Autor Téma: JAKOU ANTENU V BRNE  (Přečteno 7828 krát)

ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
JAKOU ANTENU V BRNE
« kdy: 07. 07. 2012, 12:07:12 »
Ahoj vsichni. Bydlim v Brne zabovreskach, aignal ke tu dobry, ale mam na strese stare anteny(asi 4). Mam to pres ruzne slucivace a rozbocovace a mam problem se ctvrtym multiplexem(jde mi hlavne o HD kanaly). Tak byxh chtel nahradit necim novym. V celem baraku mame 4-5 tv, klidne bych anten koupil i dve-tri, kdyby bylo potreba. Tak mate nejake napady? Dik moc vsem

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #1 kdy: 07. 07. 2012, 20:01:35 »
Ahoj vsichni. Bydlim v Brne zabovreskach, aignal ke tu dobry, ale mam na strese stare anteny(asi 4). Mam to pres ruzne slucivace a rozbocovace a mam problem se ctvrtym multiplexem(jde mi hlavne o HD kanaly). Tak byxh chtel nahradit necim novym. V celem baraku mame 4-5 tv, klidne bych anten koupil i dve-tri, kdyby bylo potreba. Tak mate nejake napady? Dik moc vsem
Ty staré antény a slučovače/rozbočovače byly asi určeny pro příjem analogu. Nechte si provést rekonstrukci antenního systému odborníkem.


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #2 kdy: 08. 07. 2012, 10:58:56 »
a čo tak sfotit zlučovače rozbočovače a anteny ktore použivate aby sa vedelo presne čo vtom rozvode je použite!?


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #3 kdy: 08. 07. 2012, 11:26:29 »
Zatím nic neřešte. Snažíte se přijímat slabý vysílač (K64) umístěný na budově nemocnice v Bohunicích. Chystá se další vysílač umístěný na Alumnátě (budova úplně na kopci na Barvičce), odkud v minulosti jel vykrývač analogové ČT (vertikální K7). Údajně na K46, svisle. Kdy - to Pařízek úspěšně tají. Na tomto kanále by to přes váš současný anténní systém mohlo prolézt. Pokud jste v Žabinách někde níže, či na severním svahu, nynější K64 je bez šance příjmu.


ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #4 kdy: 08. 07. 2012, 17:47:45 »
TAK takhle to u nas vypada. Ano slucovace na anteny byli pri analog vysilani. Ale na jednom set-top-boxu nechytam vubec prvni multiplex na k29, jinak vsude ano.Dale po osamostatneni jedne anteny a napojeni primo na tv jedeuplne vse, dokonce jede i multiplex 4(sila signalu 80% a kvalita 100% pri pouziti slucovace sila 30% a kvalita 18%

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #5 kdy: 08. 07. 2012, 17:50:37 »
Jeste pridavam fotku slucovacu.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #6 kdy: 08. 07. 2012, 18:11:40 »
Zatím nic neřešte. Snažíte se přijímat slabý vysílač (K64) umístěný na budově nemocnice v Bohunicích. Chystá se další vysílač umístěný na Alumnátě (budova úplně na kopci na Barvičce), odkud v minulosti jel vykrývač analogové ČT (vertikální K7). Údajně na K46, svisle. Kdy - to Pařízek úspěšně tají. Na tomto kanále by to přes váš současný anténní systém mohlo prolézt. Pokud jste v Žabinách někde níže, či na severním svahu, nynější K64 je bez šance příjmu.
Z Alumnátu jela Nova na R7 (v horizontálu) a ČT1 na R37 (taky v horizontálu), to jenom pro pořádek  :)


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #7 kdy: 08. 07. 2012, 18:15:35 »
TAK takhle to u nas vypada. Ano slucovace na anteny byli pri analog vysilani. Ale na jednom set-top-boxu nechytam vubec prvni multiplex na k29, jinak vsude ano.Dale po osamostatneni jedne anteny a napojeni primo na tv jedeuplne vse, dokonce jede i multiplex 4(sila signalu 80% a kvalita 100% pri pouziti slucovace sila 30% a kvalita 18%
Ruční el. flexu, odřezat to harampádí se zachováním Colorky (C20), tu přetočit na vertikální polarizaci a nasměrovat na Barvičku. Dole vyházet slučovačo-zesilovací šroty a připojit přímo na vstup rozbočovače do domu.


Mar D

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #8 kdy: 08. 07. 2012, 18:32:04 »
Jen pro upřesnění, anténa c20 je ta co je namontovaná na levé straně výložníku (tesně nad wifi anténou). Jinak jak píše Pitomec, slučovač a ten zesilovač odpojit a kabel z té antény otočené na vertikál zapojit přímo do rozbočovače a mělo by to být OK. V případě, že by byl velký útlum na svodech je možné zkusit zařadit zpět ten zesilovač mezi anténu a rozbočovač, ale nejdřív zkusit bez zesilovače.

Ještě se dívám, že ten rozbočovač má útlum 7dB, pokud signál rozbočujete skutečně jenom na dva svody lze tento rozbočovač nahradit rozbočovačem s dvěma výstupy, které mívají oproti tomu co tam teď máte poloviční útlum cca 3,5dB.
« Poslední změna: 08. 07. 2012, 18:38:28 od Mar D »


ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #9 kdy: 08. 07. 2012, 19:03:14 »
takze tu c20 tam nechat a nebo pretocit na jinej smer a vsechny ostatni dat dopryc? a utahne mi to v budoucnu 3-4 tv i k64 hd programy?


Mar D

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #10 kdy: 08. 07. 2012, 20:14:24 »
Tu colorku c20 zachovat s tím, že se bude muset přetočit na vertikální polarizaci a nasměrovat na Barvičovu. Zbytek televizních antén dát pryč. Stejně tak i zesilovač a slučovač půjde pryč. 4 až 5 televizí to utáhne v pohodě, kdyžtak se vřadí do soustavy ten  původní zesilovač, nikde nepíšete jakou máte délku kabelů od rozbočovače k televizi.


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #11 kdy: 08. 07. 2012, 20:46:11 »
tuto antenu nechať : http://www.televiznianteny.com/tp-20-p12718.html  pretočiť vertikalne zlučovač 55/rest preč nasmerovať na barvičovu a malo by to fungovať.Tu si prečitajte članok aby ste vedeli ako sa antena upevnuje vertikalne http://www.zive.sk/dvb-t-ako-prestavit-antenu-na-dobry-prijem/sc-3-a-286404/default.aspx
« Poslední změna: 08. 07. 2012, 20:56:41 od STANO STASKO »


ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #12 kdy: 08. 07. 2012, 21:02:13 »
Tak jsem to tak udelal, vsude vse slape v pohode, jeste budu potrebovat jeden svod, tak jsem si rikal, ze bych tu c20 sehnal jeste jedbu a kazdou rozdelil na dve tv. Protoze na muxu4 me pri napojeni vsech tv klesl signal na 45%. Antena na barvicku uz byla tak jsem aspon nemusel s antenou hyvat, istatni zhodim. Jinak ani nevite jak vam dekuju, fakt jste mi pomohli. Dik moc


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #13 kdy: 08. 07. 2012, 21:50:57 »
antena na barvičovu je teraz polarizovana horizontalne nakolko barvičova išla analogovo horizontalne teraz však ide vertikalne aj ked vam to ide na horizontalnu polarizovanu antenu  silnejši signaql budete mať ak ju natočite vertikalne aj aj dalšia antena na mux 4 sa knej lepšie zluči ak bude vertikalne!!!!! Ak chcete ktej antene pridať ešte jednu antenu tak napr.takuto yagi : http://www.omko.cz/antena-64-69k-12-14db/ a napr takyto zlučovač : http://www.omko.cz/slucovac-k64rest/   ak však počkate na vysielanie z barvičovej ušetrite si peniaze jak za zlučovač tak za antenu zlučovať možte použiť samozrejme aj značkovy od TEROZ  v F  prevedeni v tom shope som ho však nevydel
« Poslední změna: 08. 07. 2012, 22:10:34 od STANO STASKO »


Mar D

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:JAKOU ANTENU V BRNE
« Odpověď #14 kdy: 08. 07. 2012, 21:53:31 »
Není zač, jen se zeptám, máte zapojený ten zesilovač, nebo jedete bez zesilovače?, pokud jedete bez něj, tak by mohl ten zesilovač pomoct. Jinak ohledně muxu 4 na k64 bych ještě s tou další anténou počkal, protože zatím vysílá MUX 4 z Bohunic a navíc horizontálně. Ale podle provozovatele MUXU 4, ma někdy během týdne zahájit vysílání muxu 4 i z Barvičovy a ve vertikální polarizaci a to by mohla pobrat i ta jedna anténa, mělo by se začít vysílat na k46(nižší kanál=líp se šíří).