reklama

Autor Téma: HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed  (Přečteno 6634 krát)

s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« kdy: 17. 07. 2012, 10:55:51 »
Chci se zetat jesli nekdo nevi proč se mi HD programy české televize v mux3 tolik sekaji když z mux4 jdou krásně a pritom mám mux 3 z Jěšťedu lepší příjem než mux4. ??? Jde to někomu z jestedu vůbec dobře?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 536
    • Zobrazit profil
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2012, 11:33:12 »
Podle ceho lepsi prijem? A na cem to prijimate?


IkEBlaster

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #2 kdy: 17. 07. 2012, 11:44:58 »
Kleť, stejný problém. HD kanály na MPX3 se sekají, obraz jakoby skáče v čase. Zkoušeno jen v PC v DVBDream, nemám důvod je ladit i na televizi, MPX4 jde po většinu času bez problému (včera v bouřce na cca 20s vypadnul signál úplně, kdo ví proč).


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #3 kdy: 17. 07. 2012, 13:04:01 »
Podle ceho lepsi prijem? A na cem to prijimate?
Podle kvality signálu který se teď u muxu 4 jěště zhoršil na Hrubý 58% (dříve 60%) a jemný 62% (dříve 71%) u muxu 3 z jestedu mám příjem: 68% hrubý a 84% jemny. Presto mam na mux 4 HD v pořádku a na mux 3 se seka. :-( Jinak příjem na STB Evolve Galaxy HD 3020.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2012, 13:32:35 »
Podle ceho lepsi prijem? A na cem to prijimate?
Podle kvality signálu který se teď u muxu 4 jěště zhoršil na Hrubý 58% (dříve 60%) a jemný 62% (dříve 71%) u muxu 3 z jestedu mám příjem: 68% hrubý a 84% jemny. Presto mam na mux 4 HD v pořádku a na mux 3 se seka. :-( Jinak příjem na STB Evolve Galaxy HD 3020.

Už se o tom píše v jiné diskuzi. Problém je nejspíše na straně ČRa v A/V synchronizaci, respektive některý z identifikačních údajů pro zpracování signálů je chybný. Některé typy televizorů se pak chovají normálně, jiné zpožďují zvuk, nu a další kostičkují - nezasynchronizují obraz, i když kvalita i síla signálu je na standardní úrovni.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #5 kdy: 17. 07. 2012, 13:33:24 »
 :) Krašov K 52 MUX 3 jede bez zjevných problémů  8) i ty MPEG4 HD jen zvuk se v pravidelných intervalech vypíná,ale to se doladí to nevidím jako problém,poporodní bolístky  8)
To spíš na Ještědu bych viděl pro MUX3 Vertikální vysílání na K60 a mohli by jet 50KW protože 100KW Horizontální signál z Černé hory v krkonoších by netušili když to funguje v Praze na Cukráku a Žižkově!!!a to prosím jsou si vysílače mnohem blíž než ti na severu!!! a taky v praze Žižkov 25KW a Cukrák 100KW přesně jako Ještěd 20KW a Černá hora 100KW jen s tím rozdílem že Žižkov jede Vertikálně a Ještěd Horizontálně a vPraze příjem bez problémů a v Liberci problém...
No což taky si lidi v Praze na Žižkově si taky zvykli a otočili antény tak proč ne na severu v Liberci,taky by lidi otočili antény na Ještěd(na všechny tři multiplexy 1-2-3) a jede se dál...kde je problém =)  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #6 kdy: 17. 07. 2012, 13:38:33 »
To spíš na Ještědu bych viděl pro MUX3 Vertikální vysílání na K60 a mohli by jet 50KW protože 100KW Horizontální signál z Černé hory v krkonoších by netušili když to funguje v Praze na Cukráku a Žižkově!!!a to prosím jsou si vysílače mnohem blíž než ti na severu!!! a taky v praze Žižkov 25KW a Cukrák 100KW přesně jako Ještěd 20KW a Černá hora 100KW jen s tím rozdílem že Žižkov jede Vertikálně a Ještěd Horizontálně a vPraze příjem bez problémů a v Liberci problém...
Problém Ještěd x Černá hora nevyřeší změna polarizace. Je nastaven ochranný interval, který předpokládá max vzdálenost vysílačů asi 35km. Jenže vysílače jsou od sebe dál. Jedinou možností je tedy vrátit se k původní konfiguraci Muxu3, ovšem tím by poklesl celkový datový tok Muxu. Teď, po přidání HD, by se tam už programy nevešly.


IkEBlaster

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #7 kdy: 17. 07. 2012, 13:53:33 »
Mimochodem - proč je to téma v sekci pro DVB-S?  ???


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #8 kdy: 17. 07. 2012, 13:54:18 »
Když se změní polarizace, vysílače na stejném kanále se od sebe "odstíní" o více než 20dB, což by problém Černé hory a Ještědu mohlo v mnoha případech odstranit. Určitě ta myšlenka úplně "zcestná" není.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #9 kdy: 17. 07. 2012, 14:04:55 »
Když se změní polarizace, vysílače na stejném kanále se od sebe "odstíní" o více než 20dB, což by problém Černé hory a Ještědu mohlo v mnoha případech odstranit. Určitě ta myšlenka úplně "zcestná" není.
Jenže těch 20dB je při přímém šíření. Až se to rozbije o kopce (jako že jich je kolem dost), tak to bude jen pár dB.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 683
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #10 kdy: 17. 07. 2012, 15:10:04 »
Pánové, děkujeme. Problém přepošlu do Radiokomunikací a doufám, že ho budou řešit. U mě se projevuje také na Linux boxu, a to jak v muxu 3, tak i experimentu DVB-T2. Barrandov a Prima family jdou bez problémů. Na televizoru Samsung pak vše OK.

Téma přesouvám.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #11 kdy: 18. 07. 2012, 00:50:17 »
Karel Cibulka: Dej pokoj s vertikální polarizací, třetí anténu pořizovat nehodlám...  :(


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #12 kdy: 18. 07. 2012, 04:39:33 »
Citace
Problém Ještěd x Černá hora nevyřeší změna polarizace. Je nastaven ochranný interval, který předpokládá max vzdálenost vysílačů asi 35km. Jenže vysílače jsou od sebe dál. Jedinou možností je tedy vrátit se k původní konfiguraci Muxu3, ovšem tím by poklesl celkový datový tok Muxu. Teď, po přidání HD, by se tam už programy nevešly.

Teď přes OH se s tím nedá už nic dělat. Ale po ukončení OH, kdy HD programy ČT vypnou a budou tam mít zase jen pár SD programů by to mohli vrátit na původní konfiguraci muxu 3 CDG aby to fungovalo, to by po ukončení OH až budou HD programy vypnuté, žádný problém nebyl.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #13 kdy: 18. 07. 2012, 06:33:17 »
Když se změní polarizace, vysílače na stejném kanále se od sebe "odstíní" o více než 20dB
To bohužel neodpovídá skutečnosti, je to výrazně méně.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 578
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:HD ČT v mux4 vs. mux3 jěsťed
« Odpověď #14 kdy: 18. 07. 2012, 08:50:59 »
V muxu 3 ty HDčka chytnu, dokonce je najde i set top box, který je jen mpeg 2, akorad je tam černá obrazovka a zvuk je jako když připojuješ tuškovou baterii k reproduktoru, což odpovídá i tomu co jsem simuloval na pc, vzal jsem mpeg-4 soubor a vynutil přehrání kodekem pro mpeg-2, výsledek, soubor se nepodařílo přehrát, natož otevřít, krom toho že to bylo muxnutý v mpeg 4 (.mp4) , tak pochopitelně nešlo ani dekódovat video a audio, mpeg-4 je výkoná komprese, a mpeg 2 si s tim neporadí.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


 

reklama