Autor Téma: DVB-T MPEG4 s nahravanim a tabulkovym EPG  (Přečteno 7329 krát)

Martin.Salsa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
DVB-T MPEG4 s nahravanim a tabulkovym EPG
« kdy: 25. 07. 2012, 16:13:45 »
Hledam pristroj na prijem DVB-T v HD kvalite s moznosti nahravani poradu na disk/USB ktery ma "tabulkovy" EPG.
Poradi nekdo nebo ma nekdo nejake zkusennosti (dobre ci spatne)?

DVB-T MPEG4 pristroju se par prodava, ale nemaji "tabulkovy" EPG - tim myslim prehled programu usporadany do tabulky: kazdy kanal (CT1, NOVA,..) ma svuj radek a vnem jsou pořady tak dlouhe, jak ve skutecnosti trvaji - to ma tu vyhodu, ze vidite pod sebou pořady, ktere jsou ve stejnou dobu a vidite jednoduse, kdy zacinaji a konci. Ja si temer vsechny porady, ktere chci videt, nahravam, protoze nemam cas je videt v dobe, kdy se vysilaji. PRoto je pro me dobre EPG dulezite. Muj Panasonic DMR-EX77 takovy ma. Bohuzel neumi MPEG4 :(
Bohuzel jsem zatim nenasel takovehle EPG u zadneho pristroje (ani u toho za 10000,-)
Zatim jsem osobne vyzkousel Sencor SHR 9500T (dost sileny EPG). A u nekolika dalsich prosel info a manualy dostupne na netu: Xtreamer Prodigy Black 3D (dost peknych vlastnosti, jen to EPG neni v tabulce) a dalsi.

Prosim, vite nekdo o necem?
Predem diky

Reklama

• Stálý člen

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T MPEG4 s nahravanim a tabulkovym EPG
« Odpověď #1 kdy: 25. 07. 2012, 16:29:10 »
jak to čtu, tady Martin nemá zájem o tabulkový EPG, ale přesně naopak! Jen se špatně vyjádřil.
On chce Timeline, popř. Gemstar EPG.

Martine, timeline EPG u samostatných přístrojů moc neuvidíš, kvůli licenčním poplatkům. Dává se jen do dražších přístrojů a televizorů.

Martin.Salsa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25. 07. 2012, 17:34:25 »
Priznam se, ze nevim, jak se to presne jmenuje, ale EPG v tabulce jsem zatim nikde nevidel. Vsude jen 1 sloupec poradu pro vybrany kanal a den.
Me by stacila jakakoli tabulka podle popisu v prvnim dotazu.
Pro predstavu Manual EX77, str. 28 step 1:
http://www.manualslib.com/manual/118215/Panasonic-Dmr-Ex77.html?page=28#manual
nebo strana 29.

Vzhledem k tomu, ze jsem zatin nenasel nic, na cene nezalezi a beru jakoukoli napovedu.
Diky

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 07. 2012, 17:39:05 »
No právě, mě také nic nenapadá. Něco měly čipy Ali, ale s tím se moc STB nedělá kvůli ceně, víc televize. A nově MTK a to je zase příliš nové.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25. 07. 2012, 17:54:51 »
A má smysl nahrávat podle údajů z EPG, když u nás to časově nevychází už ani u ČT2? Je vůbec nějaký STB, kde lze následně ty časy posunout, nebo ideálně rovnou nastavit nějaký čas navíc na začátek i konec, tak jak to umí DVBViewer?
Jinak popisované EPG podle mě mají všechny Samsungy a také ho měl UPC základní model STB, takže to snad taková vzácnost nebude.

Reklama

• Stálý člen

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 07. 2012, 18:56:37 »
U televizoru je popsane zobrazeni EPG celkem bezne. Z rekorderu me napada treba DVB-T2 Humax HD(R)-FOXT2.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25. 07. 2012, 19:09:43 »
Dobrý den.
Nevím, zda jsem vás zcela přesně pochopil, ale podle manuálu by to měl umět DUAL HD DVB-T rekordér EVOLVE Andromeda (2 tunery, Dolby Digital Plus, TimeShift, MKV). Ten obrázek EPG je v manuálu (ftp://ftp.evolve.cz/dvbt/settop_box/andromeda_dt_4020hd/manual/evolve_andromeda_dt_4020hd_cz_user_manual.pdf) na str. 5 dole.
Jinak můj STB, ač nemá MPEG4, HD kanály nahraje jako TS a takový záznam na Full HD televizoru s USB vstupem bez potíží ve Full HD kvalitě přehraji. Je tedy možné, že to tak může fungovat i u vás. EPG u mého STB funguje u HD programů normálně (samozřejmě kromě náhledu obrazu).
« Poslední změna: 25. 07. 2012, 19:55:04 od Bohumír Džubej »
Planar IT-15T2.

Daniel Kulhánek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25. 07. 2012, 19:46:17 »
Dobrý den.
Nevím, zda jsem vás zcela přesně pochopil, ale podle manuálu by to měl umět DUAL HD DVB-T rekordér EVOLVE Andromeda (2 tunery, Dolby Digital Plus, TimeShift, MKV). Ten obrázek EPG je v manuálu (ftp://ftp.evolve.cz/dvbt/settop_box/andromeda_dt_4020hd/manual/evolve_andromeda_dt_4020hd_cz_user_manual.pdf) na str. 5 dole.
Jinak můj STB, ač nemá MPEG4, HD kanály nahraje jako TS a takový záznam na Full HD televizoru s USB vstupem bez potíží ve Full HD kvalitě přehraji. Je tedy možné, že to tak může fungovat i u vás. EPG u mého STB funguje u HD programů normálně (samozřejmě kromě náhledu obrazu).
Odkaz nefunguje. Je potřeba tam ručne dopsat dvojtečku za ftp.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

hrazny palyza

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25. 07. 2012, 19:50:04 »
Nejpohodlnější nahrávání je s pomocí počítače (notebooku) a programu DVBViewer. Stejně nahrávky budete přenášet do počítače kvůli vyházení nadbytečných částí - to vám žádný settopbox nebo PVR komfortně a kvalitně neumožní. DVB-T kartu v provedení USB stick přitom pořídíte od pár stokorun, draží verze umožňuje i DVB-T2.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25. 07. 2012, 19:58:41 »
Pane Kulhánku, děkuji za upozornění. Ten odkaz mi "přeoral" systém DigiZone. Při programování webu asi nikdo nepočítal s vkládáním ftp odkazů. Opravil jsem to tedy ručně. Ještě jednou díky za upozornění.  :)
Planar IT-15T2.

Milan CH.

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26. 07. 2012, 02:38:30 »
Len dopĺňam príspevok od ivovi o ukážka EPG z DVB-T2 Humax HDR-FOXT2. Je to fotené mobilom, tak ospravedlňte kvalitu.

Milan Pantůček

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 26. 07. 2012, 14:03:26 »
jak to čtu, tady Martin nemá zájem o tabulkový EPG, ale přesně naopak! Jen se špatně vyjádřil.
On chce Timeline, popř. Gemstar EPG.

Martine, timeline EPG u samostatných přístrojů moc neuvidíš, kvůli licenčním poplatkům. Dává se jen do dražších přístrojů a televizorů.
Co s tím mají dělat licenční poplatky? Tabulka je patentovaný vynález?

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 26. 07. 2012, 14:14:14 »
Patentovat se da ledacos, nekdy ale soud pri soudni pri patent zrusi jako v tomto pripade. update: nedocetl jsem to do konce :-) Nakonec dalsi soud u dvou patentu ze tri zruseni zrusil. :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gemstar-TV_Guide_International
« Poslední změna: 26. 07. 2012, 17:08:15 od ivovi »

Daniel Kulhánek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 26. 07. 2012, 14:45:59 »
Pane Kulhánku, děkuji za upozornění. Ten odkaz mi "přeoral" systém DigiZone. Při programování webu asi nikdo nepočítal s vkládáním ftp odkazů. Opravil jsem to tedy ručně. Ještě jednou díky za upozornění.  :)
Oni tady mají těch zádrhelů na webu víc...
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 26. 07. 2012, 19:23:51 »
To je sice pravda, ale pokud o chybách nemají ani potuchu, nemohou je opravit. Horší by to bylo, pokud by už o chybě věděli a nic se nedělo. I když i to se dápochopit. Podle jednoho Murphyho zákonu o programování se v okamžiku odstranění jedné chyby objeví dvě nové. No, to je potom lepší to nechat tak. Ne  :D?
Planar IT-15T2.