reklama

Autor Téma: mux 4 ostrava  (Přečteno 112541 krát)

ilja2001

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #75 kdy: 11. 10. 2012, 20:33:42 »
Tak po přemístění a "zesílení" jsem bez signálu muxu4. Dokud ho provozoval O2, tak jsem ho chytal celkem spolehlivě, pod Pařízkem díky změně parametrů už hůř a ode dneška už vůbec.
Tak jsem zvědav na další vývoj.
Obec Dobratice, vzdálenost k vysílačům cca 24 km, pro Lanovou lepší profil než pro 1.máje.  :-[

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Sysel

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #76 kdy: 11. 10. 2012, 20:36:48 »
Piste misto prijmu MUX4. Vzkazy typu, mne to jede, nebo jede mi to 20 km od Ostravy jsou opravdu bezcenne...


krpik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #77 kdy: 11. 10. 2012, 20:49:11 »
mužete mi vysvětlit proč mě to nejede vysilač lanova v moji lokalitě musi jet pekně..Mam novy zesilovač dvb t všee z hladnova mi jede kromě toho


Jean Mus

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #78 kdy: 11. 10. 2012, 21:17:28 »
Hlučín, západní strana, jede i na pokojovku.


BalaR

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #79 kdy: 12. 10. 2012, 06:49:24 »
Souhlas s tím,že jim to určitě nejede,jak má.

Jih-Jihovýchod od Ostravy,vzdálenost cca 17 km vzduchem od vysílače Lanová
po signálu ani památky.Ač je dotyčné místo v oblasti pokrytí- žluté pole dle jejich mapy.
Výšku nad zemí mám více než dobrou.

Ono taky bůh ví,jestli vysílají těmi 6 ti nebo 10 kW,jak se píše ?
A ta jejich mapka je vztažena k jakému výkonu ?


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukashcz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #80 kdy: 12. 10. 2012, 07:33:03 »
Tak jsem se taky těšil nejspíš zbytečně.  >:(
Lokalita Ostrava-Bělský Les: MUXy 1-3 chytám bez problémů i z Hladnova (ověřeno při vyplém vysílači Hošťálkovice kvůli údržbě) na pokojovku bez zesilovače (Vzdálenost 8.1 km, Azimut 27.4 °). MUX4 z Lanové (Vzdálenost 8.1 km, Azimut 29.9 °) ani ťuk, ani za oknem, ani se zaplým zesilovačem, prostě absolutní hlucho. Před změnou vysílacího stanoviště jsem MUX4 chytal alespoň částečně z 1.máje na pokojovku se zaplým zesilovačem, byť slabě, ale přece...  :'(


Lukinho

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #81 kdy: 12. 10. 2012, 07:37:33 »
Holasovice signál žádný....Snad brzo spustí Hlubočec!!? nevíte, kdy se má spustit?


Petr S

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #82 kdy: 12. 10. 2012, 08:26:22 »
Ostrava Poruba-zde také bez signálu. Z 1 Máje to jelo,sice žádná sláva ale jelo.Teď už je to hluché.No snad to technici dají dohromady-Nechce se mi věřit,že by tohle byl definitivní stav.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #83 kdy: 12. 10. 2012, 10:31:46 »
Něco mě napadlo. Možná je to blbost, ale ty největší někdy fungují. Pokud vám vysílání zmizelo, zkusili jste ten kanál znova naladit? On občas stačí jediný pozměněný parametr ve vysílání a TVP nebo STB si s tím neumí poradit a je nutno znova kanál naladit. Je to sice kravina, ale co kdyby...  ;).
Planar IT-15T2.


ilja2001

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #84 kdy: 12. 10. 2012, 11:31:47 »
B.Džubej: Ano, dedukce je to nejspíše správná. Nevím, jak tedy ostatní, kterým vysílání zmizlo, ale já jsem zkoušel i znovu naladit a vůbec nic.
Zkusím ještě dneska večer nebo o víkendu mírně pootočit anténu na střeše, ale těch cca 7 stupňů rozdílu si myslím k zázraku nepomůže.


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #85 kdy: 12. 10. 2012, 11:42:35 »
Tak jsem se taky těšil nejspíš zbytečně.  >:(
Lokalita Ostrava-Bělský Les: MUXy 1-3 chytám bez problémů i z Hladnova (ověřeno při vyplém vysílači Hošťálkovice kvůli údržbě) na pokojovku bez zesilovače (Vzdálenost 8.1 km, Azimut 27.4 °). MUX4 z Lanové (Vzdálenost 8.1 km, Azimut 29.9 °) ani ťuk, ani za oknem, ani se zaplým zesilovačem, prostě absolutní hlucho. Před změnou vysílacího stanoviště jsem MUX4 chytal alespoň částečně z 1.máje na pokojovku se zaplým zesilovačem, byť slabě, ale přece...  :'(

Sídliště Bělský les je na tom z hlediska příjmových podmínek z Hladnova hůř než z budovy O2 v Mar.Horách, tedy pokud neberem v úvahu těch pár 16 podlažních domů. Chce to dát si dokupy společnou anténu a ne lepit nějaké placky za okno....


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #86 kdy: 12. 10. 2012, 11:45:46 »
Ostrava Poruba-zde také bez signálu. Z 1 Máje to jelo,sice žádná sláva ale jelo.Teď už je to hluché.No snad to technici dají dohromady-Nechce se mi věřit,že by tohle byl definitivní stav.

A nechytáš Mux4 náhodou přes společnou anténu?? Nárůst o víc jak 10dB totiž může klidně zahltit příslušný kanálový zesilovač..


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #87 kdy: 12. 10. 2012, 11:48:33 »
Pokud nechcete jen planě spamovat a brblat, uvádějte vždy KONKRÉTNÍ PŘÍJMOVÉ MÍSTO a další důležité údaje - tedy vlastní anténa, pokojová anténa či nějaký bastl, společná anténa. Příspěvky typu 17km jih,jihovýchod jsou tak dobré pro meteorology...


suresd1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #88 kdy: 12. 10. 2012, 11:55:03 »
Albrechtice u Č.T signal mezi 90-95 %   takže se dá říct že dobrý a jede to bez problému zatím


Lukashcz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:mux 4 ostrava
« Odpověď #89 kdy: 12. 10. 2012, 11:58:00 »
Sídliště Bělský les je na tom z hlediska příjmových podmínek z Hladnova hůř než z budovy O2 v Mar.Horách, tedy pokud neberem v úvahu těch pár 16 podlažních domů. Chce to dát si dokupy společnou anténu a ne lepit nějaké placky za okno....

Rozumím. Přesvědčit ostatní (resp. správce) o nutnosti úpravy STA pro příjem DVB-T se už snažím delší dobu. Bydlím právě v jednom z těch vyskoých domů. V STA je momentálně rozveden signál, který naladím pouze na analovém tuneru (obsah zhruba odpovídající MUX 1-3, ale bez ČT4 >:( a na kanálech ČT1 a ČT2 nejde zvuk). Pokud zkouším ladit z STA na digitálním tuneru tak nenaladím nic.
Jen mě zaráží, že na tu pokojovku Hladnov chytnu nádherně a Lanovou ani ten nejmenší náznak...


 

reklama