Autor Téma: Satelit od Freesat by UPC  (Přečteno 74024 krát)

GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Satelit od Freesat by UPC
« kdy: 10. 07. 2012, 15:48:22 »
Zdravím,

mám takový dotaz, včera jsem si pořídil od UPC satelit s tím jejich DVR HD set-top-boxem a mám takový menší dotaz jestli někdo nevíte jak je možné že když si zapnu třeba program NovaHD a tam běží třeba seriál Hospoda, tak se obrazovka smrskne na 4:3 a nejde to nijak předělat, poté mám na svém ledTV vlevo i vpravo dost velké černé pruhy a když ten stejný program zapnu v SD kvalitě tak to mám v 16:9. Nevíte kde může být problém a jak to opravím, protože takhle vysílané pořady jsou nekoukatelné.
Dělá to i u ČT HD. Třeba včera to udělalo u seriálu Hříšní lidé města pražského.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #1 kdy: 10. 07. 2012, 16:03:10 »
Zdravím,

mám takový dotaz, včera jsem si pořídil od UPC satelit s tím jejich DVR HD set-top-boxem a mám takový menší dotaz jestli někdo nevíte jak je možné že když si zapnu třeba program NovaHD a tam běží třeba seriál Hospoda, tak se obrazovka smrskne na 4:3 a nejde to nijak předělat, poté mám na svém ledTV vlevo i vpravo dost velké černé pruhy a když ten stejný program zapnu v SD kvalitě tak to mám v 16:9. Nevíte kde může být problém a jak to opravím, protože takhle vysílané pořady jsou nekoukatelné.
Dělá to i u ČT HD. Třeba včera to udělalo u seriálu Hříšní lidé města pražského.
na Nova SD Hospodu mít v 16:9 nemůžete, je to vysíláno ve 4:3, tedy settopbox reaguje správně. Nicméně, můžete mít na zobrazovači roztažený 4:3, nebo 4:3 pan scan, to znamená, že nahoře a dole bude obrazová informace chybět, na bocích to bude v pohodě - napsal jsem to správně? Nechť mě znalí opraví ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #2 kdy: 10. 07. 2012, 16:15:52 »
Musí to jet, jelikož to tak včera jelo. Normálně NOVA SD seriál Hospoda 16:9 na NOVA HD seriál Hospoda 4:3 To samé na ČT SD Hříšní lidé města pražského formát 16:9  ČT HD to jelo ve 4:3


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #3 kdy: 10. 07. 2012, 16:24:01 »
netuším, nemůžu posoudit. Kdyby byl nějaký screenshot, budiž, ale fakt nevím, nesledoval jsem.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Roman Bárta

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 451
  • Tape deck - nádherná nostalgie....
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #4 kdy: 10. 07. 2012, 17:05:39 »
Tohle je naprosto normální. Mě,i všem kamarádům nové placky zobrazují také tak. Starý film,nebo seriál,který je natočen ve starém formátu,je při vysílání v kanálu HD vysílán ve 4:3. Takže si prostě musíš vybrat.
DVB-T-
 k.33,58,55 Buková Hora, 25 Čer.Studnice, 30 Ústí n.Labem, 44 Louštín, 60 (38) Trutnov, RS7-50 Klínovec, 21 Ústí n. Labem, reg.síť 9-Most
             34,48,52-Krašov, 56, RS7-38, RS1-37- Plzeň
Dvb-s -0,8W, 5W, 5E, 13°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E + Skylink+Freesat
UPC Kabel
FM-Sony ST-SE 700

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #5 kdy: 10. 07. 2012, 17:29:19 »
Tohle je naprosto normální. Mě,i všem kamarádům nové placky zobrazují také tak. Starý film,nebo seriál,který je natočen ve starém formátu,je při vysílání v kanálu HD vysílán ve 4:3. Takže si prostě musíš vybrat.




Děkuji moc za info... Myslel jsem že je chyba jen u mě...


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #6 kdy: 10. 07. 2012, 20:50:28 »
Prý to tak v HD (takové filmy = 4:3) už mají zakódované natvrdo, takže my s tím nic neuděláme (jsem na tom stejně, a to u freeSATu by Direct UPC i Skylinku). Navíc se u HD nevysílá ani teletext, prý by to některé starší TV špatně zobrazovali. Osobně si dávám nejdříve HD verzi, hned za ní SD verzi stanice, ovšem některé kanály vysílají rozdílný obsah (HD <> SD).

Ještě ti jako kolegovi s freeSATem poradím (mám ovšem vlastní box, tak nevím jak to půjde u tebe), že jede více stanic než je psáno u tvých placených balíčků, jsou to některé cizojazyčné stanice (anglické, maďarské, rumunské, atd.), je potřeba vyzkoušet. Toto jede při plné nabídce (všechny balíčky) - obrázek si zvětši (v názvech stanic jsem zakódoval pozici družice a jazyk dabingu či titulků):



« Poslední změna: 10. 07. 2012, 21:11:51 od Niente Nobody »


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #7 kdy: 11. 07. 2012, 10:43:13 »
Musí to jet, jelikož to tak včera jelo. Normálně NOVA SD seriál Hospoda 16:9 na NOVA HD seriál Hospoda 4:3 To samé na ČT SD Hříšní lidé města pražského formát 16:9  ČT HD to jelo ve 4:3

Ak je niečo originál natočené v 4:3, tak to zostane v 4:3 vždy - bez ohľadu na to, či ide o SD, alebo HD vysielanie (a preto sa pri prepočítaní do HD zobrazujú pruhy po stranách). To že to v SD máte akože 16:9 môže byť spôsobené nastavením STB a TV (automaticky všetko rozťahujú na 16:9, bez ohľadu na to či dôjde k strate obrazu, alebo jeho deformácii), alebo to zblbol priamo vysielateľ a obraz už deformovane šíri on. Ale v HD je to správne - snímka 4:3 je prepočítaná tak, že nedochádza k deformáciám obrazu a po stranách zostávajú pruhy. A napr. STV1HD občas vysiela niektoré staršie programy tak, že pruhy nie sú len po stranách, ale aj hore a dole - ale v SD je zaplnené celá obrazovka.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


večerníček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 204
  • dobrý večer dobrou noc
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #8 kdy: 11. 07. 2012, 11:31:42 »
je to tak, naprosto v pořádku
naopak, pokud je něco natočené ve formátu 4:3 nemělo by se to natahovat na 16:9, to je hnus!
Tyto stránky je nejlepší prohlížet při zapnuté televizi!


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #9 kdy: 11. 07. 2012, 12:22:58 »
Je to celkem jednoduche. Porad 4:3 se v SD vysila jako 4:3 (cela aktivni plocha obrazu) a STB ho dle jeho nastaveni orizne/natahne na 16:9 pro TV. Porad 4:3 se v HD vysila jako 16:9 (aktivni plocha 4:3 s cernymi pruhy po stranach - v HD totiz jinak 4:3 vysilat nelze) a STB tak nevi ze jde o 4:3 a zobrazi to jako bezne 16:9 - v tomto pripade s cernymi pruhy po stranach. Jediny lekem je rucne menit format obrazu.


Farell

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 71
  • Nic není nemožné...
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #10 kdy: 11. 07. 2012, 15:38:32 »
Tohle vse jede za 199Kc s vlastnim satelitem nebo jejich...overeno jede.



48" LED FullHD Thomson 48FU4243
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E-0,8W SKYLINK ICE-120cm-diseq 1.2.
46" LED FullHD Samsung UE46D5500
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E SKYLINK ICE katra FE 80cm.


Farell

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 71
  • Nic není nemožné...
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #11 kdy: 11. 07. 2012, 15:39:48 »
A tohle jsou premiove baliky v PLUSU je taky neco navic ...

48" LED FullHD Thomson 48FU4243
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E-0,8W SKYLINK ICE-120cm-diseq 1.2.
46" LED FullHD Samsung UE46D5500
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E SKYLINK ICE katra FE 80cm.


GreliaN

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #12 kdy: 11. 07. 2012, 15:41:24 »
Tohle vse jede za 199Kc s vlastnim satelitem nebo jejich...overeno jede.




Prosím vás a nějaké parametry jak naladit ty programy někde máte prosím?

Třeba ten program MegaMax vůbec v nabídce nikde nemám.


Niente Nobody

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #13 kdy: 11. 07. 2012, 20:47:19 »
Za 199 Kč s vlastním strojem (freeSAT medium karta), za 299 s jejich strojem (freeSAT medium).

Parametry naladění jsou na Netu, vyvíjej také vlastní aktivitu, nebo chceš i nakrmit? :)


Farell

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 71
  • Nic není nemožné...
    • Zobrazit profil
Re:Satelit od Freesat by UPC
« Odpověď #14 kdy: 11. 07. 2012, 21:19:49 »
Proskenuj si tyto frekvence a mas tam vse...
Co ti nepujde zmaz...Ale musis mit Freesat kartu a svuj stroj s podporou ICE karet .

48" LED FullHD Thomson 48FU4243
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E-0,8W SKYLINK ICE-120cm-diseq 1.2.
46" LED FullHD Samsung UE46D5500
Ferguson Ariva 200HD F/W A200_V2.14B2patch 23.5E-19.2E SKYLINK ICE katra FE 80cm.