Já jen nechápu co s tím pořád šachujete, jsem z vratislavic, prvkovou anténu natocenou na jested a od začátku vysílání chtam mux4 v pohodě. Síla signálu je tak 63 až 65% (kolísá), kvalita 77% stabilní ale obraz i zvuk je od zacaku vysílání v pohodě, tedy podle toho jak zrovna vysílají. ;-) obecně platí že anténa se zesilovačem je vhodná až na vzdálenost od 50km dál, jinak to má spíš negativni vlivy než pozitivní. ;-)
obecně nic takového neplatí, neplácejte nesmysly... namontoval jste tisíce antén, abyste mohl něco zobecňovat?
Osobne jsem 1000 antén nenamontoval a ani neznám nikoho kdo jo. Ale osobně jsem přečetl stovky příspěvků kde se vždy řeší to samé a to zesilovač na moc velkou blízkost od vysilace, už jenom slovo zesilovač, od čeho myslíte ze je odvozene? ;-)
Jdu se podívat na web
www.operace.cz , třeba se tam poučím jak si můžu sám odoperovat slepáka, nebo někomu druhému, vždyť stačí si o tom přečíst hromady diskusí
Ale asi budu potřebovat skalpel, nevíte od čeho je vlastně slovo skalpel? Že by skalpovat? Takže to je indiánský nástroj!
Opravdu čekám, až mi vysvětlíte na co je zesilovač, a podle čeho se používá, netuším to! Že by parametr zesilovače byly kilometry, to jsem taky ještě neslyšel, ale asi jste se inspiroval u antén, tam to s oblibou eshopy uvádějí "anténa na vysílač 100km daleko" apod. Tak se zesilovači to bude podobně, jasně! Už to chápu!
PS: mám 20dB předzesilovač v kanálové anténě na vzdálenost 26km a vysílač který vidím pouhým okem bez jediné překážky. Takže doufám že dojedete a ukážete mi, jak to má jít bez něho