reklama

Autor Téma: JAKOU ANTENU V BRNE  (Přečteno 6642 krát)

ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #15 kdy: 08. 07. 2012, 22:07:56 »
Je to bez toho zesilovace. Muzu to pak zkusit s nim. Jede to vsude, akorat jeden set-top-box co mam zatim danej do serie za druhym nenaladi nic, ale chci vytahnout kabel az k rozbocovaci.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #16 kdy: 08. 07. 2012, 22:12:40 »
Z Alumnátu jela Nova na R7 (v horizontálu) a ČT1 na R37 (taky v horizontálu), to jenom pro pořádek  :)
Pokud vidíte i do doby před sametem, to Nova ještě nebyla, tak K7 byl vykrývač ČT. Troufám si tvrdit, že jel svisle, neb se nepletl ke K6 (dálkový příjem Vídně ze stejného směru) a K37 jel z jiného stanoviště (budova Radiokomunikací).
Jinak ohledně muxu 4 na k64 bych ještě s tou další anténou počkal, protože zatím vysílá MUX 4 z Bohunic a navíc horizontálně. Ale podle provozovatele MUXU 4, ma někdy během týdne zahájit vysílání muxu 4 i z Barvičovy a ve vertikální polarizaci a to by mohla pobrat i ta jedna anténa, mělo by se začít vysílat na k46(nižší kanál=líp se šíří).
Není Barvička jako Barvička, stanoviště Radiokomunikací a Alumnát(chystaný K46) jsou od sebe vzdáleny několik set metrů a dolů do Žabin to dělá rozdíl klidně i 90 stupňů, což by jedna anténa nasvislo nepobrala.


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #17 kdy: 08. 07. 2012, 22:18:23 »
ten zosilovač  čo ste tam mali vam vlastne vykrill straty rozbočovača ak ho tam date speť signal vam o niečo stupne


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #18 kdy: 08. 07. 2012, 22:22:21 »
Není zač, jen se zeptám, máte zapojený ten zesilovač, nebo jedete bez zesilovače?, pokud jedete bez něj, tak by mohl ten zesilovač pomoct. Jinak ohledně muxu 4 na k64 bych ještě s tou další anténou počkal, protože zatím vysílá MUX 4 z Bohunic a navíc horizontálně. Ale podle provozovatele MUXU 4, ma někdy během týdne zahájit vysílání muxu 4 i z Barvičovy a ve vertikální polarizaci a to by mohla pobrat i ta jedna anténa, mělo by se začít vysílat na k46(nižší kanál=líp se šíří).

Taky čekám až spustí 46kanál.jsem sice 32km od budoucího vysílače ovšem rádio čas zde chytnu dobře tak zítra otáčím anténu a budu čekat.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #19 kdy: 09. 07. 2012, 06:53:32 »
Z Alumnátu jela Nova na R7 (v horizontálu) a ČT1 na R37 (taky v horizontálu), to jenom pro pořádek  :)
Pokud vidíte i do doby před sametem, to Nova ještě nebyla, tak K7 byl vykrývač ČT. Troufám si tvrdit, že jel svisle, neb se nepletl ke K6 (dálkový příjem Vídně ze stejného směru) a K37 jel z jiného stanoviště (budova Radiokomunikací).
V době před sametem nebyla žádná ČT, ale ČST. A tehdy na R7 (H) byla ČST1 a na R37 byla ČST2, přičemž R7 se nemohl ani omylem krýt s E5/ORF1 Kahlenberg, protože jak známo, tak R7=183,25MHz a E5=175,25MHz. Jediný problém byl paradoxně s tím kanálem R37, protože na shodném kmitočtu vysílala STV2 z Borského Mikuláše.
Z Barvičky jako takové se pak vysílalo na R35, R49 a R52.
 :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #20 kdy: 09. 07. 2012, 08:04:58 »
[přičemž R7 se nemohl ani omylem krýt s E5/ORF1 Kahlenberg, protože jak známo, tak R7=183,25MHz a E5=175,25MHz.
O krytí řeč nebyla, jak známo slabý užitečný signál a na sousedním kanále signál nežádoucí, notabene ze stejného směru, byl a doposud bývá problémem.
Ovšem značně jsme se odchýlili od tématu.
Takže, v Žabinách by měl být příjem MUXů (nejen) z Barvičky možný "na kus drátu" (aspoň to zkusit) a pokud se spustí MUX 4 z Alumnátu na K46, bude se to týkat i jeho.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #21 kdy: 09. 07. 2012, 17:46:54 »
Signál 2 sousedních kanálů se v žádném případě neovlivňuje do té míry, že by pomohlo - jak tvrdíš - použití opačných polarizací. Problém sousedních kanálů, mají-li odlišné úrovně, je při zesilování nebo slučování, ale ani na jedno z toho nepomůže odlišná polarizace. Je to sice mimo téma, ale pokud se zde uvádí zjevné nepřesnosti, tak je potřeba to uvést na pravou míru  :)


 

reklama