Autor Téma: ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3  (Přečteno 63908 krát)

Bohumil T

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #75 kdy: 17. 07. 2012, 20:24:42 »
Lepší degradace z 1920x1080 do 1024x768, než upscaling z 720x576 do 1024x768, takže z tohoto pohledu to smysl rozhodně má. Otázkou spíš zůstává, jestli to má smysl kvůli necelýmu měsíci, kdy to HD vysílání v muxu 3 bude...

Pani pise, ze je z K.Varu, takze by mela chytit HD programy i v MUX4, kde to snad vydrzi do konce roku.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #76 kdy: 17. 07. 2012, 20:28:00 »
Ad "časové značky": nebylo by potom posunutí stejné či obdobné napříč všemi značkami, přístroji? Jak vysvětlit ty obrovské rozdíly mezi typy?

Souhlasím, osobně popisuju situaci v Praze (K59). Vzhledem k regionalizaci multiplexu3 může být situace se synchronizací v jiné oblasti v pořádku.


Cojeti Potom

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #77 kdy: 17. 07. 2012, 20:28:37 »
Hlasim zmenu v sekani na vysilaci Cukrak
CT1 uz i na PC jede v poradku, naproti tomu CT4 nejede vubec, ale je videt, ze na tom delaj, resp., ze o problemu moc dobre vedi :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #78 kdy: 17. 07. 2012, 20:34:27 »
V jakékoliv nahrávce má zvuk zpoždění vůči obrazu, ale oba streamy se nahrají korektně. To by vypadalo na špatné časové značky - vzájemnou synchronizaci. Ale třeba u DVBVieweru byla vidět snaha to synchronizovat, vždy to chvilku bylo OK, pak obraz zmrznul a tak dál. Takže mi to přijde, že tam nějaké značky jsou, ale časový rozdíl mezi stopami je příliš velký a u některých TV nebo SW se pak těch 6s obrazu nevejde do k tomu alokované paměti, z čehož by taky vyplývalo, proč se to chová na různých typech různě. Maximální velikost bufferu je ale taky normována.
Ohledně MBAFF - zamrzání obrazu s ním podle mě nesouvisí. Na TV se to zobrazí vždy dobře. SW tomu ovšem moc nerozumí. Třeba DVBViewer u mě dělá deinterlace natvrdo, takže se chyby v pohybu neprojeví. Naproti tomu MediaPlayerClassic nebo WMP si o tom myslí, že jde o neprokládaný obraz a proto se obraz při pohybu rozpadne podle půlsnímků. U MPC mu samozřejmě můžu odstranění prokladu vnutit a pak je vše OK (kromě A/V syncu).


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #79 kdy: 17. 07. 2012, 20:34:57 »
Takže změna: CT1HD synchronizace A/V v pořádku, tomu odpovídají i srovnané časové značky audio a video streamu. U CT4HD je synchronizace prozatím stále rozhozená. Každopádně na tom zjevně právě pracují  8)
(Praha)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #80 kdy: 17. 07. 2012, 20:38:43 »
Takže změna: CT1HD synchronizace A/V v pořádku, tomu odpovídají i srovnané časové značky audio a video streamu. U CT4HD je synchronizace prozatím stále rozhozená. Každopádně na tom zjevně právě pracují  8)
(Praha)

Potvrzuji. Synchronizace je již v pořádku, a to jak u ČT HD, tak i u ČT4HD.  Vysílač Ostrava-Hošťálkovice.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #81 kdy: 17. 07. 2012, 20:51:05 »
V Praze je zatím v pořádku jen ČT1. ČT4 se stále seká a jsou u ní i nějaké problémy s identifikací. Aver mi na ní sice obraz ukazuje, ale při nahrávání ukládá jen zvukovou stopu.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 382
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #82 kdy: 17. 07. 2012, 21:00:53 »
MUX3 přijímám z Kleti K22. U mě na dvou různých přijímačích se chvílemi obraz rozpadá a chybí EPG u ČT HD, ČT4 HD a Óčko. EPG naopak u stejného MUX3 jde u Prima LOVE a Jihočeská televize. Dopoledne šlo EPG všude (stanici nestanici samozřejmě nepočítám). Jak je vidět, problémy se nevyhýbají ani zkušenému matadorovi ČRa. Chci tím říct, že naprosto chápu a zcela omlouvám všechny problémy MUX4. Doufám, že lidé útočící na ani ne měsíc starý MUX4 konečně pochopí, že nemohou čekat bezproblémový start, když problémy se nevyhnou ani letitému operátorovi.
Planar IT-15T2.


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #83 kdy: 17. 07. 2012, 21:02:44 »
Ano též potvrzují Liberec Jested CT1 HD v pořádku CT4 zatím disharmonie obrazu a zvuku která vede až  k sekání.


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #84 kdy: 17. 07. 2012, 21:02:51 »
V Praze je zatím v pořádku jen ČT1. ČT4 se stále seká a jsou u ní i nějaké problémy s identifikací. Aver mi na ní sice obraz ukazuje, ale při nahrávání ukládá jen zvukovou stopu.

U CT4HD je zpoždění zvuku aktuálně asi 9 sec, další problémy nepozoruju, snad jen chybějící EPG. (Praha)


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #85 kdy: 17. 07. 2012, 21:31:58 »
Funguje vám u ČT HD a ČT4 HD v MUX3 EPG? Včera mi šlo, dnes už ne.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #86 kdy: 17. 07. 2012, 21:40:45 »
MUX3 přijímám z Kleti K22. U mě na dvou různých přijímačích se chvílemi obraz rozpadá a chybí EPG u ČT HD, ČT4 HD a Óčko. EPG naopak u stejného MUX3 jde u Prima LOVE a Jihočeská televize. Dopoledne šlo EPG všude (stanici nestanici samozřejmě nepočítám). Jak je vidět, problémy se nevyhýbají ani zkušenému matadorovi ČRa. Chci tím říct, že naprosto chápu a zcela omlouvám všechny problémy MUX4. Doufám, že lidé útočící na ani ne měsíc starý MUX4 konečně pochopí, že nemohou čekat bezproblémový start, když problémy se nevyhnou ani letitému operátorovi.

Pane Džubeji, již jsem Vám minulý týden pod jedním článkem psal, jak vnímám problémy s MUX4 já a jak se měl zachovat majitel DB. Zřejmě se Vás má slova nijak nedotkla, když dnes opět píšete omluvné ódy vůči muxu 4.... Z toho tedy plyne, že ani nyní nepochopím, že jsme nemohli očekávat bezproblémový start mux4, neboť p. Pařízek to svými amatérskými (a nebo přímo diletantskými?) prohlášeními de facto garantoval. Tudíž si omluvu nezaslouží!!! Bohužel...! Na rozdíl od ČRa, kdy jejich představitelé nepořádali de facto zbytečné tiskové konference a nikde se přihlouple nechvástali, že od 0.00 hodin 17.7.2012 budeme moci takřka všude zachytit programy ČT v HD! Honem, honem, laďte TV, servírujeme super kvalitu - a podobné nesmysly, jak to činil Pařízek. Ano, technické potíže nastat můžou, to akceptuji i chápu, avšak je nezbytné je vzápětí řešit, což stále v případě DB s několika výjimkami postrádám. Takže zatímco, jak se zdá, ČRa bude stačit na odstranění problémů cca 20 hodin po zjištění závad, DB, s.r.o., nebude stačit ani 20 (slovy: DVACET!) dnů.  Přičemž zájemci o příjem multiplexu 4 jim nestojí ani za to, aby situaci vysvětlili a - omluvili se. Mlčí a strkají hlavu do písku. Takže asi tak...


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #87 kdy: 17. 07. 2012, 21:45:27 »
Funguje vám u ČT HD a ČT4 HD v MUX3 EPG? Včera mi šlo, dnes už ne.

U nás v Olomouckém kraji (z vysílače Ostrava-Hošťálkovice) EPG funguje. Jak již jsem psal, další problémy v muxu 3 s HD programy ČT více než hodinu nazaznamenávám. Jsou OK.


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #88 kdy: 17. 07. 2012, 21:47:54 »
Taky chytám Hošťálkovice, ale EPG mi nefunguje.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:ČT 4 HD + ČT1/2 HD v MUXu 3
« Odpověď #89 kdy: 17. 07. 2012, 21:53:33 »
Taky chytám Hošťálkovice, ale EPG mi nefunguje.

Nevím, před chvilkou jsem to znovu zkoušel, EPG funguje zcela normálně - z Hošťálkovic.