Autor Téma: mux 4 ostrava  (Přečteno 117383 krát)

Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #120 kdy: 15. 10. 2012, 17:54:41 »
trochu bych to opravil  , PL nevysílá v analogu na k 38 , ale na  k 58  , po ukončení  vysílání Polsatu na tuto frekfenci zřejmě přejde Mux 2 , který nyní vysílá ze Skryczneho na k 38 , který mimo jiné chytáme i na naší STA , ale ve výsledku to je asi jedno .
Jinak v Opavě , Kateřinkách   příjem cz MPX 4 na STA  , rovněž tak mux Klimkovice .

Ano, samozřejmě máte pravdu. K38 je nyní obsazen na Wisle dočasně muxem 2. Já to psal v rychlosti a myslel jsem to vlastně tak, že po vypnutí analogového K58 na něj jistojistě přejde jako na finální kanál mux 2.  Akorát to určitě nebude "střihem", Poláci takto nepostupují. Takže 19. března vypnou na Wisle analogy (K24, K41, K58)  a pak se uvidí. 

P.S. Děkuji za upozornění na ne zcela přesný příspěvek  ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #121 kdy: 15. 10. 2012, 18:12:07 »
Tak jsem zkoušel mux4 v heřmanicích u oder a vubec žádný signál, přitom jsme na kopci a mame celkem i vyhled na Ostravu a Hladnov tu chytame superne a nejen ten i Poláky a Slováky. To vypadá jak kdyby byla zatím na Lanové jen rakvička.


me116

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 94
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #122 kdy: 15. 10. 2012, 18:16:10 »
24,8 km jižním směrem od Lanové, chytám MUX4 na náhražkovou anténku se sílou 53% a kvalitou 65%.
« Poslední změna: 15. 10. 2012, 18:30:40 od pido »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #123 kdy: 15. 10. 2012, 18:18:54 »
Takže, ladit zkouším na podobnou pokojovou anténu jako je tato: http://www.datart.cz/Prislusenstvi-antena-HAMA-44286-Pokojova-antena-tv-36dB-cerna.html s plynulou regulací zesilovače .... vyzkoušel opravdu všemožná umístění antény, jak s vyplým, tak se zaplým zesilovačem na anténě.
"Antena" Hama vypla vypinacem znamena, ze se nebude vubec pouzivat, ne ze je zesilovac odpojen. Rozhodne bych zkusil cokoliv jineho, co se antene vic podoba a je pasivni (i kus dratu by byl lepsi nez vypnuta Hama), aspon neco z tohoto:
http://www.t-cz.com/dvb-t-antena-prutova-pasivni-s-magnetem_d8416.html
http://www.omko.cz/technisat-digiflex-tt1-prutova-pasivni/
http://televiznianteny.com/digi-pro-p12707.html


iwo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #124 kdy: 15. 10. 2012, 19:19:19 »
Havířov - Šumbark, anténa Color STANDARD plus (21-69k), s i bez předzesilovače IVO 16dB

Po zapnutí vysílače na Lanové ul., bez signálu.
Z vysílače na ul. 1. máje byl alespoň nějaký náznak nepoužitelného signálu.
Pro srovnání:
- Vysílač Klímkovice (3x nižší výkon, 3x větší vzdálenost, anténa nasměrována na Lanovou) - signál OK, kvalita 100%.
- V dobách počátků digitalizace, kdy vysílaly MUXA a MUXB pouze z vysílače Hladnov a to cca stejným výkonem jako nyní na ul. Lanová, byl příjem bez problémů. Bylo to však na nižších kanálech...
- Skrzycne 38 a 62 k (anténa nasměrována opačně) -  signál OK, kvalita 40 a 100%.


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #125 kdy: 15. 10. 2012, 20:04:07 »
Může mě někdo z místních znalých vysvětlit, a nejen mě, co se v té Ostravě čistě hypoteticky může dít?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #126 kdy: 15. 10. 2012, 20:09:18 »
Bych rekl ze ta lanova nejede na plny vykon a nebo jede jen z jedne rakvicky.


ilja2001

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #127 kdy: 15. 10. 2012, 20:23:42 »
Taky mi to připadá, jako by na Lanové jela jenom nějaká rakvička a ostatní ne, pokud jich tam vůbec více je.
Jak jsem psal výše, mám taky podobný problém. Dříve signál slabý, ale funkční, teď žádný. Dneska jsem psal email na DB. Tak jsem zvědav, jestli a co mi odpoví.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 658
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #128 kdy: 15. 10. 2012, 20:30:41 »
Taky mi to připadá, jako by na Lanové jela jenom nějaká rakvička a ostatní ne, pokud jich tam vůbec více je.
Jak jsem psal výše, mám taky podobný problém. Dříve signál slabý, ale funkční, teď žádný. Dneska jsem psal email na DB. Tak jsem zvědav, jestli a co mi odpoví.
Tam žádné sektorové antény nejsou, je tam všesměrová (omni) anténa se zvlněním max 2 dB.


Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #129 kdy: 15. 10. 2012, 21:13:56 »
Jsem zvědav, jestli se ten V. Javorník doopravdy "uskuteční". Sám tomu moc nevěřím, že se na tuto kótu podaří s PL a SK zkoordinovat rozumný ERP výkon na rozumném kanále. To by chtělo tak kolem 20 kW ERP a tak do K 50, aby pokrytí signálem trochu rozumně vypadalo.


Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 138
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #130 kdy: 15. 10. 2012, 21:32:59 »
S těma "městskýma" vysílačema je to vždy tak. To je jak s Barvičkou nebo Hádama v Brně. Sice je lze zachytit poměrně daleko od Brna směrem na Hustopeče nebo na Znojmo, ale směrem na Hodonín je chytíte jen po Borkovany. Dále na JV jsou pak 2 nevelké kopečky z pahorkatiny Ždánický les, a za nima (Klobouky u Brna) o signál už "nezavadíte". Prostě to chce vždy co nejvyšší místo v terénu pro oblast zamýšlenou pokrytím. A Velký javorník u Frenštátu je bezesporu perfektním řešením pro šíření televizního a radiového signálu, zejména na sever, severovýchod a západ od něj.


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #131 kdy: 15. 10. 2012, 21:58:15 »
Jen nechapu ze v Hermanicich ten mux 4 nechytnu a pritom jsme tam chytli mux 3 z Hladnova a ten mel vykon jen 2kw a Lanova, Hladnov zas tak daleko nejsou od sebe.


Lukashcz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #132 kdy: 16. 10. 2012, 07:15:37 »
"Antena" Hama vypla vypinacem znamena, ze se nebude vubec pouzivat, ne ze je zesilovac odpojen. Rozhodne bych zkusil cokoliv jineho, co se antene vic podoba a je pasivni (i kus dratu by byl lepsi nez vypnuta Hama), aspon neco z tohoto:
http://www.t-cz.com/dvb-t-antena-prutova-pasivni-s-magnetem_d8416.html
http://www.omko.cz/technisat-digiflex-tt1-prutova-pasivni/
http://televiznianteny.com/digi-pro-p12707.html

Děkuji za rady. Ano, to jsem zapomněl poznamenat, zkoušel jsem to samozřejmě i na pasivní prutovou anténu s magnetem viz. Váš první odkaz (byla součástí televizní karty k PC). Obecně mám ale zkušenost (mluvím pouze za sebe) a to z Frenštátu i z Ostravy, že vyplá "Anténa" Hama má lepší zisk než ten pasivní proutek, neboli s vyplou "antenou" mám lepší signál než s tím pasivním proutkem.
Ještě počkám jak se vyvrbí ten vysílač na Velkém Javorníku a schůzi nájemníků co se týká úprav STA. Pak se rozhodnu co dál.


Tom Ov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #133 kdy: 16. 10. 2012, 08:53:17 »
Taky mi to připadá, jako by na Lanové jela jenom nějaká rakvička a ostatní ne, pokud jich tam vůbec více je.
Jak jsem psal výše, mám taky podobný problém. Dříve signál slabý, ale funkční, teď žádný. Dneska jsem psal email na DB. Tak jsem zvědav, jestli a co mi odpoví.
Tam žádné sektorové antény nejsou, je tam všesměrová (omni) anténa se zvlněním max 2 dB.
A tady v příloze je fotka Lanové:


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #134 kdy: 18. 10. 2012, 09:33:56 »
tak dnes sem volal na mux4.
Stav vysílače v Ostravě je definitivní, funguje vám to v ostravě a okolí?
A zpráva pro Opavu.
Do 14 dní pokud nebude extra technický problém, jak mi říkal pán na mux4, tak bude spuštěn vysílač Hlubočec-hůrky pro Opavu.
Bude vysílat z antény O2.