Autor Téma: MUX 4 - Černá studnice  (Přečteno 50834 krát)

Dj.Energy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #90 kdy: 30. 12. 2012, 18:49:22 »
Odborníci to neradi slyší. Ale takovej dobytek jako já to chytá na kus hliníkové trubky na extra svod protože byl línej si koupit ještě jednu anténu a směrovat ji. On i v poměrně velkých vzdálenostech může být dostatečně silný signál. V mém případě 46dB i na tu trubku. Ovšem toto není nikomu návodem!
já myslím, že odborníkům je zcela jedno, na co to chytáte, pokud Vám to hraje, jste spokojen a neoblbujete ostatni kolem sebe :)
A stejně jako na velkou vzdálenost může být signál dostatečný, tak na malou vzdálenost může být nedostatečný... ono totiž ta vzdálenost je jen jeden z více faktorů, které na to mají komplexně vliv.
Hraje to pěkně. Neměl jsem možnost na jednu anténu chytat Klodzko + Černou Horu + Černou Studnici. Tak jsem to vyřešil na základě výsledků měření odborné firmy po svém

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #91 kdy: 31. 12. 2012, 21:07:06 »
Dneska večer to zase šíleně chybovalo, tak jsem zkoušel natáčet anténu všemi možnými i nemožnými směry a paradoxně to momentálně hraje nejlíp směrem k protějšímu paneláku. Pravda, je to zhruba ve směru vysílače. Síla signálu sice klesla, ale očividně jsem tím eliminoval nežádoucí odrazy, protože to hraje docela slušně (rozuměj dá se na to koukat). Otázka je, jak to bude hrát přes den, za týden, za měsíc. No nechám to zatím tak a uvidím. Je to holt boj.   :-\


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #92 kdy: 31. 12. 2012, 21:31:32 »
pinta finta: Co máte za anténu? Vaše QTH? Klidně do SZ, pokud to nechcete psát veřejně.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #93 kdy: 31. 12. 2012, 23:09:52 »
Dorazila. Máte odpověď.


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #94 kdy: 07. 01. 2013, 15:56:17 »
Občas se mi stává, že na chvíli úplně vypadne stream, zatím se mi to stalo vždy u Novy HD. Právě teď to byl asi půlminutový výpadek. Signál je pořád stejný, ale netečou žádná data. Děje se to i někomu jinému / na jiných vysílačích?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #95 kdy: 07. 01. 2013, 16:12:09 »
Občas se mi stává, že na chvíli úplně vypadne stream, zatím se mi to stalo vždy u Novy HD. Právě teď to byl asi půlminutový výpadek. Signál je pořád stejný, ale netečou žádná data. Děje se to i někomu jinému / na jiných vysílačích?

Jo, jsou toho plná fora, jelikož mux 4 řídí amatéři, není se čemu divit. Poslední dobou si hrajou a přehazují parametry.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


oplib

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #96 kdy: 07. 01. 2013, 18:31:45 »
Též jsem to už párkrát zpozoroval na NOVA HD,tv Sharp mi napíše:nepodporovaný formát videa???.myslel jsem, že je to televizí??ale asi ne co s tím ty "tzv.odborníci"dělají? :-\
Sharp LC-40LX630E,Sony HDD/REC RXD 890,GoGen TU137,Gosat GS -7055HDMI,Eaget X5R HD
Ještěd,Loebau ,Čer.hora DVB-T+Čer.studnice
Al 100cm+Toroid Fe90cm/multifeed 7x +3xLNB A19,2+23,5+28,2(BBC HD,ITV HD,STV HD)+28,5 /HB13+E9+S5+4


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 907
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #97 kdy: 07. 01. 2013, 18:46:22 »
Citace
Jo, jsou toho plná fora, jelikož mux 4 řídí amatéři, není se čemu divit. Poslední dobou si hrajou a přehazují parametry.

Kdo si hraje nezlobí,Pařízek přeci celý Mux 4 jentak neshodí  ;D
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


sat-com

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #98 kdy: 27. 02. 2013, 23:46:56 »
Víte, který kanál bude vysílat mux4 Černá Studnice po zapnutí v Polsku Mux 3 na stejném kanálu (K25).Umístění Kłodzko-Czarna Góra, Kulin-Grodziec a Wałbrzych-Chełmiec ?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #99 kdy: 28. 02. 2013, 08:04:32 »
ano, víme, ale jen ve skrytu duše doufáme, že k tomu nedojde...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #100 kdy: 28. 02. 2013, 15:03:31 »
Takže ten kanál 25 na ČS není definitivní? A na co jsem teda kupoval slučovač K25+REST?  :( Ať si poláci trhnou nohou, k25 z ČS byl zkoordinovaný už dávno, tak proč by jim ČR měla ustupovat?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #101 kdy: 28. 02. 2013, 15:31:42 »
ty, a nejen ty, v LBC snad můžeš být v klidu, horší to bude jinde, pokud to klapne...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #102 kdy: 28. 02. 2013, 16:03:11 »
Nemá náhodou k25 pro MUX4 ČR pouze dočasně vypůjčen? K25 je skutečně koordinován pro PL - MUX3. Až k tomu dojde, doufám že Černá Studnice přeladí.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #103 kdy: 28. 02. 2013, 16:11:17 »
Alešu, netuším, já měl za to, že je to definitivní...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


sat-com

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #104 kdy: 01. 03. 2013, 08:52:06 »
To může být K29.
 Po vypnutí analogové vysílače v Dolním Slezsku. http://www.ukwtv.de/download/FERNSEHSENDER_in_Mitteleuropa%20_Stand_17022013.zip