Autor Téma: MUX4 v HK / Chlum / k45  (Přečteno 52566 krát)

PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #45 kdy: 05. 07. 2012, 21:18:20 »
Mnojo, toho jsem se bál, že to ořeže ostatní. Navíc ta 48 není definitivní a bude to 30 nebo 35 (to druhé bude MUX2, který jede na polovičním výkonu a nevím diagram). No třeba se někdo ozve, že to musí jít i u nás a pak začnu hledat co a jak dál s tím.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #46 kdy: 07. 07. 2012, 06:50:48 »
Tak jen hlásím, že po dalším laborování na půdě a střeše se signál podařilo nalovit, intenzita zatím 8 až 12, kvalita 38 a víc, kolísá to. Finální umístění bude tedy ven a ještě zvážit, zda se vyplatí širokospektrální zesilovač nebo to naopak ještě více rozbije. Teď jdou jak PL MUX1 tak MUX4, ale obávám se že tam není rezerva.
V původním umístění asi sehrál fakt, že tam zasahovalo oplechování vykýře a to zabilo právě jen a pouze ten MUX4...


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #47 kdy: 07. 07. 2012, 11:18:20 »
Tak jen hlásím, že po dalším laborování na půdě a střeše se signál podařilo nalovit, intenzita zatím 8 až 12, kvalita 38 a víc, kolísá to. Finální umístění bude tedy ven a ještě zvážit, zda se vyplatí širokospektrální zesilovač nebo to naopak ještě více rozbije. Teď jdou jak PL MUX1 tak MUX4, ale obávám se že tam není rezerva.
V původním umístění asi sehrál fakt, že tam zasahovalo oplechování vykýře a to zabilo právě jen a pouze ten MUX4...
každopádně je lepší mít anténu venku pro bezproblémový příjem, takže jen dobře :-)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #48 kdy: 08. 07. 2012, 11:58:49 »
ak chcete ten chlum vylepšiť v prvom rade sa vytrepte na strechu zoberte to sito vaten za zadnu časť aj vy sa tak postavte za antenu držte v kuse nasmerovanu na chlum a presuvajte sa po streche a najdjte miesto kde ten signal toho chlumu bude najsilnejši ak neuspejete že ten signal toho chlumu bude slaby použite 2 anteny jednu  pre čiernu horu a jednu pre chlum do tej pre chlum daťe kanalovy predzosilovač na 45k  potom tie 2 anteny zzlučovačom 45 +rest ak sa však len chcete presvečiť či vam ten mux4 pojde s predzosilovačom kupte predzosilovač len na 45k a skušajte ho v site vaten ktore mate teraz ked vam to pojde antenu dokupite neskor.Ak chcete aj poliakou pravdepodobne by sa zišiel predzosilovsč na 2 kanali neni my jasna vaša lokalita preto presnejšie neviem poradiť


PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #49 kdy: 10. 07. 2012, 15:32:04 »
ak chcete ten chlum vylepšiť v prvom rade sa vytrepte na strechu zoberte to sito vaten za zadnu časť aj vy sa tak postavte za antenu držte v kuse nasmerovanu na chlum a presuvajte sa po streche a najdjte miesto kde ten signal toho chlumu bude najsilnejši ak neuspejete že ten signal toho chlumu bude slaby použite 2 anteny jednu  pre čiernu horu a jednu pre chlum do tej pre chlum daťe kanalovy predzosilovač na 45k  potom tie 2 anteny zzlučovačom 45 +rest ak sa však len chcete presvečiť či vam ten mux4 pojde s predzosilovačom kupte predzosilovač len na 45k a skušajte ho v site vaten ktore mate teraz ked vam to pojde antenu dokupite neskor.Ak chcete aj poliakou pravdepodobne by sa zišiel predzosilovsč na 2 kanali neni my jasna vaša lokalita preto presnejšie neviem poradiť
Nebojte, na strese jsem byl, diky tomu jsem i ten MUX4 chytil. Nebyl tedy vsude po hrebeni neb mam kratky kabel a ani nechci nikde jinde delat stozar ale vzhledem k vyhledu by rozdil byl neznatelny. Na hlavni stozar nemam vyloznik a na stred to dat kvuli pristupu k ostatnim antenam (10 a 5ghz) to dat nemuzu, takze proto je to zatim dole na pude. CH+Mux4 bez problemu, PL vypadavaji, ale to se zlepsi s vyloznikem a umistenim na strechu. Uvidim, kazdopadne diky za napady a rady, preci jen jsou ty HD kanaly na nove telce koukatelnejsi.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #50 kdy: 12. 07. 2012, 08:52:44 »
...má opět výpadek. Nejede zhruba od půl osmé!


PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #51 kdy: 12. 07. 2012, 08:59:02 »
Potvrzuji, po půlnoci to ještě jelo, teď ani ťuk, přitom vedlejší MUX1 PL jede, takže anténa mi nespadla ;) Snad to dají dokupy  a přibude třeba i EPG ;-)


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #52 kdy: 12. 07. 2012, 09:06:43 »
Potvrzuji, po půlnoci to ještě jelo, teď ani ťuk, přitom vedlejší MUX1 PL jede, takže anténa mi nespadla ;) Snad to dají dokupy  a přibude třeba i EPG ;-)
Kéž by, ráno koukám na Novu (snídani) a najednou šmik a černá obrazovka. A Ještě krom EPG, by mohli zapojit teletext 8)!


Jakubicek95

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #53 kdy: 12. 07. 2012, 09:46:10 »
Také se mi to bohužel stalo včera 100 % kvalita i síla signálu a dnes ani ťuk. Snad to nahodí v co nejbližší době.


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #54 kdy: 12. 07. 2012, 10:53:07 »
Tak vysílač už zase vysílá ale bohužel vše zůstalo při starém  >:( žádné překvapení se nekoná


Jakubicek95

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #55 kdy: 12. 07. 2012, 11:01:07 »
Ale s tím problémem, že ho asi spustili s nižším výkonem, jelikož včera jsem měl signál i kvalitu 100% a dneska obraz občas i kostičkuje a signál je na 100% kvalita ale asi na 30% .


roman hk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #56 kdy: 14. 07. 2012, 09:41:13 »
Včera večer se objevily první náznaky EPG z Chlumu, ale o funkčním EPG se rozhodně mluvit nedalo.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #57 kdy: 14. 07. 2012, 19:15:32 »
Dobrý večer , ČESKÁ TŘEBOVÁ , je digitálni tma  :( Mux4 K44 (Olomouc)  a K45 (Pardubice a Hr. Králové ) , co  bude?  ;D bude dál  tma? 8).


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #58 kdy: 14. 07. 2012, 21:30:59 »
Jo bude dál tma, už se s tím smiř a trplěivě čekej zda vůbec něco poblíž Pařízek spustí.


Milhausek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #59 kdy: 15. 07. 2012, 08:13:02 »
vysílač na Chlumu, k45 jede na výkon 10 KW, myslíš, že je schopen pokrýt Českou Třebovou, která je vzdálená od vysílače cca 70 km? Dle mě ne...