sledovat nelze ani při nejlepší vůli.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
Re:Může mi někdo vysvětlit proč
« Odpověď #29 kdy: 16. 08. 2012, 22:46:56 »
Jenže to čtverečkování zpravidla nastává až v situaci kdy se na analog mohli dívat leda slepice  ;D


 

reklama