Anketa

Chytáte signál MUX4 z Kleti?

Ano
17 (43.6%)
Ne
22 (56.4%)

Celkem hlasů: 39

Autor Téma: MUX4 v jižních čechách  (Přečteno 58503 krát)

Jaroslav Janoušek

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v jižních čechách
« Odpověď #15 kdy: 02. 07. 2012, 10:08:09 »
Já jsem cca 6 km od Tábora a ani ťuk.

Reklama

• Stálý člen

Jaroslav Janoušek

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 02. 07. 2012, 10:20:15 »
Mám nasměrováno na Kleť a chytám jen MUX1, MUX2, MUX3 se sílou tak 70 a kvalitou 100, ale MUX4 vůbec.

Jiří Kyzour

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02. 07. 2012, 10:38:08 »
Včera jsem ladil stb v Písku a nic, jen se přidaly nové programy z muxu 3 - očko a jihočeská televize. Pokud chytám tři multiplexy z Kleti, tak by měl jít mux 4 bez úpravy antény nebo ne?

Jaroslav Janoušek

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02. 07. 2012, 10:46:18 »
Já si to taky myslím. Bylo by to alespoň nalezené se špatným signálem, ne?

Emil D.

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 02. 07. 2012, 10:50:35 »
Včera jsem ladil stb v Písku a nic, jen se přidaly nové programy z muxu 3 - očko a jihočeská televize. Pokud chytám tři multiplexy z Kleti, tak by měl jít mux 4 bez úpravy antény nebo ne?

Což o to směr na natočení antény je stejnej, akorát ta vejška a umístnění anténního systému na Kleti dělá hodně a pokud na stávající anténu která může chytat komlet pásmo nic nechytíš, tak asi prostě není signál. Ono se tomu ani nedá divit, když jsou 2 rakvičky natočení pouze na Budějovice.

Reklama

• Stálý člen

Dalibor Kozák

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 02. 07. 2012, 11:18:02 »
Od 25. ladím a ladím a nic.5,5 km od Kleti, z okna vidím oba vysílače a myslím i rozhledu a je mi to k ničemu.Lokalita Nádražní předměstí, anténa na střeše osmipatráku.Ostatní Mux 100% síla i kvalita.O víkendu jsem pravidelně prolazoval v Domoradicíhch hned několik TV, Sencor, Sony, LG a Panasonic, a také nic.Některé ukazovali sílu 2-5% a jiné vůbec nic.
Jak tak koukám na anketu je to právě naopak.Pokrytí obyvatel 27%.  ;D

Jaroslav Janoušek

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 02. 07. 2012, 11:24:38 »
Těšil jsem se na finále EURA v HD, tak mě moc nepotěšili  :(

Robert Michal

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02. 07. 2012, 11:38:21 »
Od 25. ladím a ladím a nic.5,5 km od Kleti, z okna vidím oba vysílače a myslím i rozhledu a je mi to k ničemu.Lokalita Nádražní předměstí, anténa na střeše osmipatráku.Ostatní Mux 100% síla i kvalita.O víkendu jsem pravidelně prolazoval v Domoradicíhch hned několik TV, Sencor, Sony, LG a Panasonic, a také nic.Některé ukazovali sílu 2-5% a jiné vůbec nic.

To spíš vypadá na nějakej problém u tebe, já o 200 m od tebe mám vše OK

Dalibor Kozák

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 02. 07. 2012, 11:56:41 »

Tak to mi pověz.Máme na baráku společnou anténu.Běhal jsem tu i s pokojovou anténou od Philipse 48 dB zesílení  a taky nic.

Aleš Pipek

• Profík
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
« Odpověď #24 kdy: 02. 07. 2012, 12:09:45 »

Tak to mi pověz.Máme na baráku společnou anténu.Běhal jsem tu i s pokojovou anténou od Philipse 48 dB zesílení  a taky nic.
Společná anténa se musí pro příjem dalšího MUXu nejprve upravit. Pokojová anténa se ziskem 48dB není anténa. Zkuste jakoukoliv pasivní UHF anténu bez zesilovače.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 02. 07. 2012, 12:14:44 »
Díky panu Miroslavu Ladunovi máme matematický model stávajícího pokrytí a muím říct, že vypadá hodně přesně. Tak jsem vám v mapě zvětšil tu oblast Domoradic. Protože jste mimo hlavní směr stávajícího anténního systému (viz str. 1 tohoto vlákna http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1934.msg25907#msg25907), nedá se čekat, že pole signálu bude perfektní a homogenní. Na těch Domoradicích to je dost dobře vidět. 200 m to může být klidně rozdíl mezi plným a žádným signálem. No a anténní předzesilovače taky někdy umí "zázraky". Pokud náhodou jste v místě plného signálu, může dojít k přebuzení a rázem jste bez signálu. Ostatně, perfektně to napsal pan Aleš Pipek. Já jsem od Kleti 30 km vzdušnou čárou, ale na opačnou stranu. Přesně podle matematického modelu si o signál ani neškrtnu, ale včera a předevčírem mi dopoledne (skvělé podmínky pro dálkový příjem) naskakovala síla 26 a kvalita 35. Prostě něco tam bylo.
Jak jsem psal již dříve. Anténní systém na Kleti je prozatímní. Do 2 - 5 týdnů má být finální. No a potom můžeme hodnotit. Do té doby musíme být trpěliví. Ono nic jiného ani nezbývá.  ;)
Planar IT-15T2.

Dalibor Kozák

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 02. 07. 2012, 12:29:49 »
Díky panu Miroslavu Ladunovi máme matematický model stávajícího pokrytí a muím říct, že vypadá hodně přesně. Tak jsem vám v mapě zvětšil tu oblast Domoradic. Protože jste mimo hlavní směr stávajícího anténního systému (viz str. 1 tohoto vlákna http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1934.msg25907#msg25907), nedá se čekat, že pole signálu bude perfektní a homogenní. Na těch Domoradicích to je dost dobře vidět. 200 m to může být klidně rozdíl mezi plným a žádným signálem. No a anténní předzesilovače taky někdy umí "zázraky". Pokud náhodou jste v místě plného signálu, může dojít k přebuzení a rázem jste bez signálu. Ostatně, perfektně to napsal pan Aleš Pipek. Já jsem od Kleti 30 km vzdušnou čárou, ale na opačnou stranu. Přesně podle matematického modelu si o signál ani neškrtnu, ale včera a předevčírem mi dopoledne (skvělé podmínky pro dálkový příjem) naskakovala síla 26 a kvalita 35. Prostě něco tam bylo.
Jak jsem psal již dříve. Anténní systém na Kleti je prozatímní. Do 2 - 5 týdnů má být finální. No a potom můžeme hodnotit. Do té doby musíme být trpěliví. Ono nic jiného ani nezbývá.  ;)

Děkuji za vyčerpávající informace.Všem.
Asi opravdu nezbývá, jak píšete, nic než čekat.Stejně to ale budu každou chvíli zkoušet.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 02. 07. 2012, 12:40:06 »
No, tak to jsme na tom stejně. Já si hodil před TVP ještě STB GoGEN DVB137TU a na něm nastavil ruční vyhledávání. Nastavil jsem K25 a on mi na displeji teď ukazuje kvalitu přijímaného signálu. Údaj je to stejný jako na bargrafu kvality signálu na obrazovce. Za tou kvalitou jsou sice na displeji písmena db, ale to beru s širokým úsměvem. Ještě že tam nedali dB. Právě problikávající displej mě předevčírem a včera dopoledne upozornil na to, že se něco děje. Bohužel šlo pouze o mimořádné příjmové podmínky. Televizi tak vůbec nemusím mít zapnutou. STB sice není HD, ale na indikaci, že se na kanále něco děje, bohatě stačí.
Planar IT-15T2.

Emil D.

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 02. 07. 2012, 14:02:35 »
jo jak už jsem psal, tak já mám na Plešivci signál docela dobrej a to jedu na vlastní anténu LP 45, ve výhledu na Kleť mi brání kopec a část paneláku. Na společnou anténu nejedu, protože je totálně hluchá. 8)

Dalibor Kozák

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 02. 07. 2012, 14:38:38 »
jo jak už jsem psal, tak já mám na Plešivci signál docela dobrej a to jedu na vlastní anténu LP 45, ve výhledu na Kleť mi brání kopec a část paneláku. Na společnou anténu nejedu, protože je totálně hluchá. 8)
Že já na tom Plešivci nezůstal a stěhoval se na druhý konec města :D.Mohl jsem mít HD programy.