Autor Téma: Excelentní kvalita olympijského fotbalu na BBC Sport HD  (Přečteno 5933 krát)

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Přináším první screenshot z BBC Sport HD Streamu. Kvalita obrazu je excelentni, v Česku pochopitelně nevídaná.

Maximální datový tok: 19,3 Mbps
Minimální datový tok: 8,1 Mbps
Průměr: 14,7 Mbps

Audio: 192 kbps

Přijímám reakce.

« Poslední změna: 25. 07. 2012, 18:47:47 od Lukáš Polák »
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

• Stálý člen

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Excelentní kvalita olympijského fotbalu na BBC Sport HD
« Odpověď #1 kdy: 25. 07. 2012, 18:43:08 »
ten obrázek je fak neuvěřitelný. Díky Lukáši, za ty hodnoty toku. To je o cca 30 % víc, než kdy mělo promo Astry, které jsem vždy uváděl jako "vzorové, ale ekonomicky nedostižné". Vida, jde to, když je někdo BBC.

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
« Odpověď #2 kdy: 25. 07. 2012, 18:48:40 »
Bohužel je na něm vidět značně komprese, protože webové rozhraní i VU+ dělají pouze obrázek ve formátu JPG. Obraz je ale skutečně ostrý jak břitva.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 07. 2012, 18:52:51 »
Možná se jedná o něco jiného, ale co na ilustraci způsobilo to "roztřesení" řádků v některých detailech záběru? Nevím tedy, zda zde uvedený screenshot opravdu propaguje kvalitu TV obrazu z BBC Sport HD?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25. 07. 2012, 18:54:55 »
S tou JPEG kompresí to naštěstí není tak zlé, viz prokládané řádkování. Např. fialové tričko paní v popředí, na hraně nechybí ani jeden zoubek interlacingu a jsou pravidelné. Při vyšší kompresi by právě ta pravidelnost zmizela.
Dóoost dobrý obrázek. Palec nahoru.
« Poslední změna: 25. 07. 2012, 18:56:26 od Petr Svoboda »

Reklama

• Stálý člen

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26. 07. 2012, 08:14:10 »
Lukáši, pokusím se vrátit k věcným tématům (a nerozumím Alexovi o čem píše, možná nerozumí češtině).
Neumí ten přístroj zaznamenat kousíček celého transportního toku, např. 100 MB a nasdílet ho někde? Ano, bylo by to při těch bitratech pár vteřin, ale bylo by zajímavé podívat se na identifikace a parametry. Díky za snahu.

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26. 07. 2012, 08:53:04 »
Já ti to krátce vysvětlím. Ten způsob jakým prezentuje BBC olympiádu nemá v historii televize žádné srovnání. Vůbec nechápu, co se na tom dá kritizovat.
Já tě chápu, ale nerozumím ti. Proč by nešlo kritizovat? Zvlášť v britském prostředí? Z dobré zkušenosti vím, že jsou na hony vzdáleni nějakému poklonkování nebo vytváření nekritizovatelné modly. Na to jsme mistři zde na kontinentu, zvláště my na východě.
Ale zpět ke kvalitě přenosů - jsme na ni opravdu zvědav. V DVB-T se trošku zdálo, zda ČT nepřehání snahu o Olympiádu. BBC nyní ukázala, že ne. Bude mě zajímat české DVB-T a mrzí mě, že jsem si nenahrál pro další srovnání kousek včerejšího fotbalu, který mi připadl jako upscale SD.

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26. 07. 2012, 09:32:30 »
Já nemám nic proti kritice, i když málokdo by u nás šetřil chválou, kdyby se jednalo o českou, slovenskou, ruskou, chorvatskou nebo polskou televizi. :D Ale nechápu co konkrétně se dá na tom kritizovat.
Navrhuji nechat to být, časem se to vyjasní.
(Nebudu ti nabíjet flintu tím, že ti některé pointy naznačím). Svůj názor jsem popsal výše.

Jaroslav Novák

• Závislák
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26. 07. 2012, 12:00:06 »
Dá se někde sledovat jaké utkání, nebo na jakém streamu co budou dávat?
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
« Odpověď #9 kdy: 26. 07. 2012, 12:18:47 »
Vorti mě předběhl, ale i já sem hodím jednoho linka. ;)

http://freesat.co.uk/bbc-olympics1

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26. 07. 2012, 12:56:45 »
dík, to vypadá dobře. Dalo by se někde zjistit, v jaké kvalitě bude ČT HD ? zda má smysl dát si parabolu i na BBC ?

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 26. 07. 2012, 19:35:21 »
pokud máš možnost parabolu směrovat na 28.2 a nevadí ti komentář v angličtině, učiň tak. Rozdíl je opravdu úchvatný. Ale zase asi strávíš víc času u obrazovky i u plánování, který přenos sledovat. V "českých" přenosech za tebe výběr udělá ČT. Myslím, že jim neuteče moc důležitého. Uvidíme, jak rušivé budou střihy na jiný sport, které ohlásili.