reklama

Autor Téma: ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3  (Přečteno 49538 krát)

PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #150 kdy: 18. 07. 2012, 18:52:15 »
Už není třeba laborovat s laděním.
ČRa změnily SDT ze shodných s muxem1 na odlišné.
Takže ČT HD má 261 (mělo 258), ČT4 HD má 262 (mělo 260).
Ovšem ponechali EIT na původních hodnotách (258 a 260), takže nám u HD nepůjde EPG, dokud to nespraví.
Muzu potvrdit, ze v Brne v mux3 taky zmenili SID pro pro CT HD a CT4 HD. SID v EPG budou muset jeste opravit, aby EPG jelo.
Vysilatel CDG tak ustoupil vyrobcum nekvalitnich firmwaru TV. Logicka otazka nasleduje - vymysli si vysilatel DB pro muxu4 taky svoje dalsi tri cisla SID pro svoje HD programy?
Je zajimave, ze SHARP LE730 s tim stejnym SID u MUX4 nema nejmensi problem a v pohode mam naladene 257 - CT1 z MUX1 a CT1 HD  z MUX4, zatimco 257 z MUX nejela, ted jede jako 261, ale nejde tomu EPG. Ze by to ty televize jeste nejak porovnavali podle site ci co? Pri tom MUX3 nepatri primo CRa ale nejake dceri, kterou 100% vlastni, je to zajimave...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #151 kdy: 18. 07. 2012, 19:07:39 »
:) nejen pro José ho   8)  Dobrý den, pane Cibulko,.....
On je to jako vždy jen marketingový canc. ČTÚ samozřejmě přiděluje kmitočty, ale chybu způsobily až ČRa rekonfigurací muxu s nastavením GI na 1/8. Původní konfigurace muxu s GI 1/4 se SFN problém neměla. Ovšem jako chybu ČTÚ vidím, že proti této konfiguraci nic nenamítá. Také se divím, že se ČRa nesnaží prohodit Mux3 s Muxem 1 nebo 2. Muxy 1,2 i nadále používají GI 1/4, takže by v SFN Ještěd - Černá Hora fungovaly.


dablazek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #152 kdy: 18. 07. 2012, 19:39:37 »
Citace
Ahoj, prosím tě o "nakopnutí" jak "zafixovat" ručně vyhledanou síť. Mám Sharpa a stejný problém s přepisem. Předpokládám že by to řešení mohlo být podobné.
Díky moc.

Nemám nejmenší tušení jak se s tím vyrovnat u Sharpa. Ale u Philipse to lze takto: Menu, Nastavení, Nastavení kanálu, Instalace kanálů, Digitální test přijmu, Vyhledat, Uložit. To postupně provést jak u mux1, tak u mux2 tak u mux3 tak u mux 4 a všude, kde to jde do nějaké kolize. Pak se poukládá všechno z daných muxů bez ohledu na to, jaké to má značení.
díky za odpověď, takhle to jde i u Sharpu, akorát mi to přepisovalo, nicméně už je po problému, změnou identifikace kanálu viz výše :)
« Poslední změna: 18. 07. 2012, 19:44:41 od dablazek »


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #153 kdy: 18. 07. 2012, 20:21:55 »
Přišel jsem domu, zkoušel oba HD kanály, šlo EPG ale nešel zvuk, přeladil jsem tedy celý MUX3 a zvuk jde, ale zase nejde EPG.
U ostatních kanálu MUXu je vše ok.


Koddy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
  • Multiplex 1, 2, 3 a 4, Regionální síť 7 a 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #154 kdy: 18. 07. 2012, 21:19:17 »
Přišel jsem domu, zkoušel oba HD kanály, šlo EPG ale nešel zvuk, přeladil jsem tedy celý MUX3 a zvuk jde, ale zase nejde EPG.
U ostatních kanálu MUXu je vše ok.

Ano, večer jsem zapnul TV a u ČT 1 HD a ČT 4 HD nešel zvuk, ale EPG ano.
Znovu jsem naladil MUX3 a zvuk jde bez EPG. Takže stejná situace.
Příjem z Bukové hory (55. kanál).

Ještě dodatek: Mám LED TV Samsung. Rodiče LED TV Sony a tam zvuk funguje, takže se nic nemuselo ladit.
Asi záleží, jak která TV změnu zpracuje.
« Poslední změna: 18. 07. 2012, 21:29:59 od Koddy »
STA (DVB-T a FM)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #155 kdy: 18. 07. 2012, 21:21:24 »
Vím, že to sem možná nepatří, ale od té doby, co začal "nově" vysílat mux 4, tak jsem začal mít docela velké problémy s muxem 3. Mux 3 chytám z vysílače Praha Žižkov (síla 58/ kvalita 30 - 40) a mux 4 z Olšanky. Neví někdo co s tím? Ostatní muxy jedou síla 100/ kvalita 100. Nikdy před tím problémy nebyly. TV přijímám na TV tuneru Cinergy DT USB XS Diversity. Díky za případné info


Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #156 kdy: 18. 07. 2012, 21:36:53 »
Taky nešel zvuk. Přeladil jsem a vše OK.


Cojeti Potom

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #157 kdy: 18. 07. 2012, 23:08:56 »
Necekane se prave stalo skutecnosti. Uz fachci CT 4 HD i na compu, proto myslim, ze by mohl bezet i lidem s TV Panasonic, pac meli podobny problem :)
Tyka se vysilace Cukrak.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #158 kdy: 18. 07. 2012, 23:26:01 »
Vypadá to nadějně (Žižkov), tak snad to už tak zůstane, protože kolem poledne to pár minut taky běželo OK.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #159 kdy: 18. 07. 2012, 23:35:27 »
u mého Sharpu - v popisu - je vše při starém - HDéčka běží jen z MUXu 4, žádný program nepřepsal jiný, takže spokojenost...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Martin Gembec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #160 kdy: 19. 07. 2012, 00:11:23 »
Taky potvrzuji, že asi od 22. hodiny konečně běží ČT HD i ČT4 HD bez problémů obraz i zvuk, vč. EPG.
TV karta Airstar2, Mux3 Ještěd.

Snad už to vydrží...


jis

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #161 kdy: 19. 07. 2012, 01:06:06 »
Přišel jsem domu, zkoušel oba HD kanály, šlo EPG ale nešel zvuk, přeladil jsem tedy celý MUX3 a zvuk jde, ale zase nejde EPG.
U ostatních kanálu MUXu je vše ok.
Potvrzuji to samé u TV Samsung, viz podpis.


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #162 kdy: 19. 07. 2012, 01:14:01 »
Tak momentálně vše ok, zvuk sedí, obraz je ok a bez kostiček, EPG jede, chybí jen TXT.


me116

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 94
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #163 kdy: 19. 07. 2012, 06:15:40 »
Dnes v 6:10 - na obou HD programech je zesynchronizován obraz se zvukem. EPG je tu také, ale není tu zatím teletext. Příjem z Hošťálkovic.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #164 kdy: 19. 07. 2012, 06:39:23 »
Tak momentálně vše ok, zvuk sedí, obraz je ok a bez kostiček, EPG jede, chybí jen TXT.

Jen mi není jasné proč v mux3 u ČT HD je označení kódovaný kanál.... Hehehehe....
Předpokládám, že komusi z ČRa zase při zadávání jaksi kamsi utekla ručička a s ní i hodnoty...
Nepředpokládám, že by to byla předpříprava na to, že až se ČT HD vypne, tak že by ho nahradil nějaký pay kanál třeba HBO HD nebo National Geographic HD apod. či snad třeba Eurosport HD.

Anebo to není ,,omyl" a mohlo by jít teoreticky třeba o tohle
http://www.digizone.cz/clanky/televize-nova-pripravuje-dalsi-kanal-i-placene-sluzby-v-pozemnim-vysilani/

V každém případě ČT HD má v mux3 označení zakódovaného kanálu....

 
« Poslední změna: 19. 07. 2012, 07:13:13 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


 

reklama