Autor Téma: Programy TVP na Astra 1  (Přečteno 10190 krát)

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
Programy TVP na Astra 1
« kdy: 05. 11. 2012, 09:33:24 »
Máme doma už delší dobu jeden televizor napojený na satelit, klasickou Astru 3. Nedávno jsem dokoupil twin monoblok, a tak budou zanedlouho dvě televize napojené na satelit. Zatím jsme aspoň naladili jednu tv i na druhou družici, Astru 1.

Po naladění jsem s překvapením zjistil, že mezi FTA na Astře 1 jsou i polské programy TVP Historia a Kultura. V nabídce jsou ale i další veřejnoprávní stanice, TVP1, TVP2 a TVP Sport. Ty už jsou ovšem zakódované. U TVP1 a 2 mi to nevadí, ty přijímáme i přes DVB-T. Chtěl bych ale nějak rozjet ten TVP Sport. Otázka je, jak.

Jednou z možností by mohlo být pořízení Telewizje na karte (TNK). Ovšem u té je uvedeno, že je určena pro družici Hotbird 13 stupňů E. Takže by to byla asi zbytečná koupě, nebudeme přetáčet na jinou družici, když máme monoblok speciálně s rozestupem na Astru 1 a 3.

Dá se teda ten TVP Sport nějak odkódovat nebo mám využívat nějaký sportovní balíček Skylinku a ty cizí zakódované kanály mít jen pro dobrý pocit, kolik kanálů to naladilo?

Reklama

• Stálý člen

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Re:Programy TVP na Astra 1
« Odpověď #1 kdy: 05. 11. 2012, 12:05:29 »
Kanály TVP na pozici 19,2 stupně, pokud je mi známo, nejsou určeny pro individuální příjem. Bohužel.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

amatér Tondach

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 11. 2012, 12:19:48 »
Toto se píše v odborné literatuře:
VIDEOGUARD
Systémem VideoGuard se 'proslavil' hlavně britský pay-tv paket Sky Digital. Příjem ať už neoficiální či oficiální je snem nejednoho satelitního diváka v Evropě. Sky Digital totiž obsahuje bezkonkurenční nabídku TV a R programů a oficiální předplatné se pohybuje na naše poměry ve značných částkách za rok. Je otázkou, zda si hackeři poradí i s tímto systémem, který zatím odolává hlavně z důvodu nedostupnosti dekódovacích modulů.

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
« Odpověď #3 kdy: 05. 11. 2012, 12:31:10 »
Britská Sky už dávno pro hackery otevřená je, stejně jako Sky Italia nebo Sky Deutschland. Nemám povědomí o tom, že by se tak stalo u programů Telewizje Polska na 19,2. Jen bych chtěl upozornit, že pokud by se mě chtěl někdo ptát na podrobnosti, nebudu se na toto téma dále rozepisovat, jelikož si to z pozice redaktora tohoto webu nemohu dovolit.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #4 kdy: 05. 11. 2012, 14:16:58 »
Ale já přece nechtěl radu, jak to zprovoznit nelegálně. Klidně za to zaplatím, otázka je, jak. O tom Videoguard jsem už taky něco mezitím vyštrachal, a jak jsem pochopil, k rozjezdu na 19,2 bych k tomu potřeboval kromě přístupové karty i přijímač s tímto kódováním. a ten nemám. Máme starý OPTIBOX a na druhou tv si plánuju pořídit Ariva Combo 250.
btw krátký článek, ze kterého jsem to vyštrachal, je zde
http://www.seznam.cz/10488/tvp-opet-zakoduje-tvp-hd-tvp1-tvp2-i-tvp-sport/

Jo a navíc ta karta je údajně přístupná jen v nabídce kabelovek. Je to sice už 3 roky starý článek, ale asi se nic nezměnilo.

Tím pádem to asi padá, je to marná snaha. Asi se budu muset spokojit s Eurosportem.

Reklama

• Stálý člen

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
« Odpověď #5 kdy: 05. 11. 2012, 14:47:46 »
Reagoval jsem na pana Amatéra. Co se týká možnosti individuálního příjmu na 19,2 (ať už legálního, či nelegálního), nemám o něm povědomí. Hotbird je jistota.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. 11. 2012, 14:53:54 »
Příjem paketu TVP Z astry 1 ve Videoguardu, je určen, pouze pro kabelové operátory v Polsku. Přístupovou kartu nelze nikde zakoupit, tu dodává TVP!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #7 kdy: 05. 11. 2012, 15:20:34 »
Reagoval jsem na pana Amatéra.

dyť já vím, já taky  :)

Hotbird je jistota.

To je, ale když už jsme kupovali ten monoblok pro Skylink, tak to teď nebudu měnit. Ne kvůli jednomu kanálu.

Příjem paketu TVP Z astry 1 ve Videoguardu, je určen, pouze pro kabelové operátory v Polsku. Přístupovou kartu nelze nikde zakoupit, tu dodává TVP!

No zlatá ČT, u nás musí veřejnoprávní televize ze zákona zprovoznit vysílání zdarma pro všechny. Ostatně, jak by taky ne, když zdarma to není, neb platíme koncesionářské poplatky. Chudáci Poláci mají poplatky a ještě platí extra.

Miroslav Kuzník

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05. 11. 2012, 15:57:32 »
Mario F87.Mají je jak my v DVB-T

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #9 kdy: 05. 11. 2012, 17:12:24 »
U nás je fakt jenom minimum lidí, kteří jsou ochotní těch pár stovek zaplatit.

Jako třeba já, no stejně to nejde.

Mario F87.Mají je jak my v DVB-T

Ano, jen ne ten Sport. Mux 1+2 chytáme i tu, Historii a Kulturu budu teď mít v FTA, jen ten Sport bude chybět. Co už...

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 05. 11. 2012, 17:34:33 »
Jenom bych upřesnil že na tom Hot Birdu je více FTA polských programů včetně třeba tuším 5 hudebních,nikoli jen placené pakety.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #11 kdy: 05. 11. 2012, 19:15:15 »
Jenom bych upřesnil že na tom Hot Birdu je více FTA polských programů

Už to fakt nebudem měnit, ale díky za upřesnění  :)

včetně třeba tuším 5 hudebních

no jestli jsou stejné "kvality" jako Eska a hlavně Polo, tak to se bez nich rád obejdu  :D Hlavně z Polo je mi na blití  :D

(škoda, že tu chybí takový ten smajl, jak zvrací, co je na Skype)
« Poslední změna: 05. 11. 2012, 19:17:14 od MarioF87 »

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06. 11. 2012, 07:18:12 »
O.k. to je Vaše rozhodnutí. Jen je škoda že jste se neinformoval ještě před nákupem toho monoblokového módního nesmyslu.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

MarioF87

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
« Odpověď #13 kdy: 06. 11. 2012, 07:28:40 »
škoda že jste se neinformoval ještě před nákupem toho monoblokového módního nesmyslu.
:)
Já fakt nevěděl, že na 19,2E budou Poláci. Vždy jsem si myslel, že jsou na Hotbird 13E a je fakt, že jsem zvažoval i koupi monobloku s rozestupem 6,2 (tedy pro Astru 1 a Hotbird), ale to by mě asi ostatní zabili, kdybych jim vzal Astru 3. A kupovat nějaký quatro monoblok nebo jak se to jmenuje pro 4 družice, už by navyšovalo náklady nad míru. Nezapomeňte, že ještě nemám ani ten druhý přijímač, to jsou hned 2 000, plus Irdeto karta... To nejsou levné záležitosti.

No a pokud si říkáte, že jsem do toho neměl lézt, když nemám peníze na koupi všeho najednou, tak je to proto, že přes zimu bychom to nenainstalovali, na střechu v zimě nikdo nepůjde. Už teď byl problém vychytat počasí. Takže jsme to holt museli aspoň nachystat, zbytek se může dokoupit kdykoli.