Autor Téma: ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3  (Přečteno 59358 krát)

VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #135 kdy: 18. 07. 2012, 15:03:03 »
Na ČT1 HD už je zesynchronizovaný obraz se zvukem ;D. ČT4 HD se stále trhá a zvuk je opožděn cca o 7 sekund :(. Příjem z Hošťálkovic.

A opravdu přijímáte Hošťálkovice (Ostrava) K48?  ČT4 HD je totiž naprosto v pořádku, před minutou jsem provedl kontrolu. Ujíždí ale ČT1 HD o cca 0,3 s, což není moc, ovšem na řeči (pohybu úst) je to znát. Rovněž EPG OK na obou programech..
Přijímám jenom Hošťálkovice, protože Praděd je ode mně cca 100 km a vysílá na K51 a já MUX 3 přijímám na K48.

Zdravím.po přečtení musí taky reagovat.Přijímám taktéž ostravský MUX 3 pomocí STA a včera večer jsem registroval tyto změny:HD programy bez EPG a TXT Očko bez EPG.Dnes Očko s EPG HD programy nadále bez EPG a TXT.Zvuky nešilhaly.Přijmače:LED tv Technika MPEG4 Full HD a stb Evolve Scorpio DT3010 HD PVR.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


afroman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #136 kdy: 18. 07. 2012, 15:16:33 »
K problematice prepisu kanalu:

Tak jsem mel prave docela prijemny hovor s pracovnikem CRA, ktery mi velice starostlive sdelil, ze na tomto intenzivne pracuji, abych jeste par dni vydrzel.Jak jsem vyrozumnel, tak problem je opravdu v identifikaci kanalu (u nekterych tv), ktery ale do CRA posila CT.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #137 kdy: 18. 07. 2012, 15:28:10 »
Citace
Ahoj, prosím tě o "nakopnutí" jak "zafixovat" ručně vyhledanou síť. Mám Sharpa a stejný problém s přepisem. Předpokládám že by to řešení mohlo být podobné.
Díky moc.

Nemám nejmenší tušení jak se s tím vyrovnat u Sharpa. Ale u Philipse to lze takto: Menu, Nastavení, Nastavení kanálu, Instalace kanálů, Digitální test přijmu, Vyhledat, Uložit. To postupně provést jak u mux1, tak u mux2 tak u mux3 tak u mux 4 a všude, kde to jde do nějaké kolize. Pak se poukládá všechno z daných muxů bez ohledu na to, jaké to má značení.
« Poslední změna: 18. 07. 2012, 15:31:03 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


me116

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 94
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #138 kdy: 18. 07. 2012, 15:34:32 »
Dnes v 15:15 přibylo u ČT1 HD A ČT4HD EPG. Vysílač Hošťálkovice.


me116

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 94
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #139 kdy: 18. 07. 2012, 15:35:52 »
A u Óčka také přibylo EPG.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #140 kdy: 18. 07. 2012, 15:45:55 »
Dnes v 15:15 přibylo u ČT1 HD A ČT4HD EPG. Vysílač Hošťálkovice.
Jo EPG je ale TXT u hd není.


jarke32

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #141 kdy: 18. 07. 2012, 15:47:50 »
Citace
Ahoj, prosím tě o "nakopnutí" jak "zafixovat" ručně vyhledanou síť. Mám Sharpa a stejný problém s přepisem. Předpokládám že by to řešení mohlo být podobné.
Díky moc.

Nemám nejmenší tušení jak se s tím vyrovnat u Sharpa. Ale u Philipse to lze takto: Menu, Nastavení, Nastavení kanálu, Instalace kanálů, Digitální test přijmu, Vyhledat, Uložit. To postupně provést jak u mux1, tak u mux2 tak u mux3 tak u mux 4 a všude, kde to jde do nějaké kolize. Pak se poukládá všechno z daných muxů bez ohledu na to, jaké to má značení.

Mám Philips PFL9606 a tento postup jsem zkoušel včera a nejde mi to, naladí se to správně až do mux3 a po jeho uložení je to opět přepsané ale aspoň to takhle jde vrátit na ty z mux1 když u těch HD z mux3 se seká zvuk. Dnes jsem byl u nás ve firmě VIKI odkud mám TV a ty to řeší přímo se zastoupením Philipsu tak uvidím třeba něco Philips vymyslí, dnes se objevil nový firmware ale tento problém přetrvává.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #142 kdy: 18. 07. 2012, 16:00:29 »

Citace
Mám Philips PFL9606 a tento postup jsem zkoušel včera a nejde mi to, naladí se to správně až do mux3 a po jeho uložení je to opět přepsané ale aspoň to takhle jde vrátit na ty z mux1 když u těch HD z mux3 se seká zvuk. Dnes jsem byl u nás ve firmě VIKI odkud mám TV a ty to řeší přímo se zastoupením Philipsu tak uvidím třeba něco Philips vymyslí, dnes se objevil nový firmware ale tento problém přetrvává.

No já vim, že se mi to povedlo až nějak na druhý pokus. A když úplně první uložíš mux3 až po něm mux4 a jako poslední mux1 tak ti ta jednička přepíše ty HDéčka v tom mux3 ? / jo a mám vypnuté aktualizace /
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #143 kdy: 18. 07. 2012, 16:51:37 »
Už není třeba laborovat s laděním.
ČRa změnily SDT ze shodných s muxem1 na odlišné.
Takže ČT HD má 261 (mělo 258), ČT4 HD má 262 (mělo 260).
Ovšem ponechali EIT na původních hodnotách (258 a 260), takže nám u HD nepůjde EPG, dokud to nespraví.
« Poslední změna: 18. 07. 2012, 16:53:28 od Petr Svoboda »


afroman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #144 kdy: 18. 07. 2012, 16:53:10 »
PROBLEM PREPISOVANI KANALU PRAVE ODSTRANEN-SHARP BEZ PROBLEMU :)
CRA ZMENILA PRAVE SID :)))


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #145 kdy: 18. 07. 2012, 17:08:43 »
 :) nejen pro José ho   8)  Dobrý den, pane Cibulko,

ani České Radiokomunikace (ČRa) nepovažují současný stav za ideální, neboť naším záměrem bylo provozovat vysílač sítě MUX3 Ještěd na samostatném kmitočtu. Český telekomunikační úřad (ČTÚ), který za ČR provádí mezinárodní koordinace kmitočtů, však ČRa přidělil současně používaný kmitočtový příděl , na který bylo naší firmě vydáno Individuální povolení k provozu vysílače. V tomto povolení jsou přesně stanoveny všechny vysílací parametry a jejich dodržování je pro ČRa striktně závazné. Tento stav je bohužel výsledkem současné zaplněnosti kmitočtového spektra a v tomto regionu je koordinace kmitočtů ještě výrazně komplikována požadavky sousedních států.

ČRa tedy nestanovují  vysílací parametry a rozhodně je ani nemůžeme měnit bez provedení mezinárodní kmitočtové koordinace.

 

S pozdravem,

 

Ivana Tomassová

Útvar provozu

České Radiokomunikace a.s.
U Nákladového nádraží 3144

130 00 Praha 3, Czech Republic

 
 ;D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


jpsjps

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #146 kdy: 18. 07. 2012, 17:13:52 »
Vysílač Buková Hora CT HD již OK. Obraz a zvuk synchroní EPG funkční. Problém s výpadkem zvuku na CT4 HD stále přetrvává. Provozováno na TV LG42LE8500.

Beru zpět!!!
Nyní na CT HD nejde EPG a CT4 HD je nekoukatelná už vypadává i obraz a EPG také nefunguje předtím alespoň byl obraz OK a 3 vteřiny výpadku zvuku se dalo i tolerovat:(

No je vidět ža na tom stále pracují, ale aby v konečném důsledku jejich snažení spíše nebylo ku škodě.
« Poslední změna: 18. 07. 2012, 18:08:04 od jpsjps »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #147 kdy: 18. 07. 2012, 17:46:36 »
Už není třeba laborovat s laděním.
ČRa změnily SDT ze shodných s muxem1 na odlišné.
Takže ČT HD má 261 (mělo 258), ČT4 HD má 262 (mělo 260).
Ovšem ponechali EIT na původních hodnotách (258 a 260), takže nám u HD nepůjde EPG, dokud to nespraví.
Muzu potvrdit, ze v Brne v mux3 taky zmenili SID pro pro CT HD a CT4 HD. SID v EPG budou muset jeste opravit, aby EPG jelo.
Vysilatel CDG tak ustoupil vyrobcum nekvalitnich firmwaru TV. Logicka otazka nasleduje - vymysli si vysilatel DB pro muxu4 taky svoje dalsi tri cisla SID pro svoje HD programy?


jarke32

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #148 kdy: 18. 07. 2012, 18:32:53 »
Tak Philips také funguje jenom to EPG v HD nejde ale aspoň že tak.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #149 kdy: 18. 07. 2012, 18:48:43 »
Tak jsem poněkud rozčarován. Občasně po celý den jsem sledoval, co s tím ČRa vyvádí. Z původně dobrého stavu včera se ráno objevilo velké zpoždění zvuku na obou HD kanálech, přistoupila vyšší chybovost přenosu (nastoupilo kostičkování). Potom se teprve během dopoledne a odpoledne některé věci začaly lepšit. Prvně zvuk ČT HD, pak ČT4 HD, změnu SDT PIDů přijímače vstřebaly bez zaváhání a nyní se vylepšuje i chybovost. S vyšší chybovostí jsem objevil dosud nevídaný jev, kdy přes obraz přecházela "vlna" chyb zleva doprava a postupně se doplňovaly bloky na správný obsah. Prvním odhadem usuzuji na MBAFF, které zmiňoval ivovi. Toto rozhodně budu dál sledovat. No a ještě čekám na EPG. Je sice hezké, že jsou v EIT streamy TV POLAR, ZAK, Jihočeské TV,... ale pokud budou stále EIT od HD programů na 260 a 258, televize EPG neukáže. A nic nepomůže, že EIT běží a je aktualizovaná. Uvidíme zítra.