Autor Téma: MUX4 v HK / Chlum / k45  (Přečteno 46504 krát)

Jakubicek95

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #15 kdy: 29. 06. 2012, 19:18:22 »
Dobrý den všem, možná dobrá zpráva, dnes ve 19 h 16 minut jsem zkusil naladit multiplex 4 a povedlo se. Signál 95 % bohužel kvalita jen 10 - 20 %, tak nevím, budu rád, když to ozkouší někdo jiný a dá vědět.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stanislav Morávek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #16 kdy: 29. 06. 2012, 19:59:24 »
Mě už to jede, Holice, ale kvalita obrazu k ho......,
« Poslední změna: 29. 06. 2012, 20:07:35 od Stanislav Morávek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #17 kdy: 29. 06. 2012, 20:08:16 »
Ano, vysílač skutečně běží. Jen názvy programů jsou aktualizované a zdá se být v pořádku i NIT.


Jakubicek95

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #18 kdy: 29. 06. 2012, 20:09:02 »
A tím, že kvalita obrazu je na h.... myslíš to, že ti to kostičkuje ? Já bydlím v centru HK a síla signálu je 95 % ale kvalita je strašně malá tak nevím.


Stanislav Morávek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #19 kdy: 29. 06. 2012, 20:13:48 »
Signál nevypadává to je ok, ale kvalita obrazu nemá nic společného s klasikou( narozdíl od multiplexu 1 a 2) zaměřil jsem se na záběry zpráv.
« Poslední změna: 29. 06. 2012, 20:20:26 od Stanislav Morávek »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #20 kdy: 29. 06. 2012, 20:22:45 »
Signál je v pořádku, alespoň tady v Pardubicích jsou příjmové podmínky stejné jako v pondělí při spuštění. "Kostičkuje" jen TV Pohoda, to ale opravdu NENÍ signálem...  :D ;D


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #21 kdy: 30. 06. 2012, 07:50:05 »
Platí tedy stále stav ze včera a jede mux4 na 45k min. ve stavu jako v pondělí? Díky
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


roman hk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #22 kdy: 30. 06. 2012, 09:58:34 »
Dobrý den všem, možná dobrá zpráva, dnes ve 19 h 16 minut jsem zkusil naladit multiplex 4 a povedlo se. Signál 95 % bohužel kvalita jen 10 - 20 %, tak nevím, budu rád, když to ozkouší někdo jiný a dá vědět.
Já mám ve HK-Třebši signál okolo 90% a kvalita mně "houpe" mezi cca 25-60% (se zesilovačem), nicméně obraz mám bez  kostiček a maká to zatím bez jediných výpadků.
Vzhledem k tomu, že většina účastníků má problémy s "kvalitou", tak to spíš vidím na nějaký kopanec v nastavení na vysílači.
EPG a TXT zatím nechodí.
« Poslední změna: 30. 06. 2012, 10:00:31 od roman hk »


saggi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #23 kdy: 30. 06. 2012, 10:33:06 »
Tak v Poděbradech pořád bez MUX4  >:( >:( >:(


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #24 kdy: 30. 06. 2012, 10:56:09 »
Platí tedy stále stav ze včera a jede mux4 na 45k min. ve stavu jako v pondělí? Díky
Mám možnost porovnat jen v Pardubicích, ale zdá se že ano. Chce to jen nové načtení programů z MUXu4 (jsou jiné názvy).


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #25 kdy: 30. 06. 2012, 11:05:53 »
Dobrý den všem, možná dobrá zpráva, dnes ve 19 h 16 minut jsem zkusil naladit multiplex 4 a povedlo se. Signál 95 % bohužel kvalita jen 10 - 20 %, tak nevím, budu rád, když to ozkouší někdo jiný a dá vědět.
Já mám ve HK-Třebši signál okolo 90% a kvalita mně "houpe" mezi cca 25-60% (se zesilovačem), nicméně obraz mám bez  kostiček a maká to zatím bez jediných výpadků.
Vzhledem k tomu, že většina účastníků má problémy s "kvalitou", tak to spíš vidím na nějaký kopanec v nastavení na vysílači.
EPG a TXT zatím nechodí.
Z procent na přijímači nelze soudit takové závěry. To lze jen na základě měření. Např. toto stačí k zamyšlení: http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-odstranil-problemy-se-synchronizaci-prazskych-vysilacu/nazory/255869/

BTW: Přijímám ze stejného vysílače o dost dál a navíc bokem od hlavního azimutu antény, a přesto mi "procentní teploměry: ukazují Q100%.
« Poslední změna: 30. 06. 2012, 11:08:55 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #26 kdy: 30. 06. 2012, 11:28:58 »
Mě už to jede, Holice, ale kvalita obrazu k ho......,
Holice: Ověřeno, bez problémů. Dokonce s anténou směrovanou na ČH. Krátká colorka se zesilovačem 16dB. Úroveň, MER apod. až se tam dostanu. Zákazník ale nemá problémy.
Pokud však myslíte kvalitu obrazu TV Pohoda - tak to je jiná. To je katastrofa.


Milan Bahník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #27 kdy: 30. 06. 2012, 19:11:59 »
Mě to stále nejede (Živanice - 11 km SZ od Pardubic), takže tam je asi stále jenom ta jedna krabička směřovaná na HK.
DVB-T/T2: Krásné, Slatiňany - silo, Černá hora, Hradec Králové - Chlum, Sněžné jámy (K30).
IPTV: Antik TV


Milhausek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #28 kdy: 01. 07. 2012, 09:55:44 »
Lužec nad Cidlinou, 9km S od Chlumce nad Cidlinou jede 45k v pohodě. Ze začátku byl signál slabší, ale nyní to už šlape dobře. Jinak EPG a info stále nefunguje.
« Poslední změna: 01. 07. 2012, 09:59:25 od Milhausek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #29 kdy: 01. 07. 2012, 11:01:34 »
ad Živanice: všude kolem to chodí, v Živanicích musí taky. Co používáte za anténu, kam je směrovaná?