reklama

Autor Téma: MUX4 v HK / Chlum / k45  (Přečteno 45511 krát)

Milan Bahník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #30 kdy: 01. 07. 2012, 11:53:55 »
ad Živanice: všude kolem to chodí, v Živanicích musí taky. Co používáte za anténu, kam je směrovaná?
anténa síto (značku nevim), natočeno někam mezi Černou horu a Sniezne Kotly

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #31 kdy: 01. 07. 2012, 11:56:21 »
ad Živanice: všude kolem to chodí, v Živanicích musí taky. Co používáte za anténu, kam je směrovaná?
anténa síto (značku nevim), natočeno někam mezi Černou horu a Sniezne Kotly
se zesilovačem?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Milan Bahník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #32 kdy: 01. 07. 2012, 12:06:02 »
ad Živanice: všude kolem to chodí, v Živanicích musí taky. Co používáte za anténu, kam je směrovaná?
anténa síto (značku nevim), natočeno někam mezi Černou horu a Sniezne Kotly
se zesilovačem?
ano


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #33 kdy: 01. 07. 2012, 12:16:50 »
ad Živanice: všude kolem to chodí, v Živanicích musí taky. Co používáte za anténu, kam je směrovaná?
anténa síto (značku nevim), natočeno někam mezi Černou horu a Sniezne Kotly
se zesilovačem?
ano
nechci být špatným prorokem, ale jádro pudla by mohlo být schované právě v tom zesilovači, pokud je to řídké síto s vestavěným "turbo" výkonným zesilovačem...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #34 kdy: 01. 07. 2012, 12:33:15 »
Ano, to může. Volba zesilovače je vždy na řadě až po důkladném změření celého spektra.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 683
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #35 kdy: 02. 07. 2012, 17:08:35 »
Pánové, běží Chlum? V Praze ho od soboty nechytám. Pro někoho možná hloupá otázka, ale měl jsem ho v místních hodnotách, teď nemám signál vůbec. Čili jasná otázka - běží, nebo ne?
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Rex

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #36 kdy: 02. 07. 2012, 17:25:57 »
Běží naprosto normálně. Místo příjmu: Hradec Králové - Moravské předměstí.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #37 kdy: 02. 07. 2012, 18:23:56 »
Lukáši, běží normálně. Jen pojmenovaní programů je nyní zcela bez názvu.  :D
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #38 kdy: 02. 07. 2012, 18:38:29 »
Je to z důvodu řešení problému s tím laděním a neukládáním tv programů MPX4 na tv zn. Panasonic a Sony. 


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #39 kdy: 02. 07. 2012, 18:56:17 »
Je to z důvodu řešení problému s tím laděním a neukládáním tv programů MPX4 na tv zn. Panasonic a Sony.

Kdyby alespoň věděli, kde to rozvrtali. Po spuštění sítě mi můj Panasonic naladil sic zdlouhavě, ale naladil NovuHD, ČT1HD a Pohodu. Chyběla ČT4HD. Pak se zde objevili informace že chybí tabulka NIT. Den na to, kdy se poprvé podle informací zde, objevila tabulka NIT, tak mi můj Panasonic naladil kompletní seznam programů do 5 sekund. A nakonec jak se v tom v pátek pohrabali a změlili názvy na ty anglické, tak od té doby nic nenaladím, ale asi to v těch názvech nebude...


roman hk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #40 kdy: 03. 07. 2012, 09:22:51 »
Dnes ráno: stále chybí názvy stanic (o EPG ani nemluvě). Nicméně měl sem ráno konečně nekolísavou kvalitu signálu na 100%, což se mi po dobu vysílání z Chlumu ještě nestalo.  :)
Snad to chlapci v dohledné době dovedou do zcela funkčního a úspěšného konce.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #41 kdy: 03. 07. 2012, 10:04:59 »
Dnes ráno: stále chybí názvy stanic (o EPG ani nemluvě). Nicméně měl sem ráno konečně nekolísavou kvalitu signálu na 100%, což se mi po dobu vysílání z Chlumu ještě nestalo.  :)
Snad to chlapci v dohledné době dovedou do zcela funkčního a úspěšného konce.
Obsah multiplexu se sice mění, názvy programů skutečně chybí, ale s TX a AS se určitě nehýbe. Příčinou "kolísavé kvality" v HK bude problém na přijímací straně.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


roman hk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #42 kdy: 04. 07. 2012, 09:45:20 »
Příčinou "kolísavé kvality" v HK bude problém na přijímací straně.
Je to možné.
Včera navečer jsem s tím trochu hrál a vypadá to, že mám doma ve Třebši velice slabý signál z Chlumu. Ale zdá se mi, že je o něco silnější, než byl o posledním víkendu.
Odmontoval jsem ze síta zesilovač a šel mi pouze mux1 z ČH. Přidal jsem do antény zesilovač 12dB a šel mi mux1, mux2 i mux3 z ČH. Polsko a mux4 ani ťuk. Vyměnil jsem zesilovač za 27dB a jde mi vše bez kolísání, jen mux4 kolísá mezi 70-100%.
Naopak moji známí v Malšovicích chytnou na stejné síto pouze muxy z Krásného (ČH a Polsko ani ťuk), ale Chlum tam běží naprosto perfektně bez jediného kolísání na stejném sítu s 12dB zesilovačem.
« Poslední změna: 04. 07. 2012, 09:48:29 od roman hk »


PeS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #43 kdy: 05. 07. 2012, 09:30:13 »
Tak mi to nedalo, koupil jsem 10m H125 Cu Pe, k tomu velke sito Vaten bez zesilovace a jal se lovit. A zaver? Chlum ani tuk ani ted rano, kdy by to uz mela byt schopna i Sharpka 730LE ulovit. Nataceni nepomohlo, cernou horu to chytalo i s antenou polozenou na gauc, polaky na 48 ze Snieznych jen po sparvnem nasmerovani.
Misto instalace: Puda na kraji obce, vysoky dum, nic mi primo nestini, chlum je 17km na 40st, CH 54km na 11st a JG/SK 64km na 359st.
Takze vysledek proti puvodni indoor antene s "mega" zesilovacem: Chytam navic PL MUX1, u nasich MUX2 a MUX3 nebude dochazet k ruseni pri sprchovani.
MUX1 - 40k - 93/100, MUX2 - 61k - 88/100, MUX3 - 60k - 88/100, PL MUX1 - 48k - 8-10/40-50 (intenzita/signal)
I pres nizka cisla u tech polaku to drzi i v tom HD, co jsem mohl zatim pozorovat.

Premyslim jak jinak overit, zda je vubec signal MUX4 u nas dostupny, zda si zkusit pujcit nekde ruzne zesilovace, ale kdyz to neukaze ani tuk (pouze v TV, nemam zadny jiny merak/tuner), tak zesilena nula bude porad nula ;-/ Mam sice kontakt na antenare, ale nechci ho sem tahat zbytecne, kdyz si s tim rad pohraju v ramci moznosti sam. Stejne je divne, Zivanice/Obedovice nic, zato Luzec kousek S od chlumce a o 7km dal od vysilace proti Obedovicim a mux4 chytaji...

Pro ty polaky, existuje ladeny zesilovac, ktery zesili jen 48k a ostatni necha byt (neoreze to) nebo to takto selektvine zesilit bez orezani nejde?


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:MUX4 v HK / Chlum / k45
« Odpověď #44 kdy: 05. 07. 2012, 18:26:50 »
"existuje ladeny zesilovac, ktery zesili jen 48k a ostatni necha byt (neoreze to) nebo to takto selektvine zesilit bez orezani nejde?"

Tuším že máte kanálový zesilovač tzn. že zesílí pouze ten 48.k +- k tomu sousední kanály trošku a pak už ostatní nepropouští vůbec protože tam má zesilovač před vstupem propust na onen laděný kanál, na zbytek je zádrž. Takže bacha na to.


 

reklama