reklama

Autor Téma: TV s analogovým tunerem  (Přečteno 11341 krát)

Alena Kuzníková

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
TV s analogovým tunerem
« kdy: 02. 08. 2012, 17:17:00 »
Dobrý den, chci si pořídit LED TV a narazila jsem na požadavek zákazníků, aby TV měla i analogový tuner, což většina dosud prodávaných televizorů má. Můj favorit LG 32LS570S jej však nemá a proto by mě zajímalo, k čemu v dnešní době je analogový tuner ještě nutný, abych se nedostala do nějakých problémů, které bych dodatečně musela řešit. Děkuji předem za odpovědi.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 061
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #1 kdy: 02. 08. 2012, 17:41:22 »
Společné antény se mnohde řeší modulátorem do anténního rozvodu, protože to je nejjednodušší, nejlevnější. A tento stav může trvat ještě mnoho let.
Jestli je to správné nebo perspektivní, v této reakci neřeším. Naopak upírat zákazníkům právo utratit peníze za novou telku jen proto, že v jejich domě to mají takto vyřešeno, určitě správné není. Navíc partaje nemusí mít žádný vliv na to, aby se ten stav v jejich domě změnil - když je blbý vlastník.
« Poslední změna: 02. 08. 2012, 17:44:40 od Petr Svoboda »


Alena Kuzníková

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #2 kdy: 02. 08. 2012, 17:45:29 »
Společné antény se mnohde řeší modulátorem do anténního rozvodu, protože to je nejjednodušší, nejlevnější.

Takže pokud jsme napojeni optickým kabelem, tak je pro mne bezpředmětné řešit analogový tuner?


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #3 kdy: 02. 08. 2012, 21:41:53 »
ANO !
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Wendich

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #4 kdy: 03. 08. 2012, 19:45:38 »
Ano je to přežitek, ale u nás v domě máme přes modulátor do STA zapojené centrální DVD. Samospráva nás i takto může na dálku informovat:-)))

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #5 kdy: 04. 08. 2012, 11:54:20 »
Dobrý den, chci si pořídit LED TV a narazila jsem na požadavek zákazníků, aby TV měla i analogový tuner, což většina dosud prodávaných televizorů má. Můj favorit LG 32LS570S jej však nemá a proto by mě zajímalo, k čemu v dnešní době je analogový tuner ještě nutný, abych se nedostala do nějakých problémů, které bych dodatečně musela řešit. Děkuji předem za odpovědi.
Nějak nechápu, jestli si chceš pořizovat TV ty nebo nějací zákazníci?  :o  A tebou jmenovaný televizor dle dostupných pramenů analogový tuner má.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #6 kdy: 05. 08. 2012, 08:44:33 »
Dobrý den, chci si pořídit LED TV a narazila jsem na požadavek zákazníků, aby TV měla i analogový tuner, což většina dosud prodávaných televizorů má. Můj favorit LG 32LS570S jej však nemá a proto by mě zajímalo, k čemu v dnešní době je analogový tuner ještě nutný, abych se nedostala do nějakých problémů, které bych dodatečně musela řešit. Děkuji předem za odpovědi.
Nějak nechápu, jestli si chceš pořizovat TV ty nebo nějací zákazníci?  :o  A tebou jmenovaný televizor dle dostupných pramenů analogový tuner má.
Myslím, že dotaz je naprosto jasný. Zákaznice si všimla toho, že někteří lidé (zákazníci), když si kupují televizor, vyžadují, aby TV měla analogový tuner.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #7 kdy: 05. 08. 2012, 11:00:40 »
Dotaz je sice nejasný, ale i tak to nic nemění na tom, že TV má analogový tuner, takže je zbytečný to dál řešit.


večerníček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 205
  • dobrý večer dobrou noc
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #8 kdy: 05. 08. 2012, 17:53:01 »
osobně už analogový tuner v TV nechci, raději bych tam měl DVB-T2
Tyto stránky je nejlepší prohlížet při zapnuté televizi!


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #9 kdy: 05. 08. 2012, 20:11:22 »
Ten tuner v TV snad ničemu nevadí, není přece povinnost ho využívat, ne? :-)


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #10 kdy: 06. 08. 2012, 15:58:43 »
Pro sledování zrnění je analogový tuner ještě pořád dobrý  ;D


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #11 kdy: 06. 08. 2012, 16:18:02 »
Na kabelovce UPC se na něm chytne 15 programů a někdy se to hodí, když začne digitál čtverečkovat  :)  Nehledě teda na to, že pokud má někdo u UPC akorát nabídku DVB-T a k tomu analog, tak v tom analogu hrajou Slováci (v DVB-T nikoliv).


Martin B.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re:TV s analogovým tunerem
« Odpověď #12 kdy: 07. 08. 2012, 07:09:22 »
Na kabelovce UPC se na něm chytne 15 programů a někdy se to hodí, když začne digitál čtverečkovat  :)  Nehledě teda na to, že pokud má někdo u UPC akorát nabídku DVB-T a k tomu analog, tak v tom analogu hrajou Slováci (v DVB-T nikoliv).
Souhlas...  nezapomínejme však ani na DXery, věnující se dálkovému příjmu TV stanic v I. TV pásmu (Ukrajina, Bělorusko, Izrael, Island atd.. atd..) Těm se anologový tuner, navíc s možností příjmu v I. TV pásmu stále hodí :)


 

reklama