reklama

Autor Téma: MUX 4 - Černá studnice  (Přečteno 38432 krát)

zdenek stepanek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
MUX 4 - Černá studnice
« kdy: 27. 06. 2012, 23:41:41 »
Nemá smysl řešit všechny vysílače MUXu 4 v jednom vlákně, to se z toho zblázníme...

Hned přidám jednu negativní informaci:
Varnsdorf, přímý výhled na ještěd. Chytám bez zásadních výpadků i MUX1 z černý hory na ch40. Vzdálenost na černou studnici 48,30 km. Ta černá studnice je prakticky ve stejným směru jako ještěd. Ale po MUXu4 ani náznaky...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #1 kdy: 28. 06. 2012, 01:00:58 »
ve směru vyzařování z Černý Studnice jsi, ale máš v cestě Ještěd - přes ten to nepřeleze...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #2 kdy: 28. 06. 2012, 07:01:05 »
ve směru vyzařování z Černý Studnice jsi, ale máš v cestě Ještěd - přes ten to nepřeleze...

Obávám se, že ti za kopcem mají doopravdy smůlu,
to by to nešlo natočit na nějaký jiný vysílač,
to k nim nic nedoleze ?

Jinak po Liberci, zdá se pohoda. Tedy říkal jsem to pouze 4 známým. Jeden Rochlice pohoda na pokojovku.
Druhý Rochlice, na pokojovku nic, pohoda na venkovní individuální anténu.

Největší vtipy, vyděšená učitelka v důchodu Lidové sady, přišla se zeptat, co jí to tam skáče samo
za podivné programy ČT 1 HD LIB a Nova HD LIB apod.
A já když přišel včera domu, tak jsem tam měl Pohoda TV LIB 3x, CT 1 HD LIB 2x, CT 4 HD LIB 2x, Nova HD LIB 1x.
Po promazání a znovu nasnacanování se každé naladilo pouze 1x.
Tak jsem automatiku pro jistotu vypnul. Zdá se, že s tím poněkud šachují a asi dost přijímačů
z toho docela solidně blbne. A při každé změně to vezme jako novou stanici.



« Poslední změna: 28. 06. 2012, 08:29:08 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 564
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #3 kdy: 28. 06. 2012, 09:37:01 »
Jo kdyby dali vysílač na Ralsko tak byl signál i za Ještědem.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #4 kdy: 28. 06. 2012, 10:01:10 »
Mohou vysílat až 10kw, tak doufám,   že to tak nějak bude časem.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dominik Laskaj

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #5 kdy: 28. 06. 2012, 19:30:32 »
A není tam 10kW už nyní? Proč by vysílali s nižším výkonem?


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #6 kdy: 28. 06. 2012, 19:48:19 »
Jo kdyby dali vysílač na Ralsko tak byl signál i za Ještědem.
tak mozna asi 3 metry.  tamodtud nevykrejou ani jablonec ani liberec.
na studnici je zatim asi jen jedna sektorka, podle mapy pokryti to chtej vykrejt kolemdokola, coz by odpovidalo tomu, ze se tam zatim nevysila na plnej knedlik. plnej knedlik = pocet anten X vykon


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #7 kdy: 28. 06. 2012, 19:52:08 »
Jo kdyby dali vysílač na Ralsko tak byl signál i za Ještědem.
tak mozna asi 3 metry.  tamodtud nevykrejou ani jablonec ani liberec.
na studnici je zatim asi jen jedna sektorka, podle mapy pokryti to chtej vykrejt kolemdokola, coz by odpovidalo tomu, ze se tam zatim nevysila na plnej knedlik. plnej knedlik = pocet anten X vykon

Co má společného výkon vysílače se směrováním AS?
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #8 kdy: 28. 06. 2012, 19:55:42 »
do jedny rakvicky jde 5kW tzn do 4 rakvicek jde celkem 20.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #9 kdy: 28. 06. 2012, 23:02:38 »
do jedny rakvicky jde 5kW tzn do 4 rakvicek jde celkem 20.
dost spekulací - nečtete fórum - http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1903.msg24954#msg24954
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 572
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #10 kdy: 28. 06. 2012, 23:11:55 »
do jedny rakvicky jde 5kW tzn do 4 rakvicek jde celkem 20.
máš v tom dobrý guláš...


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #11 kdy: 29. 06. 2012, 07:25:31 »
do jedny rakvicky jde 5kW tzn do 4 rakvicek jde celkem 20.
máš v tom dobrý guláš...
vazne ?  tak mi to teda vysvetli !
podle tebe jde z tyhle rakvicky 20kW vsesmerove ? tak jak je koordinace pro CS?


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #12 kdy: 29. 06. 2012, 07:45:12 »
Koordinace je věc jedna a použitý AS s danou charakteristikou vyzařování věc druhá! AS svou vyzařovací charakteristikou musí dodržovat koordinované parametry a nesmí je v žádném směru překračovat. To jestli provozovatel použije ERP místo koordinovaných např. 10kW jen 3kW, to záleží čistě na něm.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 572
    • Zobrazit profil
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #13 kdy: 29. 06. 2012, 09:24:40 »
do jedny rakvicky jde 5kW tzn do 4 rakvicek jde celkem 20.
máš v tom dobrý guláš...
čéče já nemám čas někoho vyučovat radiotechniku, navíc tvoje představa že to vejde do 2 vět a hend tomu budeš rozumět, je trošku naivní.
Najdi si něco o výkonu, ERP, zisku, decibelech a pak to možná pochopíš... podmínkou je aspoň ukončená SŠ a kamarádství s matematikou  8)
Vyzářených 20kW může být teď z jedné rakve stejně jako vyzářených 20kW tam může být i kdyby tam bylo těch rakviček milion do jakýchkoli směrů...


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 4 - Černá studnice
« Odpověď #14 kdy: 29. 06. 2012, 10:33:01 »
čéče já nechápu co je na tom co píšu gulášoidního. to že ty máš nějakou představu mě opravdu vůbec nezajímá. na mých tvrzeních není nic co by kolidovalo s realitou. pokud jseš z toho tepla podrážděnej , tak se jdi schladit, podle mě máš totiž nemale připálenou cibulku v tom guláši kterej mi podstrkuješ.
ono totiž 20kW vypalenejch všesmerově a sektorově je sakra rozdíl ! a to je to o čem tady píšu !
laskavě si přečti na co sem reagoval ! na těch vyspekulovanejch 10kW od diskutérů nad tebou. pochybuju totiž, že vysílatel je takovej blb aby nevyužil potenciál ČS kterou pokreje nejen celý podkrkonoší až někam k Trutnovu, ale i severnií část středních čech . to by byl sakra blbej , kdyby do jablonce a liberce pustil 10kW a jen 10kW do zbytejch směrů. to s žádnejma decibelama EIRP ziskem ani výkonem natož ukončenou střední školou nemá ani zbla společnýho.

PS: aby si věděl o čem tady plkáš , tak tady si prohlídni potenciál toho kopce: http://www.heywhatsthat.com/?view=MHP8ESJN na mapě klikni na visibility cloak :)))
« Poslední změna: 29. 06. 2012, 10:45:28 od Franta Finta »


 

reklama