Autor Téma: SKYLINK - problémy s přehráváním nahraných pořadů na harddiscu přijímače  (Přečteno 32929 krát)

skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Citace
zkrátka překračovat autorská práva. Jakékoli čestné prohlášení stvrzené podpisem, že to dělat nebudeš, dneska nic neznamená. Je holt taková doba.
To ovšem trochu koliduje s tím, že jednak je to presumpce viny, druhak už při koupi jakéhokoliv média bylo zaplaceno výpalné pro OSA. Tedy je v podstatě předplaceno zaznamenat si na cokoliv nějaké dílo. (Na papíru ta daň zatím není - snad).

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pafka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Tak Skylink pokračuje v neustálém omezování možností využít funkci nahrávání na hard disk a následně si pořad přehrát.

Včera 22/10 ve 23:30 jsem nahrál na HBO2 pořad  "Impérium - Mafie v Atlantic City" s tím, že jej následně odkóduji, abych si jej mohl přehrát později. Hned 23/10 ve 1:20 hodin ráno jsem chtěl pořad pustit a ejhle, opět ta stupidní hláška a pořad již nebylo možné přehrát. Vysvětlil by mi někdo ze Skylinku jak mám tedy pořady sledovat? Fakt mě vadí jejich přístup, mrtvá zákaznická linka a e-mail. Jejich služby pouze znamenají vybírat poplatky.


Jiří Job

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 298
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jako jak ten pořad přehrát z toho externího HDD v PC?


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Nijak, koupit si leda necertifikovanej přístroj  :) Já od nich přístroj nechci ani zadarmo protože je úmyslně ořezán. Radši budu udržovat při životě necertifikovanej  :) tam si nahraju co chci, kdy chci a záznam si pustím kdy budu chtít a na čem budu chtít. Třeba i potom na PC. Mimochodem maj horší datovej tok nežli je v pozemáku, tak nechápu proč kolem toho nahrávání nadělaj toliko humbuku. Radši at' si vezmou příklad z němců ... tok jako kráva a jede to dokonce jako FTA. Tady nějaký přiblbý karty, honem měnit ko'dy, toky mizerný, honem zavádět poplatky ... No at' se jdou vážně vycpat ubožáci z Lucemburska :D


M. Švejda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Tak Skylink pokračuje v neustálém omezování možností využít funkci nahrávání na hard disk a následně si pořad přehrát.

Včera 22/10 ve 23:30 jsem nahrál na HBO2 pořad  "Impérium - Mafie v Atlantic City" s tím, že jej následně odkóduji, abych si jej mohl přehrát později. Hned 23/10 ve 1:20 hodin ráno jsem chtěl pořad pustit a ejhle, opět ta stupidní hláška a pořad již nebylo možné přehrát. Vysvětlil by mi někdo ze Skylinku jak mám tedy pořady sledovat? Fakt mě vadí jejich přístup, mrtvá zákaznická linka a e-mail. Jejich služby pouze znamenají vybírat poplatky.

Problém je ve vašem přijímači, který nahrává zakódovaně a teprve při přehrávání odkódovává. V tu dobu už ale mohou být jiné dekódovací klíče a tak odkódovat nelze. Drtivá většina moderních přístrojů (i těch Skylink Ready) nahrává již odkódovaně. Žádné problémy tohoto typu tedy nemohou z principu vzniknout.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jarmil Packa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Každý tvoutunerový přijímač nahrává zakódovaně když zároveň sledujete něco jiného, nebo nahráváte ze dvou stanic najednou.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Pecka,to je omyl,modernější přístroje,přes jednu kartu a zapojení obou tuneru zvlášť tj.2x koax z twin lnb,nahrávají samostatně a odkodovaně,skylink ready není ani jeden dvojtuner-uni čtečka,problém je jen u modulů ! 8)
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


M. Švejda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Každý tvoutunerový přijímač nahrává zakódovaně když zároveň sledujete něco jiného, nebo nahráváte ze dvou stanic najednou.

To je samozřejmě nesmysl. Dvoutunerový přijímač může nahrávat/reprodukovat dvě stanice současně a obě online dekódovat. Stačí mít buď dvě dekódovací karty (například druhou kartu Next) nebo využít sdílení jedné dekódovací karty v rámci jednoho přijímače. Solidní dvoutunerový přístroj by měl jedno z toho nebo obojí umožňovat. Za předpokladu použití dvou LNB se samostatnými svody pro každý tuner.

U přístroje, který to nepodporuje lze očekávat, že nahrávání neodkódovaně bude většinou k ničemu, protože kódovací klíče se teď u Skylinku mění často. Poděkujme za to našim pirátícím spoluobčanům.
« Poslední změna: 23. 10. 2012, 16:10:02 od M. Švejda »


venda02

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Já to (snad dobře) chápu, tak s dvoutunerovým přijímačem obsahujícím jeden kryptovací modul s jednou kartou Skylink není (nebude) možné nahrávat zakodované programy, pokud se sleduje jiný program (přesněji řečeno jde to nahrát, ale nejde to přehrát). Nyní to jde, pokud si rychle provedu odkodování (ale ne vždy), po vypnutí Cryproworks to nepůjde prakticky nikdy. Takto je to prezentováno Skylinkem.

A já se ptám zkušenejších:
 kdybych přikoupil druhý modul a druhou kartu skylink, fungovalo by to? Mám MASCOM MC5300HDCI a dva přívody.

děkuji


skydedek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Je to vydírání nejhrubšího zrna. Co ti, kteří pracují na směny, jezdí na služební cesty a podobně? Zaplatí si za nemalé peníze "balíček" a můžou se dívat akorát tak na zeď. Chápu, že kapitalismus není sranda, ale tohle je loupež za bílého dne.


Jeremy.Ofarrell

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Já to (snad dobře) chápu, tak s dvoutunerovým přijímačem obsahujícím jeden kryptovací modul s jednou kartou Skylink není (nebude) možné nahrávat zakodované programy, pokud se sleduje jiný program (přesněji řečeno jde to nahrát, ale nejde to přehrát). Nyní to jde, pokud si rychle provedu odkodování (ale ne vždy), po vypnutí Cryproworks to nepůjde prakticky nikdy. Takto je to prezentováno Skylinkem.

A já se ptám zkušenejších:
 kdybych přikoupil druhý modul a druhou kartu skylink, fungovalo by to? Mám MASCOM MC5300HDCI a dva přívody.

děkuji
Musel bys mít přijímač, který sdílí jednu kartu a dokáže dekódovat 2 streamy nezávisle. Pak budeš jak sledovat dekódovaný program, tak se bude jiný, taktéž dekódovaný, program nahrávat.


Jeremy.Ofarrell

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Je to vydírání nejhrubšího zrna. Co ti, kteří pracují na směny, jezdí na služební cesty a podobně? Zaplatí si za nemalé peníze "balíček" a můžou se dívat akorát tak na zeď. Chápu, že kapitalismus není sranda, ale tohle je loupež za bílého dne.
Pokud nahráváš v nepřítomnosti a stačí ti jeden program v jednom okamžiku, tak naprostá většina přijímačů umí nahrávku ukládat na HDD nebo flash v odkódované podobě.


Peter Tulino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Každý tvoutunerový přijímač nahrává zakódovaně když zároveň sledujete něco jiného, nebo nahráváte ze dvou stanic najednou.
kde beru ludia drzost hovorit o niecom o com vedie hoWno?

Já to (snad dobře) chápu, tak s dvoutunerovým přijímačem obsahujícím jeden kryptovací modul s jednou kartou Skylink není (nebude) možné nahrávat zakodované programy, pokud se sleduje jiný program (přesněji řečeno jde to nahrát, ale nejde to přehrát).
....
su primace, ktore dokazu zdielat kartu vlozenu v internej citacke, cize nie v module, pre 2 tunery
moj 2tuner dokaze nahravat 2 (aj HD) programy subezne a dalsi 3. pozerat (ale uz len z niektoreho TP z ktoreho sa nahrava)


Jarmil Packa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Tak když o tom viem hoWno, tak bych prosil vysvětlení jak to mám udělat, abych mohl jeden kódovaný pořad sledovat a druhý odkódovaně nahrávat. Který přijímače to umí? Můj Topfield 7710 to tedy neumí ani náhodou.


venda02

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Já bych také prosil o návod, jak udělat, abych mohl s jednou kartou Skylink IRDETO současně sledovat jeden i nahrávat odkodovaně druhý program. A jaký přijímač to umí.
Můj MASCOM MC5300HDCI to umí, ale jen s kartou CRYPTOWOKS, a to ještě se v průběhu nahrávání nesmí moc přepínat.