Všem co chtějí chytat Kleť přeji dobrý den. Už jsem to psal v jiné diskuzi, ale zopakuji to zde a možná něco doplním.
Zajel jsem si 24.6.2012 na Kleť a s MPX4 to tam v daném okamžiku vypadalo následovně:
Snímek (klet01) zobrazuje stávající anténní jednotky a mikrovlnné spoje. Je vidět, že stávající anténní systém (AS) zatím tvoří pouze dvě rakvičky (zřejmě SIRA UTV-01
http://www.sira.mi.it/download.php?doc=/upload/documenti/7/79/798.pdf). Ty rozhodně nevyzáří 100 kW. Takže je jisté, že vysílač zatím jede na nižší výkon. Navíc jsou tyto anténní jednotky (AJ) směrovány, zcela logicky, na nejhustěji osídlenou oblast, tedy na České Budějovice. Já bydlím, vzdušnou čarou, od Kleti cca 30 km. Mám to tedy sice "za humny", ale ten úhel je již mimo vyzařovací diagram. Díky panu Miroslavu Ladunovi máme k dispozici i mapku s matematickým modelem stávajícího pokrytí. Za ten výpočet moc děkuji. Mapku jsem doplnil vyznačením míst, na které jsou nejčastější dotazy. Ta Blanička je moje místo a jak je vidět, signál mám zatím nulový

. Protože mapka je trochu větší, vložím ji zvlášť.
Je jasné, že společnost Digital Broadcasting, s.r.o. chtěla rozjet co nejvíc lokalit a v tom fofru není prostě v lidských silách vše dobudovat kompletně. Vysílač fungovat musí AJ se dají, pro začátek, nainstalovat tak, aby zasáhly co nejširší populaci, to ovšem neznamené co největší plochu. Zasáhnout se musí hustě osídlená místa. Podle informací, které mám bude AS brzy dobudován (cca 2 - 5 týdnů). Možná bude umístěn na stožár u rozhledny. Místo by to bylo ideální, ale je to vojenský objekt, takže si nejsem jist. Stožár je vidět na snímku (klet04). Na stejném snímku jsou i stávající AJ na pravém boku rozhledny nad střechou chaty.
Takže nezbývá než čekat a dát Digital Broadcasting, s.r.o. čas k dobudování AS. Vím, že to není radostná zpráva a taky vím, že mě někdo určitě osočí jako spojence pana Pařízka, ale opravdu si neumím představit, že se za 3 měsíce dá vybudovat na 100% bezproblémovoá televizní síť. Já před techniky smekám a trpělivě budu čekat

.
Hezký večer všem.