reklama

Autor Téma: Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?  (Přečteno 17101 krát)

culis

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Zdravím, pořídil jsem si tel. Panasonic se sat. tunerem, certifikovaný dekódovací modul Smit irdeto a kartu Skylink, ale nelíbí se mi spouštění televize. Vždy při zapnutí naskočí na obrazovce "kódovaný program", hned na to naskočí menu televize, že probíhá kontrola-připojování ke kartě a takhle to mezi sebou poněkud zmateně problikává cca 10 sek. než nakonec naskočí program. Hlášky jsem asi neuvedl doslovně přesně, teď si to nepamatuji, ale něco v tom duchu. ;)

Stejně se to zachová, když omylem navolím kódovaný kanál mimo Skylink, kdy to opět napíše kódovaný kanál, začne to hledat asi další kartu a když se vrátím zpět na Skylink program, tak začne znovu výše zmíněná procedůra. Bohužel někdy to už nenaběhne zpět a pomůže pouze vypnutí a znovuzapnutí televize a samozřejmě opět výše zmíněné načítání.

A já se ptám, je to normální? :) Že si to asi musí pokaždé zkontrolovat kartu, tomu rozumím, ale takto? Jsem zmaten. ??? ;D

Dělá vám to také?
« Poslední změna: 02. 08. 2012, 01:42:48 od culis »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #1 kdy: 02. 08. 2012, 12:15:25 »
dělá i u CI modulu SMIT "synchronizace karty", tedy nic neobvyklého


ladik 12

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 105
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #2 kdy: 02. 08. 2012, 13:56:28 »
Tento modul nemam, ale u nekterych modulu nebo prijimacu lze v menu najit neco jako: Zakazat zobrazeni chybovych hlaseni. Zkuste to najit, jestli to (nahodou) nepomuze.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #3 kdy: 02. 08. 2012, 16:12:23 »
Smit modul zakázání hlášek nemá, podívej se, zda to nemá televize.
Ale zdá se, že televize vždy inicializuje modul (hláška televize Kódovaný program, modul by to hlásil jinak). Spíš bych čekal, že se jen vyčká na načtení aktuálních klíčů do karty (Synchronizace karty) a to trvá jen několik sekund. Ty nejchytřejší TV to zvládnou během startu TV, než naskočí program a žádné blikání se nekoná.


IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #4 kdy: 02. 08. 2012, 17:36:49 »
Ja zapínam TV Panasonic so vstavaným satelitným tunerom a CI modulom SMIT nasledovne:
Zapnem TV na nekódovanom programe (ČT 24 alebo TA3), ihneď príde k incialiazácii modulu a karty a po pár sekundách, keď všetko prebehlo OK, je možné prepínať aj kódované programy bez problémov.
Napriek tomu vstavaný satelitný tuner (P42VT20E) nedosahuje ani zďaleka obrazovej kvality externého satelitného prijímača, preto tomu, kto chce vidieť kvalitu HD obrazu doporučujem externý prijímač zapojený cez HDMI. Rozdiel v HD obraze je markantný.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #5 kdy: 02. 08. 2012, 17:54:24 »
Ja zapínam TV Panasonic so vstavaným satelitným tunerom a CI modulom SMIT nasledovne:
Zapnem TV na nekódovanom programe (ČT 24 alebo TA3), ihneď príde k incialiazácii modulu a karty a po pár sekundách, keď všetko prebehlo OK, je možné prepínať aj kódované programy bez problémov.
To mi připadá správnější, podobně jsem to už i viděl. Možná tedy Panasonic má různé verze firmwaru. Pak by měl tazatel zjistit svou verzi a dát to sem, jestli se někdo ozve z praktickou zkušeností stejného typu TV.


culis

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #6 kdy: 02. 08. 2012, 18:25:39 »
Ok, díky všem za rady. Kouknu, co se dá nastavit v menu k dekodovacímu modulu, jestli se hlášky nedají vypnout. S těmi 10 sek. jsem to asi přehnal, dnes ráno to asi bylo ryhlejší. ;)

Jinak kvalita je vynikající, především v HD, ostrost, pohyb, barevnost, nevím co by na tom ext. přijímač měl ještě vylepšit. Možná na tom Panasonic zapracoval a v novějších modelech to běhá jak má. Mám 42 GW30.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #7 kdy: 03. 08. 2012, 11:14:13 »
Ja zapínam TV Panasonic so vstavaným satelitným tunerom a CI modulom SMIT nasledovne:
Zapnem TV na nekódovanom programe (ČT 24 alebo TA3), ihneď príde k incialiazácii modulu a karty a po pár sekundách, keď všetko prebehlo OK, je možné prepínať aj kódované programy bez problémov.
To mi připadá správnější, podobně jsem to už i viděl. Možná tedy Panasonic má různé verze firmwaru. Pak by měl tazatel zjistit svou verzi a dát to sem, jestli se někdo ozve z praktickou zkušeností stejného typu TV.

Ano. Takto mi to dělá také. Po startu televizoru dojde k inicializaci modulu a po té dojde k inicializaci karty.
Pak už vše přepíná a funguje bez problémů. Zajímavé na tom je to, že toto se děje automaticky po zapnutí a je úplně putna zda jde o kódovaný kanál DVB-S2 nebo DVB-S či zda jde o volný kanál DVB-S2, DVB-S a dokonce i když jde o kanál DVB-T. Tedy má to tunery DVB-S2, DVB-T a DVB-C a i u DVB-T to provádí tutu inicializaci modulu a karty. Ovšem pak už žádné okno nikdy a nikde nevyběhne a je jedno zda je to zakódovaný kanál nebo volný kanál nebo kanál DVB-T.
Zajímavé také je, že toto se děje u modulu Irdeto Smit + karta ICE. Když jsem tam měl starý modrý modul CroptoWorks Philips a kartu ICE, tak se tato dvě okna při startu neobjevovala a chodilo to normálně bez nich.
Ovšem u toho Philips modulu se objevily po čase jiné potíže, proto jsem ho vyměnil za certifikovaný Sky Linkem Irdeto Smit, čímž jsem si ovšem nadělil tato dvě okna, při každém startu televizoru.
Ještě pro zajímavost uvedu, že prastarý SD přijímač Humax 5400 prováděl tuto inicializaci i u toho modulu Philips, ale ty hlášky šly v menu přijímače vypnout, zatím co u televizoru Philips se vypnout nedají.
« Poslední změna: 03. 08. 2012, 11:22:05 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #8 kdy: 03. 08. 2012, 23:22:04 »
Na Mascom modulu a LG 42LV375S to normální není, i když má také své mouchy. Nemluvě o tom, že sat tuner v TV stojí svou inteligencí a přívětivostí za starou belu.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #9 kdy: 04. 08. 2012, 10:45:22 »
Ja zapínam TV Panasonic so vstavaným satelitným tunerom a CI modulom SMIT nasledovne:
Zapnem TV na nekódovanom programe (ČT 24 alebo TA3), ihneď príde k incialiazácii modulu a karty a po pár sekundách, keď všetko prebehlo OK, je možné prepínať aj kódované programy bez problémov.
Napriek tomu vstavaný satelitný tuner (P42VT20E) nedosahuje ani zďaleka obrazovej kvality externého satelitného prijímača, preto tomu, kto chce vidieť kvalitu HD obrazu doporučujem externý prijímač zapojený cez HDMI. Rozdiel v HD obraze je markantný.

Konečně nějaké objektivní hodnocení od uživatele, který TV s vestavěným tunerem vlastní. Argument "nebudu-nechci" mít žádné další krabice, kabely a ovladače je sice hodně silný, ale externí hd box je z hlediska kvality obrazu je momentálně asi nejlepším řešením.
Honda Enduro Team


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 313
    • Zobrazit profil
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #10 kdy: 04. 08. 2012, 11:24:00 »
Ach bože, jak může být objektivní hodnocení jednoho uživatele, který má jeden televizor a na základě toho vydá nějaké hodnocení? Je to jeho ryze subjektivní názor na zařízení, které vlastní.


IVOzNR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #11 kdy: 04. 08. 2012, 15:49:35 »
K TV Panasonic P42VT20E so vstavaným satelitným tunerom (modulom SMIT IRDETO Skylink Ready + ICE karta Skylink) som zapojil satelitné prijímače Octagon 918 HD, Optibox Anaconda. Posudzoval som subjektívne obraz rovnakého HD vysielania v porovnaní s obrazom zo vstavaného satelitného tuneru TV Panasonic. Pri tomto hodnotení kvality obrazu som posudzoval ostrosť obrazu, farebnú hĺbku podania farieb a aj kontrastný pomer.
Môj výsledok je nasledovný:
Octagon 918 HD - HD obraz výborný
Optibox Anaconda - HD obraz veľmi dobrý
TV Panasonic - HD obraz priemerný.
Som presvedčený, že externý satelitný prijímač v cene od 3000 Kč (100 EUR) predčí obrazom vstavaný satelitný tuner v TV.
Polemika je zbytočná, treba si to iba vyskúšať na "vlastné oči".


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #12 kdy: 05. 08. 2012, 00:18:16 »
Odborníci tvrdí že jedny z vubec nejlepších modulu pokud se jedná o spolupráci s kartou ICE jsou originál Technisat CW.Možná by stálo za zkoušku si jej od někoho vypujčit a vyzkoušet v daném TV s věstavěným sat.tunerem.Možná by ty hlášky zmizely.


culis

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #13 kdy: 05. 08. 2012, 15:27:10 »
Tak v televizi jsem nenašel žádnou možnost vypnutí oněch hlášek. Funguje zapnutí na nekódovaný kanál, např. ČT24, tam je zapnutí vcelku bez prodlevy. Ale při přepnutí na kódovaný kanál to stejně nějakou hlášku o přístupu ke kartě hodí.

Co se týče kvality, jak jsem už psal výše, ta je vynikající a jednoznačně jsem se chtěl vyhnout dalšímu dálk. ovladači. Ono by to chtělo asi i srovnání značku od značky a model od modelu, paušalizovat, že všechny vestavěné sat. tunery jsou na h... asi nejde. Nemám sebemenší potřebu to řešit ext. tunerem, až na to zapínání, to mě prudí. Posledně to trvalo snad 13 vteřin.  >:(


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nestandardní spouštění televize s kartou Skylink?
« Odpověď #14 kdy: 06. 08. 2012, 15:53:22 »
Já bych se naopak nebál tvrdit, že dnešní integrované tunery DVB-S/S2 v TV stojí za houby komplet. V mé TV také nejdou vypnout chybové hlášky dekryptovacího modulu, v boxu bez problémů, dokonce ani ten modul nepotřebuji, pokud chci více funkcí. V boxu mi jedou HD, v TV ne, i když veškerá podpora je, prostě nejede. Navíc po takovém pokusu dojde k zablokování a nechytnu bez restartu žádný placený kanál. V boxu mohu uložit nastavení kanálů a přes USB nebo síť mnohem pohodlněji upravit v PC a natáhnout zpět. V TV i nevinné změny smažou veškeré nastavení kanálů a družic. Box podporuje maximální počet družic dosažitelný z motoru (64), TV jen 16 a strašně komplikovaně. TV drží 1 družici i když se zadá jiná + další softwarové chyby, výrobce je prohlašuje za úmysl. TV neumí mazat a přejmenovat digitální kanály. TV sama přidává změny na družicích a veškeré pořadí kanálů vždy rozhodí. TV nemá USALS! TV má jen 4 oblíbené (favoritní) skupiny (box 32), které nejdou přejmenovat ani se mezi nimi rozumně přepínat. Naladění kanálů probíhá z boxu nesrovnatelně rychleji.
« Poslední změna: 06. 08. 2012, 15:56:14 od Niente Nobody »


 

reklama